Ελληνική Πρωτομαγιά, σκ@τώστε τους συνδικαλιστές, που πούλησαν την εργατική Ελληνική κοινωνία!!!

Εκτελέστε εδώ και τώρα τους συνταξιούχους, δεν προσφέρουν τίποτα στους δανειστές!

Εκτελέστε την Ελληνική εργατική τάξη με εντολή των δανειστών μέσω ΟΟΣΑ!

Οι 3οο + 1 προδότες της εγκάθετης βουλής παρέδωσαν τον Ελληνικό λαό στο σφαγείο των διεθνών εκβιαστών δολοφόνων του χρήματος!!!

Η έκθεση του ΟΟΣΑ ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Στο στόχαστρο 700 φοροαπαλλαγές πάνω από 7 δισ. ευρώ – Στόχος η αύξηση της εισπραξιμότητας

 Οι έκτακτοι άμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 94% μέσα σε 8 χρόνια!

Παγκόσμιο πογκρόμ κατά των Ελλήνων και της μισθωτής εργασίας. Η μισθωτή εργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα υπό διωγμό.

Οι Έλληνες εργάτες έχουν Πατρίδα και αντιστέκονται στην διπλή απειλή που πλήττει τα δικαιώματά τους: Τα μνημόνια και την λαθρομετανάστευση.

Ρεσιτάλ ψεμάτων από την κυβέρνηση! – Έκρυβε επί ένα χρόνο έγγραφο “φωτιά” για τα αναδρομικά των συνταξιούχων!!!

Βόμβα έσκασε από ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που αποκάλυψε έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία περιλαμβάνουν την κατάργηση της κράτησης 3% έως 14% στις συντάξεις μέσω της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που κρίθηκε αντισυνταγματική.

Η κυβέρνηση χωρίς καμία ντροπή κρύβει αυτή την κατάργηση από τον Μάρτιο του 2017 ενώ οι συνταξιούχοι της χώρας μας υποφέρουν με τις περικοπές των Μνημονίων.

Ο ΟΟΣΑ δίνει εντολή να εκτελέσουν την Ελληνική κοινωνία και τον εναπομείναντα Ελληνισμό!!!

Το δρόμο για την περικοπή ή και την πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει μετά το μεγάλο ψαλίδι που μπήκε στα χρόνια των Μνημονίων ανοίγει η έκθεση του ΟΟΣΑ.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι ενώ οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί, η απόδοση των φόρων και τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλά, ειδικά στο πεδίο του ΦΠΑ.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση από το τέλος σε εισπραξιμότητα, μετά το Μεξικό και την Ιταλία. Στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει περιλαμβάνονται η κατάργηση διαφόρων εξαιρέσεων στον ΦΠΑ αλλά και σε άλλα πεδία φορολογικών εκπτώσεων-απαλλαγών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι πρέπει να περιοριστούν οι εξαιρέσεις/απαλλαγές στον ΦΠΑ και να αυξηθεί η εισπραξιμότητά του.

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μείωση των εναπομεινασών φορολογικών απαλλαγών, φέροντας ως παράδειγμα την φορολογία  στα καύσιμα και αυτή που επιβάλλεται επί των κερδών εταιρειών.

Με την τελευταία επικαιροποίηση του τρίτου Μνημονίου καταργήθηκε η έκπτωση φόρου των ιατρικών εξόδων, η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ σχεδόν για τα νησιά του Αιγαίου με εξαίρεση τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Λέρο, την Κω και τη Χιο στα οποία το ειδικό καθεστώς καταργείται από την 1η Ιουλίου.

Όλες αυτές οι φορολογικές απαλλαγές που αφορούσαν εκατομμύρια φορολογούμενους κόστιζαν στον προϋπολογισμό περίπου 370 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στο προθάλαμο του χειρουργείου βρίσκεται το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το οποίο θα προσγειωθεί στα επίπεδα των 5.700 ευρώ από 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Η τύχη του αφορολόγητου και συγκεκριμένα εάν αυτό θα κοπεί από την Πρωτοχρονιά του 2020 ή από το 2019 θα κριθεί στις αρχές Ιουνίου.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 700 διατάξεις που προβλέπουν φορολογικές απαλλαγές.

Η απώλεια εσόδων που προκάλεσαν στο Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 μόνο μερικές δεκάδες από αυτές τις διατάξεις ανήλθε στο ποσό των 7,61 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι 7 απαλλαγές από τον ειδικό φόρο ακινήτων 15% που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για 6.770 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα προκαλούν ετήσια απώλεια εσόδων άνω των 3,4 δισ. ευρώ.

Σήμερα:

 1. Στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ισχύουν 117 ρυθμίσεις που προβλέπουν φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρου.

 2. Το δημοσιονομικό κόστος φθάνει το 1,179 δισ. ευρώ. Από τις ρυθμίσεις αυτές που εξακολουθούν να ισχύουν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα:

 • Η έκπτωση φόρου  των 1.900 – 2.100 ευρώ, που ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο εισοδήματος 8.636 – 9.545 ευρώ.

 • Το 2017 ωφελήθηκαν περίπου 481.914 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, γλιτώνοντας φόρους 280 εκατ. ευρώ.

 • Η έκπτωση φόρου των 200 ευρώ που παρέχεται σε κάθε φορολογούμενο με αναπηρία 67% και άνω.

 • Την απολαμβάνουν 193.185 φορολογούμενοι με την απώλεια των φορολογικών εσόδων να ανέρχεται σε  14,6 εκατ. ευρώ.

 • Οι απαλλαγές από την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, οι οποίες ωφέλησαν πέρυσι 113.394 φορολογούμενους και κόστισαν 18,06 εκατ. ευρώ.

 • Η απαλλαγή του ΕΚΑΣ από το φόρο εισοδήματος. Ωφελήθηκαν 367.190 χαμηλοσυνταξιούχοι, γλιτώνοντας φόρους 14,49 εκατ. ευρώ.

 • Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από το φόρο εισοδήματος.

 • Ωφελήθηκαν φέτος 515.951 άνεργοι φορολογούμενοι, γλιτώνοντας από την πληρωμή φόρων συνολικού ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.

 1. Στη νομοθεσία για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους κεφαλαίου περιλαμβάνονται 19 διατάξεις που προβλέπουν απαλλαγές.

 2. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος αυτών φθάνει τα 3,6 δισ. ευρώ. Αξίζει να επισημανθεί ότι:

 • Οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ κόστισαν πέρυσι 100,4 εκατ. ευρώ.

 • Μόνο η απαλλαγή από το 50% του ΕΝΦΙΑ που εφαρμόστηκε και φέτος ίσχυσε για 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα και προκάλεσε απώλεια εσόδων 84,59 εκατ. ευρώ.

 • Από τις απαλλαγές από τον ειδικό φόρο 15% επί της αξίας των ακινήτων ωφελήθηκαν φέτος 6.770 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα του εσωτερικού και του εξωτερικού, αποφεύγοντας την πληρωμή φόρων συνολικού ύψους 3,48 δισ. ευρώ!

 1. Οι εκπτώσεις αι απαλλαγές από το ΦΠΑ υπερβαίνουν τις 80. Οι 12 από αυτές κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από 1,11 δισ. ευρώ.

 2. Περισσότερες από 44  φοροαπαλλαγές καταγράφονται στους  Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης με κόστος πάνω από 1 δις. ευρώ.


ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ελληνική Πρωτομαγιά, σκ@τώστε τους συνδικαλιστές, που πούλησαν την εργατική Ελληνική κοινωνία!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.