Βασίλης Καπερνάρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιώργος Καραμπελιάς, απαντούν στο ερώτημα «Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε για την πρωτεύουσα, αν εκλεγείτε»


Βασίλης Καπερνάρος
«Να εφαρμοστεί παντού ο νόμος»

Στις εκλογές της Κυριακής αναμετράται το 46% των Αθηναίων που δεν προσήλθε στις κάλπες του 2014 με τους επαγγελματίες πολιτικούς και τους επαγγελματίες ψηφοφόρους. Οσοι έχουμε αγανακτήσει με την κατάντια της πόλης μας, τον ξεπεσμό της καθημερινότητάς μας και τη συνακόλουθη ταπείνωση της προσωπικότητάς μας έχουμε μια επιλογή: από τη νέα περίοδο να εφαρμοστεί παντού ο νόμος. Τα προηγούμενα χρόνια εννέα τρόλεϊ, συνολικού κόστους 4.500.000 ευρώ, έγιναν στάχτη από τις εγκληματικές συμπεριφορές κουκουλοφόρων. Το αίτημά μου προς τον δήμαρχο κ. Καμίνη ήταν ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει σε ενέργειες για την αποκάλυψη και τιμωρία των δραστών με μηνυτήρια αναφορά. Η απάντησή του ήταν: «Είμαστε ενάντια σε τέτοιου είδους κατασταλτικά μέτρα».

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε εμφανής η παντελής έλλειψη ασφάλειας του πολίτη. Παρατηρούμε το φαινόμενο στις πλατείες, στους κεντρικούς δρόμους, στις γειτονιές να μη γίνονται περιπολίες, αλλά ταυτοχρόνως να φυλάσσονται υπουργικά σπίτια και πολιτικά γραφεία. Η αποψίλωση της Δημοτικής Αστυνομίας συνετέλεσε στο διαρκές έγκλημα, αφού άλλοι δημοτικοί αστυνομικοί αποσπάστηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού (!), άλλοι σε γραφεία και όσοι απέμειναν κόβουν κλήσεις. Από την Κυριακή έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε ρότα. Τίποτα το σπουδαίο, τίποτα το εξωφρενικό: εφαρμογή της νομοθεσίας, τήρηση της νομιμότητας, απόλαυση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων.


Ηλίας Κασιδιάρης
«Οργανωμένο σχέδιο αστυνόμευσης»

Θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο αστυνόμευσης σε περιοχές όπου ο δημότης φοβάται να κυκλοφορήσει ή παρουσιάζονται πρωτοφανή φαινόμενα εγκληματικότητας, όπως η διακίνηση ναρκωτικών εν μέση οδώ στην πλατεία Βάθη και το λαθρεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Με πεζές περιπολίες από πολυπληθείς ομάδες δημοτικών αστυνομικών, αλλά και επιχειρήσεις ακαριαίας καταστολής με τη συμμετοχή πολλών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, θα εξαλείψουμε τα φαινόμενα αυτά οριστικά. Για παράδειγμα: με το σύνολο του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και με απορριμματοφόρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα σαρωθεί το τμήμα της οδού Πατησίων, όπου καθημερινά λαθρομετανάστες διενεργούν παραεμπόριο ανενόχλητοι. Ταυτόχρονα, στις πλατείες και τις κεντρικές οδούς όπου δρουν συμμορίες εγκληματιών θα περιπολούν πεζά τμήματα -αποτελούμενα από 10 δημοτικούς αστυνομικούς έκαστο- κατά τις βραδινές ώρες. Ετσι, θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και η Αθήνα θα είναι μία πόλη όπου θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ο Ελληνας πολίτης και κάθε επισκέπτης. Ισως χάσουμε κάποια έσοδα από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, θα βελτιώσουμε όμως δραστικά το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας.

Γιώργος Καραμπελιάς 
Επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους

Επειδή το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι απλά ανθρωπιστικό, στη συρρικνούμενη Ελλάδα, πρέπει να επιδιωχθεί η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους και να θεσπιστεί ποσόστωση μεταναστευτικών πληθυσμών. Για την αντιμετώπιση της αγοράς των ιδιοκτησιών των Αθηναίων από ξένα αρπακτικά θα πρέπει να τεθούν όρια στον αριθμό διαμερισμάτων και κλινών που μπορούν να μεταβάλουν σε Airbnb. Για τη διασφάλιση της ασφάλειας, σε σύμπραξη με το υπουργείο, δημιουργία μεικτών κλιμακίων Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ.

Εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων με πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων και διαλογή στην πηγή. Μείωση δημοτικών τελών για επανεγκατάσταση βιοτεχνικών – εμπορικών επιχειρήσεων καθώς και για νέα ζευγάρια και πολυτέκνους. Ιδρυση Δημοτικής Τράπεζας. Μετατροπή του Ελαιώνα από hot spot σε διεθνές πολιτιστικό κέντρο, ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο, δημιουργία Μουσείου Γενοκτονίας Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Θέσπιση μόνιμης διαβούλευσης με τους πολίτες και συμμετοχικοί προϋπολογισμοί ανά διαμέρισμα, γιατί χωρίς συμμετοχή δεν μπορεί να υπάρξει και υπευθυνοποίηση των πολιτών για την πόλη και την προστασία της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.