ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ , ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

2. Νομικά (από πλευράς κύρους), η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει:
α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας,
β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και
γ. Το Διεθνές Δίκαιο.

3. Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας:

α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας. Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμό εθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία.

γ. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

4. Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη:

α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος των Σοπίων.
β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση.

5. Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική:

α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών.
β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών.

6. Με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς στους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος και κάνω με πλήρη συνείδηση την ακόλουθη έκκληση και δήλωση:

α. Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας.
β. Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμμιά απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα.

19 Ιανουαρίου 2019
Γιώργος Κασιμάτης
Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

3 σκέψεις σχετικά με το “ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ , ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

 1. Εκεί στις ΗΠΑ ειναι ασχετοι απο εξωτερικη πολιτικη / Διπλωματια, και ο λογος που επιπλέουν πολιτικοι φελλοί, ειναι οτι… μεχρι σημερα οι ΗΠΑ νόμιζαν οτι εκαναν εξωτερικη πολιτικη και διπλωματια, επειδη εκαναν στρατιωτικές επεμβάσεις για να επιβάλουν την καθε βλακεια τους… ειχαν λοιπον εξωτερικη πολιτική και διπλωματια δια των όπλων… ετσι οι πολιτικοι φελλοί σημερα, που νομιζουν οτι κανουν πολιτικη… δεν γνωριζουν οτι με μαθηματική τετραγωνη λογικη, (εκτος και αν εχουν ανακαλύψει τον τρόπο να τρυπήσουν το νερο), λοιπον κορόιδα πιαστηκαν, διοτι τα Σκοπια ως ειχαν, προ Πρεσπων συμφωνητικών κλπ ανοησιών, έμπαιναν άνετα και ακομη με το προσωρινό τους ονομα ως ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ομως τωρα επεσαν θυματα… σαν φαινεται πως καποιος ειχε καταλαβει με τι πολιτικα απαίδευτους ειχε να κανει και τους εριξε στην παγίδα… Πρεσπες… τα Σκόπια με ονομα Μακεδονια δεν περνα… αυτο θα το διαπιστώσουν στην σύγκληση του Σ.Α / ΟΗΕ που θα πρεπει να επικυρωθεί, η ονομασια του μορφώματος απομεινάρι της κομμουνιστικης διεθνους… και το κυριότερο αίτιο που εξευτελίζει ολους τους εμπλεκομενους εντολοδοχους κομπάρσους… περισσότερα >
  Αρνείται λεει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το επισημο έγγραφο που παρουσιάζει τις αλλαγες στο Συνταγμα των Σκοπίων οπως αυτές εκφράζονται απο την Συμφωνία των Πρεσπων κλπ.
  Άλλα ομως τι να παρουσιάσουν… οι εντολοδόχοι…
  η αγόρευση μέσα στην Βουλη του Η.Κασιδιάρη τα λεει ολα,
  ειναι αλλωστε και ο λογος που τα ΜΜΕ δεν την προέβαλαν…
  * δεν υπαρχει καμια επικύρωση και δεν ισχύει καμια συμφωνια, αν δεν εχει την υπογραφεί του Πρόεδρου των Σκοπίων…
  ο οποιος δεν την εχει υπογραψει !!!
  και ακολουθη η αποψη > Σήμερα 22 Ιανουαρίου 2019
  στην Ελλαδα υπαρχουν και επισημα… περισσότερα > https://plus.google.com/u/0/+VelosOcean/posts/4sK21yS4pzS

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.