Απλά μαθήματα κομματικής ιστορίας στη Φώφη: Όχι και ο Ααρών Αβουρί (ψευδώνυμο «Σημίτης») ήρωας του βρόμικου 89!

Ως επικεφαλής  κόμματος η Φώφη Γεννηματά- μετά το ανοσιούργημα της διάλυσης το ΠΑΣΟΚ -επισκέφθηκε τον άνθρωπο που την ώθησε να εξαφανίσει το όνομα, τα σύμβολα, την ιδεολογία και τον ιδρυτή του κόμματος που άλλαξε τη ροή της πολιτικής ιστορίας στην Ελλαδα: τον Κώστα Σημίτη. Πήγε για… να του συμπαρασταθεί.

Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ήταν πράξη υποτίμησης του πρώην Πρωθυπουργού. Αλλά οι συνθήκες  και για τους δύο δεν είναι κανονικές. Ειδικά η Φώφη δεν γνωρίζει καν την νεότερη πολιτική ιστορία και πρωτίστως την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά θα ήταν αδιάφορα αν μετά τη συνάντηση το κόμμα της δεν διακινούσε ένα κείμενο που μόνο αδαείς θα μπορούσαν να έχουν συντάξει και στο οποίο αναφέρεται: «Με το “βρώμικο ‘89” και την επιχείρηση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησαν να απαλλαγούν από την παρουσία μας. Να μας εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη». Προφανώς εννοεί το ΠΑΣΟΚ.

Πρώτο: Πράγματι έτσι έγινε. Μόνο που κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι σ’ αυτή την επιχείρηση μετείχε και ο … Κώστας Σημίτης. Ας μην κουραστεί να ψάξει για δηλώσεις του υπέρ του Παπανδρέου εκείνη την περίοδο- δεν υπάρχουν.  Υπάρχουν όμως νύξεις εναντίον του, εκ μέρους του. Ούτε φυσικά στον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα βρει το όνομα του Σημίτη. Ανάμεσα σ’  αυτούς που επιδίωκαν να απαλλαγούν από τον Ανδρέα ήταν κι αυτός.  Υπήρξε πρωταγωνιστής, αλλά από την άλλη πλευρά…

Δεύτερο: Οργανωτές της επιχείρησης κατά του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν οι μιντιάρχες της εποχής και ο πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ, προς τον οποίο κατευθύνεται η Γεννηματά.  Ζήτησε άραγε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθαρή τοποθέτηση για το βρόμικο 89, αφού αποφάσισε να το κάνει σημαία για να γίνει ασπίδα για τον Σημίτη;

Τρίτο: Το 1989 υπήρχε ένα υπαρκτό τραπεζικό σκάνδαλο στο οποίο μετείχαν επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και  προσωπα κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το διαγράφει; Ο Μητσοτάκης και οι λοιποί συμπράττοντες μαζί του το χρησιμοποίησαν για να μεθοδεύσουν την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και του Δημήτρη Τσοβόλαχωρίς στοιχεία. Οι  ηγεσίες των δυο τότε κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς  παρασύρθηκαν-  αν δεν εκβιάσθηκαν -και μετάνιωσαν μόλις  συνειδητοποίησαν τι σημαίνει το μπλέξιμο με το Μητσοτακέικο.

Τέταρτο: Ο Κ. Σημίτης συνέχισε και εσωκομματικά το 1990 την επίθεση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε ο οργανωτής της προσπάθειας  που εκδηλώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Πεντελικό γα να ηττηθεί ο Παπανδρέου, ενώ ήταν ακόμη υπόδικος, με ό,τι θα σήμαινε αυτό στη συνέχεια. «Βρέθηκα ενώπιον εκβιασμού» είπε επί λέξει ο ίδιος στη συνεδρίαση από την οποία βγήκε νικητής -με τη στήριξη του πατέρα της Φώφης που δεν παρασύρθηκε από τον Σημίτη, όπως ο Κ. Λαλιώτης.

Πέμπτο: Προσπάθεια εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη έκανε ο ο Γ. Παπανδρέου όταν διέσπασε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ίδια όμως δεν είχε δυσκολία να συναλλαγεί μαζί  του- χωρίς καν να του ζητήσει διάλυση του μορφώματος που δημιούργησε.

Το γελοίον του πράγματος

Μετά από αυτά είναι γελοίο σήμερα να συνδέει η Γεννηματά το 1989 με τον Κ. Σημίτη αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα. Αυτό που καταγγέλλει για εκείνη την περίοδο τον περιλαμβάνει κατά τρόπο που γνωρίζουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ και έχει καταγραφεί κατ’ επανάληψη από τα ΜΜΕ.  Είναι εξωφρενικό να βγει και ο Σημίτης ήρωας του βρόμικου 89.

Το ίδιο είναι – εξωφρενικό και γελοίο ταυτόχρονα- η τρέχουσα η υπεράσπιση  του Σημίτη. Απέναντι σε τι; Ποιος τον πείραξε; Από τι κινδυνεύει και χρειάζεται υπεσπασπιστές; Μια απλή και απολύτως δικαιολογημένη έρευνα από αρμόδια δικαστική αρχή γίνεται. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα δεν θα συνέβαινε το ίδιο; Κανείς δεν τον κατηγόρησε για οτιδήποτε, ώστε να φτάνει να τον συνδέει η Γεννηματά με τις μεθοδεύσεις κατά του Ανδρέα  Παπανδρέου.

Πρώτος ο ίδιος, ο πρώην Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να θέλει αυτή την έρευνα,  για να μην υπάρχει καμία σκιά στο όνομά του. Όπως έκανε με αξιοπρέπεια ο πρώην υφυπουργός του Βαγγέλης Μαλέσιος. Βάζει τα χέρια του και βγάζει τα ματιά του, όταν αναθέτει στη Φώφη να τον υπερασπιστεί. Η οποία δεν κατανοεί την νεότερη πολιτική ιστορία, όταν καταγγέλλει τη φυσική δραστηριότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης ως ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Πάλι καλά που δεν ζει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για να του ζητήσει να το αναλύσει .

ΥΓ: Καθώς η επικεφαλής του Κινάλ επιμένει να συνδέει τον Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, πράγματι υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ τους. Δεν δέχθηκαν να χειραγωγηθούν από συγκεκριμένα κέντρα εκτός πολιτικής και μεγαλοεπιχειρηματίες; Το λένε πολλοί γι’ αυτήν ίδια;


Toυ Γ. Λακόπουλου

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Απλά μαθήματα κομματικής ιστορίας στη Φώφη: Όχι και ο Ααρών Αβουρί (ψευδώνυμο «Σημίτης») ήρωας του βρόμικου 89!

 1. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

  Ανησυχείτε;; Αν ΟΧΙ, απλά διαβάστε μαρτυρία φίλου:

  ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΕΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
  ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

  ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΙΩΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΕΧΕΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.

  ΤΟ ΝΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ…ΟΙ ΑΝΑΡΧΕΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΛΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ..ΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ…ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ… ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΔΑΡΕΙ ΑΝΗΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ…ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ…

  …ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΩΝ ΝΑΡΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΓΚΛΕΙΜΟΡ(ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΩΣ ΓΕΜΙΣΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΚΑΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΩΝ. ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΙΛΑ ΤΕΤΟΙΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.

  ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΥΡΕΤΩΔΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ;
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ?ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ;
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΟΝΙΚΟΣ;
  ΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΚΑΜΕΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΛΟΧΙΑΣ ΣΟΝΤΕΡΣ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ.

  ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΑΠΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛ.ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΩΣΤΕ ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΥΜΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.
  ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΛΥΒΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.

  ΛΥΣΕΙΣ;ΠΟΛΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ….

  ΠΗΓΗ: Επιστολή Αναγνώστη

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.