«Πόρτα εξόδου» για 2.500 υπαλλήλους των υπερ-χρεωμένων και προ πολλού φαλιρισμένων ΕΛΤΑ

Κοντά στην έξοδο από τον εργασιακό βίο βρίσκονται περίπου 3.000 εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Στον δρόμο που άνοιξε η ΔΕΗ κινδυνεύουν να βρεθούν πρωτίστως 2.500 εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στις Αστικές Συγκοινωνίες. Πρόκειται για εταιρείες με σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, οι οποίες αδυνατούν να σηκώσουν για πολύ ακόμα το βάρος του πλεονάζοντος προσωπικού, αναφέρει δημοσίευμα της Κυριακάτικης RealNews.

Η αποχώρηση προσωπικού με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή η μετακίνηση σε άλλες θέσεις έχουν προβλεφθεί και στα business plans της διοίκησης του υπερταμείου τα οποία απεστάλησαν στις διοικήσεις των εταιρειών και αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αναδιάρθρωσή τους και την επιστροφή τους στην κερδοφορία. Εκτός από τις δύο μεγάλες κρατικές εταιρείες, υπάρχουν και άλλες μικρότερου μεγέθους που χρειάζεται να διαχειριστούν τα λειτουργικά τους κόστη και να αναπροσαρμόσουν το επενδυτικό τους πλάνο -όπως ορίζει και το μνημόνιο- προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές.

Προκειμένου να υλοποιηθούν τα πλάνα του υπερταμείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρώτη μεταμνημονιακή έκθεσή της, ζητεί επιτάχυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν. Διαπιστώνει καθυστερήσεις στην πλήρη εφαρμογή των business plans σε κρατικές εταιρείες που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, στη μεταβίβαση του ΟΑΚΑ και στην αναδιάρθρωση της ΕΤΑΔ. Η Κομισιόν πιέζει επίσης τη διοίκηση του υπερταμείου για την ολοκλήρωση όλων των αλλαγών στις διοικησείς των εν λόγω κρατικών εταιρειών.


Το Δημόσιο Παραμάγαζο Διορισμών Και Συναφών Εργασιών Του Ν. Παπά, Ονομάζεται ΕΛΤΑ !!!

μετά την παρακράτηση των χρημάτων της ΔΕΗ, το colpo grosso με τα ΕΛΤΑ, συνεχίζεται με άνωθεν πλάτες υπουργού…

Στο χείλος της αβύσσου με τεράστια οικονομικά ανοίγματα, βρίσκονται τα ΕΛΤΑ, δυσχεραίνοντας το έργο της νέας διοίκησης, η οποία καλείται να νοικοκυρέψει έναν Οργανισμό με 6.000 εργαζόμενους.

Μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων μηνών για παρακράτηση οφειλών καταναλωτών της ΔΕΗ συνολικού ύψους 57 εκ. ευρώ, χθες και νέα πληροφορία κάνει το γύρο της αγοράς, με τα ταχυδρομεία να εμφανίζονται να υπεξαίρεσαν αυτή την φορά, χρήματα από ασφαλιστικές εισφορές.

Την καταγγελία έκανε από την βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Αδριανός. Ο κ. Αδριανός επικαλέστηκε μαρτυρίες από εργάτες της Αργολίδας, λέγοντας ότι ενώ αγόραζαν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι.

Ο ΕΦΚΑ μάλιστα εμφανίζεται να καλεί τους θιγόμενους να καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ, τότε να γίνει ο συμψηφισμός.

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε χθες το newmoney.gr δήλωναν άγνοια για την καταγγελία και παρέμπεπαν στην νέα διορισμένη διοίκηση, από το Υπερταμείο υπό τους κύριους Πολυχρόνη Γριβέα (πρώην επικεφαλής του Αστέρα Βουλιαγμένης) και Ηλία Αθανασίου (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Enterprice Greece). Ωστόσο, επειδή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σύμφωνα με υπολογισμούς το μηνιαίο άνοιγμα των ΕΛΤΑ είναι πάνω από 2 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση με τους λογαριασμούς ρεύματος εκτιμάται ότι έχει στερήσει περισσότερο από το 30% των εσόδων από την ΔΕΗ καθώς πλέον οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί να εμπιστευτούν για τις πληρωμές τους, τα ταχυδρομεία.

Τις προηγούμενες μέρες στελέχη των ΕΛΤΑ πέρασαν το κατώφλι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στον απόηχο της αντιπαράθεσης με την ΔΕΗ. Κατά την ακρόαση, εκπρόσωποι της επιχείρησης δήλωσαν ότι η εταιρεία είναι συνεπής ως προς τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και επισήμαναν τις προσπάθειες για λογιστικό διαχωρισμό της ενέργειας από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ένα από τα θέματα που διερευνά η ΡΑΕ είναι εάν τα χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αξιοποιήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν τον τομέα της ενέργειας, στον οποίο τα ΕΛΤΑ κινούνται πολύ επιθετικά τους τελευταίους μήνες αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιό στους στην μέση τάση.


ΑΛΛΕΣ  ΣΧΕΤΙΚΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΑ  ΑΜΑΡΤΩΛΑ   Ε Λ Τ Α 

Ε  Δ  Ω     &    Ε  Δ  Ω   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: