Χαρίζουν ΣΠΙΤΙΑ και ΜΕΤΡΗΤΑ σε «πρόσφυγες» για να τους εντάξουν στην ελληνική κοινωνία…

Πρόγραμμα ένταξης για τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα έχει υποβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην 
Ε.Ε.

Πρόκειται για την επέκταση του προγράμματος HELIOS (Hellenic Integration System) που εφαρμόζεται πιλοτικά από την αρχή του χρόνου στους Δήμους Θήβας και Λιβαδειάς σε επιλεγμένο δείγμα 120 ατόμων.

 Το πρόγραμμα αφορά αναγνωρισμένους πρόσφυγες στους οποίους για ένα εξάμηνο θα δίδονται στέγη και χρήματα (με τη μορφή προπληρωμένων καρτών ή ως μετρητά), εκπαίδευση για τα παιδιά με παράλληλη στήριξη για πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μέσω αυτού του προγράμματος θα δημιουργηθούν 5.000 θέσεις σε διαμερίσματα για τη φιλοξενία τους, ενώ αρχικά τη διαχείριση σχεδιάζεται να αναλάβουν η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ΔΟΜ.

Πρακτικά, με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν 5.000 επιπλέον θέσεις και για αιτούντες άσυλο, δεδομένου ότι θα αδειάσουν οι θέσεις που ήδη χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα (συνολικά 24.000 θέσεις – πρόγραμμα ESTIA). «Είναι μια βαλβίδα για να έχει το σύστημα εκροές. Γιατί έως τώρα λόγω των αφίξεων στην ενδοχώρα από τα νησιά υπάρχουν μόνο εισροές», τονίζει στέλεχος του υπουργείου. Οσον αφορά την έγκριση του προγράμματος από την Ε.Ε., η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι αισιόδοξη, καθώς «ο σχεδιασμός του ακολουθεί τα διεθνή πρωτόκολλα και πρότυπα για τους πρόσφυγες».

Ο σχεδιασμός, πάντως, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε περίπου ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2019, τόσο το πρόγραμμα HELIOS όσο και το πρόγραμμα ESTIA να περάσουν στη διαχείριση των δήμων έτσι ώστε να υπάρχει αντίκρισμα στις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια στιγμή, αναζητούνται κενές θέσεις στους καταυλισμούς στην ενδοχώρα για να μεταφερθούν αρκετές εκατοντάδες άτομα που παραμένουν στα νησιά, ενώ έχουν άρση του γεωγραφικού περιορισμού, έτσι ώστε να ηρεμήσει το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του υπερπληθυσμού.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία επιπλέον 4.000 θέσεων είτε με την επέκταση των υφιστάμενων είτε και με τη χωροθέτηση νέων για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

 


politischios.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χαρίζουν ΣΠΙΤΙΑ και ΜΕΤΡΗΤΑ σε «πρόσφυγες» για να τους εντάξουν στην ελληνική κοινωνία…

 1. Γράφεται ιστορία! «Σεισμός» στο ιταλικό κοινοβούλιο: «Μετανάστευση τέλος!»
  -==========================================================

  «Τύμπανα πολέμου» από την Ρώμη προς το κονκλάβιο των Βρυξελλών από την νέα πατριωτική κυβέρνηση της Ιταλίας.
  Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte δηλώνει ορθά και κατηγορηματικά ότι έως τώρα η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης ήταν μια τεράστια «αποτυχία» και απαίτησε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση και νέα συμφωνία για το θέμα, αλλιώς θα υπάρξουν αντίποινα, αναφέρει ο βρετανικός τύπος που σιγοντάρει οτιδήποτε έχει σχέση με μια πιθανή διάλυση της ΕΕ. Ορθώς πράττει ο Ιταλός πολιτικός που ανέλαβε τα ηνία της χώρας πριν μερικές ημέρες , θέλοντας να επαναδιαπραγματευθεί το περιβόητο‘ Δουβλίνο -2, το οποίο αποδέχθηκαν ελληνικές κυβερνήσεις αμάσητο, χωρίς να συνυπολογίσουν το πραγματικό κόστος προς την ελληνική κοινωνία, κάνοντας την χώρα μας μια τεράστια «αποθήκη ψυχών» .

  Σε μια ομιλία του την Τρίτη, ο Giuseppe Conte δήλωσε ότι «θέτει τέλος στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση», κάτι που ήταν εκτός ελέγχου “με το πρόσχημα της αλληλεγγύης”.

  Περιέγραψε ο ίδιος επίσης την νέα ατζέντα για τη χάραξη μιας πολιτικής και απαίτησε τον τερματισμό των κυρώσεων στην Ρωσία, διότι από αυτές η χώρα του χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ , τα οποία λείπουν τώρα από την ιταλική οικονομία.

  Η Ιταλία με λίγα λόγια πλέον δείχνει τον δρόμο, καθώς αντιδρά σφόδρα στο σχέδιο εθνολογικής αλλοίωσης, που υλοποιείται από το 2015 από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένο στόχο , εισάγοντας χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες σε μεγάλους αριθμούς μέσα σε χριστιανικές κοινωνίες .

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι μόνο η αρχή διότι η «αλλοπρόσαλλη» πολιτική του κονκλαβίου των Βρυξελλών θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη σε ολόκληρη την Ευρώπη άρδην μέσα ελάχιστα χρόνια.

  Τα προβλήματα πλέον των Ευρωπαίων πολιτών είναι φανερά και δυσεπίλυτα , ανεργία , φτώχεια, εγκληματικότητα, ρατσισμός, βία κά. και όλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ εδώ και 20 χρόνια.

  Ο Conte απαντώντας στις ανησυχίες σχετικά με ξενοφοβική ρητορική του πολιτικού συνδέσμου του , επιμένει ότι η κυβέρνηση του «δεν είναι ρατσιστές» και αποδέχεται τις ευθύνες του στο θέμα της υποδοχής και της ενσωμάτωσης των νόμιμων προσφύγων .
  Αλλά ο ίδιος τόνισε ότι η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει ένα μεγάλο βάρος της υποδοχής των προσφύγων, καθώς και της διαπραγμάτευσης με τις χώρες καταγωγής των μεταναστών, βοηθώντας την επαναπροώθηση τους πίσω όλων αυτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο.

  Ο κ. Conte ζήτησε επίσης την «υποχρεωτική» και «αυτόματη» ανακατανομή των εγκριθέντων ασύλου στα κράτη μέλη της ΕΕ , και αφορούν όσους τις αιτήσεις επεξεργάστηκαν οι ιταλικές αρχές .
  Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι χώρες όπου οι μετανάστες πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου, είναι η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία που είναι τα κύρια σημεία εισόδου στην Ευρώπη.
  Με λίγα λόγια ο Ιταλός πρωθυπουργός διαμήνυσε σε Γερμανούς , Γάλλους και λοιπούς τα αυτονόητα σχετικά με την πολιτική αυτή , την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών και τα πλείστα προβλήματα, αλλά φοβόμαστε ότι απάντηση δεν θα δοθεί από κανέναν διότι ο καθένα εδώ και μεγάλο διάστημα με προεξάρχοντες τους Γερμανούς, όλοι τους κοιτούν μόνο τα συμφέροντα τους.
  Μια Γερμανία που θέλει να δημιουργήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης υπό γερμανική διοίκηση , δηλαδή θέλει να επιτύχει το Βερολίνο αυτό που δεν πέτυχαν οι σιδερόφρακτες στρατιές της Βέρμαχτ πριν 73 χρόνια , με όπλο τώρα την οικονομία και το ευρώ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.