Περί Αυτοδιοικητικών εκλογών (εγχειρίδιο για ψηφοφόρους)


Ο Νέος είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός…..είναι αλλιώς!!!!
Σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο, θα διαδραματιστεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παλιοί, όσοι συμμετείχαν κατά καιρούς σε θέσεις διοίκησης και απέδειξαν ή όχι με τα έργα τους, την ικανότητά τους, αλλά και την απραξία ή την παλιανθρωπιά τους!

Νέοι, όσοι αποφάσισαν να συμμετέχουν σε συνδυασμούς, όσοι θα κάνουν πέτρα το στομάχι τους από τα κλαδέματα των παλιών, όσοι θα γίνουν νεροκουβαλητές του συνδυασμού, όσοι θα βγάλουν κάλλους τα πόδια τους από το τρέξιμο, όσοι θα επιστρατεύσουν καλύτερα το σόι, μιας και δεν έχουν εξασφαλισμένο με ρουσφέτια τον «κουβά» τους, μέχρι να αποδείξουν πως ξέρουν να ελίσσονται και να επιπλέουν στα πολιτικά απόνερα, ώστε στην επόμενη τετραετία να έχουν πραγματική επιρροή και λόγο στα δρώμενα.  Αλλά και νέοι που θα πέσουν σε αμάρτημα με το να δεχτούν συνεργασία με κάποιους παλιούς που αναζήτησαν στέγη και κρυψώνα για να κρύψουν τ’ αμαρτήματα του παρελθόντος.   Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, οι αποκαλούμενοι και «βαρίδια»  στις πλάτες του νέου που θέλει να φτάσει στο τέρμα άφθαρτος, αλλά η αρρώστια που κουβαλάει ο παλιός είναι κολλητική και δύσκολα θα προλάβει να γιατρευτεί…
Αν το δεις όμως από μακριά, τόσο φυσιολογικό φαντάζει….

Ο θάνατος και η γέννηση των προσώπων της διοίκησης και ταυτόχρονα, η συνύπαρξη της εμπειρίας με την ορμή και τις ριζοσπαστικές θέσεις των νέων, που ακράτητα θέλουν να τα αλλάξουν όλα και όσο πιο γρήγορα γίνεται….κόντρα στα βαρίδια των παλιών, που στρουθοκαμηλίζουν στις συνήθειες του παρελθόντος τους, χωμένοι μέσα στη νοοτροπία της τσέπης, της καρέκλας και της λαμογιάς …
Αυτό το μείγμα του παλιού και του νέου, αν με σοφία και αρετή το διαχειριστούν και οι δύο κατηγορίες, μπορεί να εκτοξεύσει τις αποφάσεις των Δημοτικών, ή Περιφερειακών Συμβουλίων στην ανάπτυξη, δια μέσω καινοτόμων και εφικτών πρακτικών.

Ας επενδύσουμε λοιπόν όλοι, στην «ικανότητα» και την «αποτελεσματικότητα» των υποψηφίων, χαρακτηριστικά που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε για τους συμμετέχοντες, μιας και ζούμε και μεγαλώνουμε όλοι μαζί, στον ίδιο τόπο.

Ψήφο στους ΙΚΑΝΟΥΣ λοιπόν, για να είμαστε όλοι περήφανοι για τους Δήμους που ανήκουμε και για να απολαμβάνουμε την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής. Ας διαλέξουμε από το μείγμα  παλιού και νέου μόνον τους ικανούς.

Γιατί, μόνον έτσι θα δει προκοπή ο τόπος, κι αυτή εν τέλει θα είναι η επανά-σταση του ψηφοφόρου.!!!!


ο  αρχισυντάκτης 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.