Στην γραμμή Καιρίδη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ: Καταψήφισαν στις Βρυξέλλες την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας!

Στην γραμμή Καιρίδη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ: Καταψήφισαν στις Βρυξέλλες την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας!


Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή του εθνομηδενιστή Καιρίδη για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δείχνει την γραμμή που θα ακολουθήσει η νεοφιλελεύθερη παράταξη στα εθνικά θέματα.

Όπως ενημερώσαμε χθες οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μαζί με τους συνοδοιπόρους τους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Κύπρου ΔΕΝ ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συντεταγμένη αυτή στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ δεν ήταν περιστασιακή, αλλά ταυτίζεται απόλυτα με τις ανθελληνικές θέσεις Καιρίδη για «μύθο» περί Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο Δημήτρης Καιρίδης στις 5 Μαΐου 2018 στην ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος – Αιγαίο – Μακεδονικό» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας είπε σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων:

«Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο. Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε… Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία«.

Αυτές λοιπόν τις εθνομηδενιστικές απόψεις αρχίζουν από τώρα να υλοποιούν οι ευρωβουλευτές της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας.


ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι και Κύπριοι ευρωβουλευτές απέρριψαν ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων!

ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι και Κύπριοι ευρωβουλευτές απέρριψαν ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής υπερψήφισαν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ευρωκοινοβούλιο

Τον ανθελληνισμό τους επέδειξαν για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι του «συνταγματικού τόξου» στο Ευρωκοινοβούλιο. Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 15 Απριλίου ετέθη σε ψηφοφορία η πρόταση να προστεθεί στην Ημερήσια Διάταξη Δήλωση της Κομισιόν με θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία.

Το Λαϊκό Κόμμα, ο Μάνφερντ Βέμπερ και οι Σοσιαλιστές καταψήφισαν την πρόταση, ενώ από τα ελληνικά κόμματα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι απουσίαζαν!

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης. Συγκεντρωτικά, 79 ψήφισαν υπέρ της πρότασης και 199 κατά, ενώ καταγράφηκαν και 18 αποχές.

ΕΛΑΜ: Απουσίαζαν οι Κύπριοι ευρωβουλευτέςστο ψήφισμα αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Το πόσο παραγωγικό είναι το έργο τους στην Ευρωβουλή απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές. Έλληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, που αφορούσε την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εντούτοις, το ψήφισμα αυτό απορρίφθηκε από 199 Ευρωβουλευτές έναντι 79 θετικών ψήφων και 18 αποχών. Αvησυχητικό είναι το γεγονός πως και οι 6 Κύπριοι Ευρωβουλευτές απουσίαζαν από τη συγκεκριμένη συνεδρία, αφού προφανώς το καθήκον τους προς τον Eλληνισμό, τον οποίο εκπροσωπούν, αντικαταστάθηκε από τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΔΗΣΥ) καθώς και οι Σοσιαλιστές (ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ) τάχθηκαν εναντίον της ιστορίας μας, δεν καταδίκασαν ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα εναντίον του ελληνισμού και στάθηκαν στο πλευρό του σφαγέα Ερντογάν.

Η ανάγκη για εκλογή Εθνικιστή Ευρωβουλευτή από την Κύπρο είναι πιο έντονη από ποτέ! Ένας Ευρωβουλευτής που η έγνοια του θα είναι τα εθνικά μας ζητήματα και όχι τα συμφέροντα της κομματικής τους ομάδας.


Δεν έχει τέλος ο εθνομηδενισμός του Καιρίδη της ΝΔ: Αρνείται και την Γενοκτονία των Ποντίων! Παρέμβαση Εισαγγελέα θα υπάρξει.

Δεν έχει τέλος ο εθνομηδενισμός του Καιρίδη της ΝΔ: Αρνείται και την Γενοκτονία των Ποντίων! Παρέμβαση Εισαγγελέα θα υπάρξει;

Σε εθνομηδενιστή ολκής εξελίσσεται ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, καθώς μετά τις απαράδεκτες θέσεις του για την (μη κατ’ αυτόν) Ελληνικότητα της Μακεδονίας, τώρα αρνείται και την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ταυτιζόμενος έτσι με τον Φίλη, την Ρεπούση και τα άλλα «αστέρια» του εθνομηδενισμού.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης είπε σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων:

«Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο. Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε…

Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία».

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές «κατάπτυστες, προκλητικές και ανιστόρητες»και τονίζει πως «αποτελούν ύβρη για τον ποντιακό και εν γένει προσφυγικό ελληνισμό».

«Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε, δια της ψήφου μας, σε οποιονδήποτε κατευθυνόμενο αρνητή της Γενοκτονίας, που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, να μας εκπροσωπήσει στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Π.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ κίνηση αποπομπής του Καιρίδη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, παρά τις τόσες προσβολές εναντίον του Έθνους μας που έχει κάνει στο παρελθόν και ξαναβγαίνουν τώρα στο προσκήνιο. Δείγμα σαφές ότι η ΝΔ δεν ενοχλείται στον ελάχιστο βαθμό από τις ανθελληνικές δηλώσεις του. Αλήθεια, θα κινηθεί κάποια νομική διαδικασία εναντίον του Καιρίδη, με βάση τον «αντιρατσιστικό νόμο»; Ποια στάση θα κρατήσουν όλοι αυτοί οι «δικαιωματάκηδες», που με το παραμικρό ζητούν ποινικές διώξεις γι’ άλλες υποθέσεις; Ή μήπως τελικά ο «αντιρατσιστικός νόμος» βρίσκει εφαρμογή μόνο όταν αφορά ξένους λαούς και τις «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»; Τελειώνουμε, λέγοντας ότι η παραμονή του Καιρίδη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ φανερώνει τον πραγματικό πατριδοκάπηλο και ανθελληνικό ρόλο (και) του κόμματος αυτού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.