Έτσι ρύθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ το δάνειό του – Υποθήκη η Κουμουνδούρου, ενέχυρο η κρατική επιχορήγηση

Την πρώτη αποκάλυψη την έκανε την περασμένη Κυριακή Το Βήμα. Στο ρεπορτάζ έγραφε: «Η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου καταρρίπτεται από τη σύμβαση που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για να διευθετήσει τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες. Στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ.Τι διάολο… δεν τους έφταναν οι … βαλίτσες του Σόρος;;;  ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, τα πολιτικά κόμματα είχαν συσσωρεύσει χρέη από προηγούμενα δάνεια, αλλά δυσκολεύονταν στην αποπληρωμή, καθώς είχε μειωθεί ριζικά η κρατική χρηματοδότηση, η δυνατότητα να μαζεύουν εισφορές από τα μέλη είχε υποχωρήσει και επίσης υποχωρούσε η εκλογική επιρροή.

Μία από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές των κομμάτων ήταν να ενεχυριάζουν τη μελλοντική τους κρατική επιχορήγηση για να μπορούν να δανείζονται. Συχνά μάλιστα μπορεί και να την ενεχυρίαζαν ακόμη και μέχρι το… 2020.

Το 2014 ψηφίστηκε ο νόμος 4304/2014 που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων. Μία από τις προβλέψεις του ήταν ότι «Απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους κρατικής χρηματοδότησης με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους». Πλέον τα κόμματα δεν μπορούσαν να δανείζονται με ενέχυρο τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε και αυτός προβλήματα με τα δάνειά του στην περίοδο της κρίσης, παρότι είχε πολύ μικρότερο δανεισμό από τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα, παρότι αυξήθηκε σχετικά η κρατική επιχορήγηση από ένα σημείο και μετά τα πράγματα παρέμειναν σχετικά δύσκολα.

Την πρώτη αποκάλυψη την έκανε την περασμένη Κυριακή Το Βήμα. Στο ρεπορτάζ έγραφε: «Η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου καταρρίπτεται από τη σύμβαση που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για να διευθετήσει τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες. Στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ως εγγύηση ο κ. Τσίπρας ενεχυρίασε το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, το οποίο εκτιμήθηκε στα 2.700.000 ευρώ.

Για το υπόλοιπο ποσό, όπως αναγράφεται στη σύμβαση, ενεχυριάστηκε η ετήσια τακτική επιχορήγηση που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 έως το 2023. Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί τις μεθόδους που καταγγέλλει.

Είναι φανερό ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα προσέλθει σε αυτή τη μάχη έχοντας αρκετά όπλα, ανάμεσά τους και την επιστολή του πρωθυπουργού προς τις τράπεζες με την οποία ζητούσε να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δάνεια μεγαλύτερα από αυτά που δικαιολογούσαν τα εκλογικά του ποσοστά. Αξίζει να επισημανθεί ότι το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε τα 10 εκατομμύρια ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 4%, όταν για τα άλλα κόμματα έφτανε ακόμα και το 10%.»
 

Το in.gr αποκαλύπτει το σύνολο της σύμβασηςπου υπεγράφη το Νοέμβριο του 2017, δηλαδή πριν από 15 μήνες.

Η υπογραφή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κύριος όγκος του δανεισμού του αφορούσε ένα δάνειο συνολικού ύψους 10.000.000 ευρώ, με τη μορφή αλληλόχρεου λογαριασμού (όπως κάνουν τα κόμματα) με την Εθνική Τράπεζα από το 2006, με διάφορες πρόσθετες πράξεις μέχρι και το 2010.

Στο τέλος του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει μια ακόμη ρύθμιση αυτού του δανείου, που πλέον είχε φτάσει σε ένα υπόλοιπο 7.139.674 ευρώ.

Το ενδιαφέρον με αυτή τη ρύθμιση, που προβλέπει μια αποπληρωμή του χρέους σε εξαμηνιαίες δόσεις μέχρι και το τέλος του 2023, είναι τα ενέχυρα που χρησιμοποιεί:

Α) την υποθήκευση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για 2,7 εκατομμύρια ευρώ (μέχρι τώρα είχε αποφύγει να υποθηκεύσει τα γραφεία) και

Β) την «ενεχυρίαση της τακτικής επιχορήγησης που θα λαμβάνει ο Πιστούχος [σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ] κατά τα έτη 2019 έως και 2023.

Έχουμε, δηλαδή, να κάνουμε με μια σύμβαση ρύθμισης ενός δανείου («Πρόσθετη Πράξη»), όπου ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μια πρακτική που το ίδιο έχει καταδικάσει σε σχέση με τα άλλα κόμματα. Και που μέχρι πρότινος κατηγορούσε π.χ. το ΠΑΣΟΚ ότι προχωρά σε μια παράνομη πράξη.

Όπως αναφέρει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων και των ΜΜΕ, «ο τρόπος που εφαρµόστηκε το σύστηµα εγγυήσεων µε ενέχυρο επί µελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων ήταν προβληµατικό».

Επιπλέον, πλέον απαγορεύεται να δανείζονται τα κόμματα με τέτοιο ενέχυρο.

Και όμως το κυβερνών κόμμα έρχεται και κάνει ρύθμιση, ενός προηγούμενου δανείου, με ενέχυρο μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. Ενός δανείου για το οποίο είχε ήδη στο παρελθόν ενεχυριάσει όλες τις ετήσιες επιχορηγήσεις από το 2010 έως το 2018. Παραβιάζοντας αν όχι το γράμμα (μια που φανταζόμαστε ότι θα επικαλεστεί ότι δεν είναι νέο δάνειο αλλά ρύθμιση δανείου που χορηγήθηκε πριν το 2014) σίγουρα το πνεύμα της ισχύουσας νομοθεσίας.

Εάν το είχε κάνει κάποιο άλλο κόμμα, οι ανακοινώσεις που θα είχε βγάλει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούσαν για «χαριστική» ή ακόμη και «παράτυπη» ρύθμιση…


sourceΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ:

Πρέπει να κατασχεθούν  τα κτηρια και οτι εχουν αυτα τα κλευτοκομματα που δυστυχως πληρωνει ο Ελληνικος Λαος;Αυτοι εκτος απο καταστροφη τιποτε αλο δεν προσφερουν στους Ελληνας.Οχι Γραφεια πολιτελειας,για Γεωργιαδες,Σαμαραδες,Καραμανληδες,Φωφακια,Βενιζελοι και παρομοιες μαιμουδες της μιζας.

Αφού  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των Ναζί ήταν εκείνοι που παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βουλγάρους το 1941 (!.!.!), επίσης ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των Ναζί ήταν εκείνοι που ΕΣΦΑΖΑΝ Έλληνες πατριώτες την ώρα που η Ελλάδα υπέφερε κάτων απ’την μπότα του κατακτητή (!.!.!), επίσης ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ήταν εκείνοι που τους αποφυλάκισαν οι Άγγλοι για να πολεμήσουν τους κομμουνιστές κατά τον Εμφύλιο (!.!.!), άλλωστε είναι γνωστή η φράση του Τσώρτσιλ προς τον στρατηγό Σκόμπι: ΄΄Κάνε ότι κρίνεις αναγκαίο για να ηττηθεί το ΕΑΜ….,πλήρωσα πολύ ακριβά για την Ελλάδα΄΄ (εννοώντας ότι αναγκάστηκε να παραδώσει την Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία κ’ Αλβανία στην τότε Σ.Ένωση), κ’ επίσης ήταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των Ναζί που ωφελήθηκαν τα μέγιστα απ’την βοήθεια των Αμερικανών το γνωστό Σχέδιο Μάρσαλ (μάλιστα οι Αμερικάνοι είχαν ορίσει αυτούς ακριβώς τους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ως τους υπεύθυνους για το…..μοίρασμα της βοήθειας!!!, το ΠΩΣ….μοιράστηκε το γνωρίζουν όσοι γνωρίζουν Ιστορία !!!) κ’ για τελειώνουμε η σημερινή »δεξιά» της Πατρίδας μας ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ όλων εκείνων που προαναφέραμε…………Το να βγαίνουν λοιπόν όλοι αυτοί οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ κ’ να μιλούν για…..Μακεδονία, για…δημοκρατία, για…..ηθική, για…..τίμια διαχείρηση του δημοσίου πλούτου, κ.λ.π.,κ.λ.π, ΕΕΕΕΕΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΟΤΙ…..ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !!.!!.!!.!!.!!.!! Κλείνοντας το λέω καθαρά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Κ’ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΜΩΣ ΣΕ Κ-Α-Μ-Ι-Α ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ’ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ Α-Κ-Ο-Μ-Η ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ Κ’ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ Κ’ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ !!.!!.!!.!!.!!.!!.!! Αλλά απ’ότι φαίνεται για κάθε έναν ΗΡΩΑ που βγάζει αυτή η χώρα βγαίνουν κ’ 10 ΠΡΟΔΟΤΕΣ…………..

Υ.Γ Ο Τσίπρας θα πληρώσει για όλες τις βλακείες που έκανε κ’ κάνει…..,όμως το να ξαναβγεί η δεξιά σημαίνει ότι αυτός ο λαός μυαλό ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ !

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είπα όμως,  ότι οι κομμουνιστές είχαν δίκιο στα όσα έλεγαν κι επεδίωκαν για την δική μας Μακεδονία (!!!!), όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ επίσης σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να »χειροκροτήσω»   κι ό λ ο υ ς εκείνους που συμπορεύτηκαν με τους ΣΦΑΓΕΙΣ της Πατρίδας μου κ’ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ με τους ΙΔΙΟΥΣ σημερινούς σφαγείς (βλέπε Γερμανία-ΔΝΤ-ΗΠΑ-Σόρος, κ.λ.π) κ’ φυσικά ΜΕΣΑ σ’αυτούς που συμπορεύονται ΕΙΝΑΙ κ’ οι συριζαίοι………………

Υ.Γ. Το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ αγαπητοί φίλοι είναι ότι η χώρα μας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ απ’τους »φίλους» κ’ »προστάτες» της (ΘΥΜΙΣΟΥ την υπόσχεση των Άγγλων για την Β.Ήπειρο όταν τελείωνε ο Β’Π.Π κ’ η Ελλάδα θα ήταν με το μέρος των νικητών !!!!! Η Ελλάδα ήταν στους νικητές κ’ η Β.Ήπειρος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ στους αλβανούς………ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ »ΦΙΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ-ΕΧΟΥΜΕ Κ’ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!) κ’ η επιλογή της δεξιάς ως…..ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που φέρει είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ……………Ήδη βγήκαν δυο δεξιοί κ’ μιλούν για 4ο μνημόνιο (!), ενώ ο Κυριάκος μιλά ήδη για δραστική μείωση της φορολογίας που σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ΘΑ ΞΑΝΑΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ (!!!!!!!) κ’ οι συνταξιούχοι θα πάνε στα 400 ευρώ που ΗΤΑΝ Κ’ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ του Σόιμπλε…………..Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο ραγιάς λαός, κάποτεθα βάλει μυαλό …

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ ΚΤΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ Η ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ 80% + ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΓΗΚΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΙΑΛΙΣΤΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
– ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΛΕΓΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ .   ΞΥΠΝΗΣΤΕ  ΡΑΓΙΑΑΑΑΑΑΑΔΕΣ !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.