S.O.S. : Εντολή για καταγραφή καταφυγίων στον Έβρο από την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Εντολή Για Καταγραφή Καταφυγίων Στον Έβρο Από Την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης

Εντολή για καταγραφή καταφυγίων στον Έβρο από την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης

Εντολή να γίνει καταγραφή των καταφυγίων σε όλο τον Έβρο έχει δοθεί από τους αρμόδιους στην ΠΣΕΑ, την γνωστή Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τα ελληνοτουρκικά. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες εκτελούνται πλέον πολύ συχνά αιφνιδιαστικές ασκήσεις με συμμετοχή Στρατού, ειδικών δυνάμεων και μαχητικών της ΠΑ. 


 Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι η εντολή για καταγραφή καταφυγίων έχει δοθεί σε τοπικό επίπεδο και αφορά μόνο τον Έβρο ενώ αυτό γίνεται σε καθεστώς ψυχραιμίας και προληπτικά.

Πρόκειται ουσιαστικά για επικαιροποίηση της προηγούμενης καταγραφής για να ελεγχθεί η κατάσταση στα καταφύγια αυτά.

Πολίτες που βρίσκονται κοντά σε τέτοιους χώρους ή σχετίζονται με τους χώρους αυτούς αντιλήφθηκαν την καταγραφή και επικοινώνησαν μαζί μας τις τελευταίες ημέρες.

Με τη σειρά μας επικοινωνήσαμε με αρμόδιους που επιβεβαιώνουν πλήρως την καταγραφή, ζητούν όμως να γίνει γνωστό ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κίνηση πανικού.

«Είναι ζήτημα υπευθυνότητας να ελέγχονται οι χώροι αυτοί τακτικά» σημειώνει πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα αλλά δε θέλει να κατανομαστεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι ναι μεν οι αρμόδιοι δείχνουν να χειρίζονται το θέμα αυτό με υπευθυνότητα και πολύ καλά πράττουν, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που δεν είναι νέο αλλά έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που γίνεται λόγος για τα καταφύγια αυτά.

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει που βρίσκονται τέτοιου είδους καταφύγια στην περιοχή του.

Δε θα ήταν κακό ενδεχομένως κάποια στιγμή να υπάρξει μια ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους αυτούς.

Πρόσφατα μάλιστα Δήμοι όπως αυτοί της Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών και Θήρας, έκαναν ενημέρωση των πινάκων τους για τα καταφύγια και έδωσαν τους πίνακες στη δημοσιότητα για ενημέρωση του πληθυσμού. Για την εξέλιξη αυτή σας έχει ενημερώσει ήδη το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Τέθηκαν σε εφαρμογή μέτρα πολιτικής προστασίας: Χανιά, Καλαμάτα, Θήρα, Σέρρες ενημερώνουν για χώρους καταφυγής πληθυσμού.

Στην Ελλάδα άλλωστε δεν είναι θέμα μόνο «εθνικών ζητημάτων» το να υπάρχει τέτοια ενημέρωση και να επικαιροποιείται αλλά και θέμα φυσικών καταστροφών.

Για παράδειγμα χώρος καταφυγής υπάρχει κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές για περίπτωση σεισμού με πιθανότητα τσουνάμι. Τέτοιοι χώροι είναι ανοιχτοί και βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα και καλό θα ήταν οι πολίτες…να τους γνωρίζουν.

Τι είναι η Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης 

Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) είναι η σχεδίαση και ο προγραμματισμός που αναφέρονται στην οργάνωση, την προπαρασκευή και την κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας, με σκοπό την επιβίωση στον πόλεμο και την συμβολή αυτών στην Εθνική Άμυνα.

Η ΠΣΕΑ υλοποιείται από όλα τα Υπουργεία και τις υφιστάμενες υπηρεσίες τους, μετά από αποφάσεις που λαμβάνει το ΚΥΣΕΑ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελεί το ανώτατο συντονιστικό όργανο, αρμόδιο για την παροχή περαιτέρω κατευθύνσεων και τον συντονισμό των ενεργειών των Εθνικών Αρχών με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Οι σημαντικότερες λειτουργίες της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης αφορούν:

Στο συντονισμό και την παρακολούθηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, των θεμάτων Πολιτικής Άμυνας που σχετίζονται με την προστασία και την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου.

Στο συντονισμό και την οργάνωση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των πολιτικών υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων.

Στο συντονισμό και την παρακολούθηση νομοθετικών και οργανωτικών θεμάτων της αρμοδιότητός της, καθώς και στην οργάνωση της διεξαγωγής εθνικών ασκήσεων επί του αντικειμένου της.

Στον καθορισμό των εκάστοτε απαραίτητων οργανισμών και επιχειρήσεων για τη επιβίωση του Έθνους ή την Εθνική Άμυνα.
Στην εξασφάλιση με την χορήγηση αναστολών κατατάξεως του απαραίτητου ειδικού προσωπικού για την λειτουργία των πάσης φύσεως υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων , Κρατικών ή μη, στον πόλεμο.

Στην πολιτικοστρατιωτική συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς των υπολοίπων Εθνικών Αρχών σε θέματα πολιτικής κινητοποίησης και Πολιτικής Άμυνας.

Στη συνεργασία με άλλες χώρες, διεθνείς οργανισμούς και άλλους εθνικούς φορείς στους παραπάνω τομείς.

Στην εξασφάλιση των απαιτουμένων πιστώσεων για την οικονομική υποστήριξη των σχεδίων της.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.