μήνυση ρε συνταξιούχοι που τους βγάλατε με δυο χέρια. Και με τα μπαστούνια σας τους δώσατε εξουσία με όλο το σανό που σας τάισε .Μόνο αν τους βάλετε το μπαστούνι εκεί που πονάει θα έχετε κάποιες ελπίδες

axtsioglou_syntakseis_arthro

Καταγγέλλουν ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας της Εφης Αχτσιόγλουκαι των διοικητών του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου καταγγέλλοντας ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές.

o υπουργείο Εργασίας απαντά ότι το κόστος των εκκρεμών συντάξεων συνυπολογίζεται στο πλεόνασμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίξει το 1,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018, έναντι πλεονάσματος της τάξης των 777 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Ακόμη και το ΕΤΕΑΕΠ θα κλείσει το 2018 με πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης και 1,2 δισ. ευρώ στον κλάδο των εφάπαξ παροχών.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά οι εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ ανέρχονται σε 180.000 με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές.

Κατά το ΕΝΔΙΣΥ η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων φθάνει έως σήμερα τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές και παρά τις συνεχείς εξώδικες οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις.

Το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στο Ενιαίο Δίκτυο, κατηγορεί τους εκπροσώπους του ότι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα πλεονάσματα με ανακριβή στοιχεία σχετικά με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Διευκρινίζει επίσης ότι εκκαθάριση και πληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύρια σύνταξη συνυπολογίζεται στη συνταξιοδοτική δαπάνη και στο τελικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για το 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας

– Από την 1/1/2015 έως τις 31/8/2018 έχουν καταβληθεί συνολικά 708.341 συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

– Οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις, σε σύγκριση με τις 386.444 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές ύψους 2 δισ. ευρώ που είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις έως τις 31/12/2014, έχουν περιοριστεί κατά 74% για την κύρια σύνταξη (43.520 έναντι 168.922), κατά 57% για το εφάπαξ (27.563 έναντι 63.500) και κατά 41% για την επικουρική σύνταξη (91.158 έναντι 154.022).


ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΡΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ; ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΟΤΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ Ή ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ… ΑΠΟ ΕΚΕΙ »ΒΓΑΙΝΕΙ» ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ…
Ο ΕΦΚΑ χρεώνει όλους τους συμβεβλημένους Έλληνες που ζουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες υγειονομική περίθαλψη ενώ έχουν καταθέσει έγγραφα και έχουν λάβει επισήμως απαλλαγή. Ως κάτοικοι εξωτερικού, έχουμε δικαίωμα να αφαιρέσουμε το υγείας και να πληρώνουμε τα υπόλοιπα, για να συμπληρώσουμε συντάξιμα έτη και να μην χάσουμε εντελώς όσα έχουμε πληρώσει επί χρόνια. Η ευρωπαική νομοθεσία απαγορεύει να πληρώνει κάποιος υγειονομική ασφάλιση σε 2 χώρες της Ε.Ε. Ο ΕΦΚΑ στην πράξη μας θεωρεί ανασφάλιστους και δεν μας παρέχει υπηρεσίες υγείας από την άλλη μας χρεώνει παρανόμως την υγειονομική περίθαλψη. Όποιος αποφασίζει να μην πληρώνει το υγείας εφόσον έχει επίσημη απαλλα γή και δεν πρέπει να το πληρώνει, αυτόματα παρουσιάζεται στο taxis ότι έχει χρέη και ληξιπρόθεσμες οφειλές τα οποία στην πραγματικότητα δεν οφείλει. Ως φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού οι αντίστοιχες εφορίες εξωτερικού ενημερώνονται ότι χρωστάει (πλασματικά χρέη) επηρεάζοντας την χρηματοπιστωτική του ικανότητα στην χώρα διαμονής του (δεν μπορεί να πάρει ούτε κινητό). Ελεεινοί, παράνομοι και ετοιμαζόμαστε να τους σύρουμε στα ευρωπαικά δικαστήρια.
Πλεόνασμα λέει ο αλήτης και χρωστάει τα διπλά του πλεονάσματος. Πως Έχει πλεόνασμα με απλήρωτες τρέχουσες υποχρεώσεις. Δεν μας λέει κανένας πόσες οι υποχρεώσεις και πόσο το πλεόνασμα για να μάθουμε αν είναι θετικό. Σαν την δημιουργική λογιστική εταιριών. Κεφάλαιο 100 χρέος 500 και επειδή πληρώνει το δάνειο κανονικά είναι υγιής εταιρία. Το αν δεν πληρώσει το δάνειο πέφτοντας οι πωλήσεις; Και εκποιηθούν όλα, δεν φθάνουν τα κεφάλαια να πληρωθεί ούτε το δάνειο. Δεν έχει σημασία για την δημιουργική λογιστική.
Το 70% των συνταξιούχων έχουν ‘πληρώσει’ εισφορές από τα δανεικά και τα κλεμμένα. Το ξέρουν, αλλά ως κανονικοί αιλυνες βρωμογεροι, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Επιπλέον, ψήφισαν τον μεγαλύτερο αλήτη που έχει περάσει από την χώρα. Μας κατέστρεψε με την καθολική υποστήριξη των βρωμογερων και των 18-24 παιδιών των χρεωκοπημενων στοκων, τα οποία είναι πιο βλαμμένα και διεφθαρμενες ψυχές από τους ατιμους γονείς τους. Γεροντοκτονια για τους βρωμογερους και μισθούς 300€ για τα βλαμμένα. Η Νέμεση παίρνει την θέση της Υβρεως. Ατιμοι. Θα πληρωσετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “μήνυση ρε συνταξιούχοι που τους βγάλατε με δυο χέρια. Και με τα μπαστούνια σας τους δώσατε εξουσία με όλο το σανό που σας τάισε .Μόνο αν τους βάλετε το μπαστούνι εκεί που πονάει θα έχετε κάποιες ελπίδες

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΣ.

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΕΓΑΛΟΙ ΗΤΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ.,,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΑΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ…..

    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ…ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΛΥΚΟΙ…ΜΠΛΕ…ΠΡΑΣΙΝΟΙ..ΚΟΚΚΙΝΟΙ….ΚΑΙ ΜΕΛΤΖΑΝΙ….ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΖΩΩΝΤΟΛΟΓΟΙ….ΣΚΥΛΙΣΤΕΣ….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.