Διανομείς των ΕΛΤΑ αφήνουν σημείωμα χωρίς καν να χτυπήσουν το κουδούνι


Από Δευτέρα περάστε από το ταχυδρομείο να παραλάβετε ένα δεματάκι…


To ανέβασε ο Κώστας Στούπας στο Facebook αλλά είναι η πάγια τακτική των διανομέων των χρεοκοπημένων ΕΛΤΑ να κάνουν καψόνια στους παραλήπτες ως εξής: Επανειλημμένα ταΕΛΤΑ δεν παραδίδουν τα δέματα κατ’ οίκον προσποιούμενα πως δεν βρίσκουν κάποιον εκεί. Πριν δυο λεπτά συνέλαβα τον υπάλληλο να αφήνει το σχετικό σημείωμα χωρίς να έχει χτυπήσει το κουδούνι για να διαπιστώσει αν κάποιος είναι μέσα.
“Έχετε κάτι για μένα;” Τον ρώτησα. “Δεν ήξερα πως θα σας βρω στο σπίτι μου απάντησε. Από Δευτέρα περάστε από το ταχυδρομείο να παραλάβετε ένα δεματάκι”.
Δυστυχώς κάποιες εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεργάζονται με τα ΕΛΤΑ και ταλαιπωρούν τους πελάτες τους.

Η ιδιωτικοποίηση της χρεοκοπημένης εταιρείας θα είναι ανάσα και για τους φορολογούμενους και για τους πελάτες της…

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkostas.stoupas%2Fposts%2F10156819627458340&width=500

Κινηματογραφική ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Μαντούδι Ευβοίας:

Αντιμέτωπος με δύο κουκουλοφόρους ήρθε το πρωί της Πέμπτης στις 07:30’, υπάλληλος των ΕΛΤΑ Μαντουδίου.

Την ώρα που άνοιγε το κατάστημα δύο ληστές που φορούσαν κουκούλες και full-face με πιστόλια στα χέρια τον απείλησαν και τον ανάγκασαν να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο χρηματοκιβώτιο. Ο ένας εξ’ αυτών μάλιστα τον χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά.

Σε λίγο έφτασε στο κατάστημα και ένας ακόμη υπάλληλος τον οποίο επίσης απείλησαν με τα πιστόλια τους.

Οι δράστες αφαίρεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό άνω των 60.000 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα που είχαν πλησίον στο Ταχυδρομικό Κατάστημα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών στήνοντας μπλόκα σε επίκαιρα σημεία στις γύρω περιοχές.

Ενοπλη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαντούδι Ευβοίας


ΑΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ  ΕΡΕΥΝΕΣ Η  ΕΛ.ΑΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ – ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ,

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ,  ΕΙΧΑΝ ΩΣ  ΔΡΑΣΤΕΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΑΥΤΗΣ  ΤΗΣ  ΔΕΚΟ …..   ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠ ΕΚΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ. 


σχετικά δημοσιεύματα για αυτή την αμαρτωλή  ΔΕΚΟ  κι   Ε  Δ  Ω 
Παρά το γεγονός πως πολλοί λογαριασμοί φτάνουν πλέον ηλεκτρονικά (μέσω mail) στους πολίτες, αλλά και γενικότερα ότι έχει περιοριστεί σημαντικά η παραδοσιακή αλληλογραφία, πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών για τα ΕΛΤΑ, που έχουν μείνει με ελάχιστο προσωπικό, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Βέβαια, το πρόβλημα γίνεται οξύτερο την περίοδο των εορτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα – και μάλιστα σοβαρό – και τις άλλες περιόδους του έτους. Το κράτος οφείλει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το μέλλον των ΕΛΤΑ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, αφού το τελευταίο που χρειάζονται είναι η πλήρης απαξίωση…


 

Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα ΕΛΤΑ

Οικονόμου 984α

Συνέντευξη του Γιάννη Οικονόμου για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΕΛΤΑ. Στον Αθήνα 984 και τον δημοσιογράφο Νίκο Καρούτζο στην εκπομπή “Αγορά αξιών”.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής, Πρόεδρος της ΔΑΚ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ μιλά για το οικονομικό αδιέξοδο των ΕΛΤΑ και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο ταχυδρομείο.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διανομείς των ΕΛΤΑ αφήνουν σημείωμα χωρίς καν να χτυπήσουν το κουδούνι

 1. Όργιο σπατάλης στα πτωχευμένα, κατά δήλωση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ… και η σύμβουλος μασέρ

  https://i2.wp.com/dak-elta.gr/NEW-2016/wp-content/uploads/2018/01/elta-735×459.jpg?resize=735%2C459

  Τα φέσια των 250 εκ ευρώ, το προϋπολογιζόμενο έλλειμα των 80 εκ ευρώ, η καταβολή δώρων 15 εκ ευρώ και η ειδική σύμβουλος, ιδιοκτήτρια οίκου μασάζ στη Βούλα
  Σε σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο εξελίσσεται η διαχείριση των ΕΛΤΑ, μιας πτωχευμένης εταιρίας κατά δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ηλία Αθανασίου ενώπιον των Περιφερειακών Διευθυντών την περασμένη Παρασκευή, με τεράστιες ευθύνες τόσο της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής όσο και της επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Ράνιας Αικατερινάρη.
  Η εταιρία ενώ αναζητεί απεγνωσμένα ρευστότητα και έχει … φεσώσει με πάνω από 250 εκ ευρώ την αγορά μεταξύ των οποίων και τραπεζικά ιδρύματα τα οποία είναι γνωστό τι προβλήματα αντιμετωπίζουν προχωρά στην καταβολή Δώρου Χριστουγέννων ενώ έχει προηγηθεί η καταβολή Δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας στο προσωπικό της «πρωτοπορώντας» σε σχέση με τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα όπου τα δώρα ελέω μνημονίου έχουν καταργηθεί.
  Έτσι «πέτυχε» το κατόρθωμα να προσθέσει μισθολογική δαπάνη 15 εκ ευρώ περίπου το 2018 όταν υποτίθεται ότι προχωρά σε περικοπές και μειώσεις δαπανών για να διασωθεί.
  Την ώρα που έχει ανατεθεί στην PriceWaterHouse η διαμόρφωση σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού και ο κ. Αθανασίου ζητά από το Υπουργείο Εργασίας να παρακαμφθεί ο νόμος Κατρούγκαλου τονίζοντας με όλους τους τρόπους στο προσωπικό και τα στελέχη την ανάγκη αποχωρήσεων ο ίδιος με τις πρακτικές του λειτουργεί ως η επιχείρηση να μην είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

  Το βιογραφικό Αθανασίου και το έλλειμα των 80 εκατ.

  Η νέα διοίκηση που μετά Βαίων και κλάδων τοποθετήθηκε από την επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Ράνια Αικατερινάρη με υπερτονισμό των αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής φαίνεται να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από την προηγούμενη που απομακρύνθηκε ως αποτυχημένη.
  Για την ακρίβεια τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με την ανοχή της κυβέρνησης και του Υπερταμείου δείχνουν ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηλίας Αθανασίου ήλθε με ιδιαίτερα προχωρημένες ιδέες και πρακτικές που δεν συναντώνται σε καμία επιχείρηση που λειτουργεί με κανόνες αγοράς.
  Βέβαια ο κ. Αθανασίου στο βιογραφικό του αναφέρεται στη θητεία του στο Enterprise Greece και γενικά ότι είχε κορυφαίες θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι εργάστηκε 13 χρόνια στην Intralot ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού(σε απλά ελληνικά ένα στέλεχος από τα πολλά του ομίλου και χωρίς εκτελεστικό αντικείμενο) ενώ προηγούμενα είχε εργαστεί ως αναλυτής για περίπου 3 χρόνια στη Σέλλας ΑΕΠΕΥ που έβαλε λουκέτο το 2003 και λιγότερο από δύο χρόνια αναλυτής της Interamerican.
  Η εμπειρία του φαίνεται να λειτούργησε καταλυτικά ώστε φέτος τα ΕΛΤΑ για πρώτη φορά να συντάξουν προϋπολογισμό για το 2019 ο οποίος προβλέπει έλλειμα ύψους 80 εκ ευρώ!!!
  Πιθανόν τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν οι «πολύτιμες» συμβουλές των νέων συνεργατών και συνεργατιδών του κ. Αθανασίου που προσέλαβε άμα τη άφιξή του.

  Οι ειδικοί συνεργάτες, τα προσόντα τους και η ρεφλεξολόγος

  Συγκεκριμένα με συνοπτικές διαδικασίες στις 10 Οκτωβρίου του 2018 προσελήφθησαν τέσσερις ειδικοί σύμβουλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου τριετούς διάρκειας και συγκεκριμένα
  • Ένας Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Εταιρικής Ταυτότητας και ένας Οικονομικών θεμάτων, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 4.2000 € έκαστος , εταιρική τηλεφωνική σύνδεση, συσκευή κινητού τηλεφώνου, διάθεση και χρήση αυτοκινήτου με όριο δαπάνης καυσίμων 250 € μηνιαίως.
  • Ένας Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 3.000 €, εταιρική τηλεφωνική σύνδεση και συσκευή κινητού τηλεφώνου.
  • Ένας Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας, «προκειμένου να υποστηρίξει την εταιρεία σε θέματα προβολής και δημοσιότητας, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 1.700 €, εταιρική τηλεφωνική σύνδεση και συσκευή κινητού τηλεφώνου.
  Βέβαια στη διαύγεια ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος ξέχασε να αναφέρει τα ονόματα των προσληφθέντων αλλά και τα προσόντα τους.
  Η αλήθεια είναι ότι ο ένας εκ των συμβούλων έχει σημαντικά προσόντα όπως το Απολυτήριο Λυκείου και ότι εργαζόταν μαζί με τον κ. Αθανασίου στην Ιντραλότ.
  Είναι δε τόσο σημαντικά τα προσόντα του ώστε έχει αναλάβει αποκλειστικά τις προμήθειες των ΕΛΤΑ παρακάμπτοντας ολόκληρη Γενική Διεύθυνση και ομάδα στελεχών που επί χρόνια λειτουργεί στην επιχείρηση.
  Όμως από τους νεοπροσληφθέντες η στενότερη συνεργάτιδα του κ. Αθανασίου που δεν κάνει βήμα χωρίς αυτή είναι η κα Πατρίσα Οικονόμου που έχει αναλάβει να συμβουλεύει το Διευθύνοντα Σύμβουλο σε θέματα εταιρικής ταυτότητας.
  Όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι η πανέμορφη, ξανθιά σύμβουλος βρίσκεται δίπλα στον κ. Ηλία Αθανασίου νυχθημερόν παρούσα και στις συναντήσεις με συνδικαλιστές και με τρίτους αλλά σε ταξίδια που έκανε ο κ. Αθανασίου σε Σουηδία και Δανία για να … βρει λύσεις για τα ΕΛΤΑ.
  Βέβαια το ερώτημα είναι η τι σχέση έχει η εταιρική ταυτότητα των ΕΛΤΑ με τα προσόντα και την επαγγελματική προϋπηρεσία της κας Οικονόμου καθώς η σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου διατηρεί κέντρο Ρεφλεξολογίας στη Βούλα κοινώς κέντρο μιας τεχνικής αναζωογόνησης και μασάζ.
  Προφανώς στα ΕΛΤΑ αφού εξαντλήθηκε όλη η φαιά ουσία αποτροπής της καταστροφής της εταιρίας αυτό που έλειπε ήταν η ρεφλεξολγία η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και το Σωματείο του οποίου είναι μέλος η κα Πατρισσα Οικονόμου « είναι μια ήπια, ολιστική, φυσική, συμπληρωματική μέθοδος φροντίδας του ανθρώπου και ειδικότερα είναι μια μέθοδος αυτοβελτίωσης, που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στα αντανακλαστικά σημεία του σώματος και ασκείται με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις στα σημεία αυτά, με τους οποίους επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση και η εξισορρόπηση του ανθρώπινου οργανισμού και την απελευθέρωση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του ανθρωπίνου σώματος, ώστε όλες οι λειτουργίες του οργανισμού να γίνονται αρμονικά και να διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου και η ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Σωματείου σχετικά με τις εξελίξεις της ρεφλεξολογίας»….


  Νίκος Καρούτζος
  nkaroutzos@gmail.com

  http://www.bankingnews.gr
  (Visited 2 times, 2 visits today)

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.