ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;

Όπως είναι γνωστό, μιλώντας στη βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Καρακώστας, για τις γερμανικές επανορθώσεις, υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης και για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του με το εξής: «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες».

Αλήθεια, ποιες ήταν οι απώλειες της Πατρίδας σε έμψυχο δυναμικό και τι καταστροφές προκλήθηκαν σ’ αυτήν από τον συμμοριτοπόλεμο που εξαπέλυσε το ΚΚΕ;

Αναφέρει σχετικά ο Ευάγγελος Αβέρωφ στο βιβλίο του «Φωτιά και τσεκούρι», κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Απώλειες, ζημίες και φύση του αγώνος», μόνον για την περίοδο του «Τρίτου Γύρου», 1946-1949:

«Από της πλευράς των εθνικιστών οι απώλειες ήταν:

Εκτελεσθέντες πολίτες 4.123

Εκτελεσθέντες ιερείς 165

Πολίτες φονευθέντες από νάρκες 931

Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 1.579

Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 2.329

Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 12.777

Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 37.732

Ως προς τα εγχειρήματα τα οποία ανέλαβε ο ΔΣΕ από τον Απρίλιο του 1946 έως τον Δεκέμβριο του 1949, μπορούν μετά βεβαιότητος να μνημονευθούν τα εξής:

Εισβολές συμμοριών σε οικισμούς 2.030

Επιθέσεις κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 1.446

Βολές όπλων γενικώς κατά οικισμών (περίπου) 3.150

Βολές βαρέων ή μέσων όπλων κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 510

Δολιοφθορές κατά σιδηροδρομικών γραμμών 525

Καταστροφές γεφυρών σιδηροδρόμων 330

Καταστροφές γεφυρών αμαξιτών δρόμων 476

Η αξία των ζημιών που προκλήθησαν από τον Συμμοριτοπόλεμο υπελογίσθη επακριβώς κατά τα έτη 1950-1951 από το Υπουργείον Συντονισμού της Ελλάδος, μόνον ως προς τα αγαθά τα ολικώς κατεστραφέντα: ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια αγοραστικής αξίας του 1948.

Εάν προσθέσει κανείς την αξία των οικιών που υπέστησαν ζημίες (100.000 περίπου), την συντήρηση των προσφύγων και την αξία των ωρών εργασίας που απωλέσθησαν, φθάνουμε στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια του 1948.

Υπό το φως των δεδομένων της εποχής, ο προαναφερθείς αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου ήταν τεράστιος!».

Με λίγα λόγια και προσαρμόζοντας την αξία των ζημιών στην σημερινή αναλογία, η Ελλάς θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα με την κατάσχεση της αμύθητης περιουσίας του ΚΚΕ, η οποία είναι δίκαιη και θα γίνει πράξη!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.