ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΧΗ» ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για αποχή απο τις εκλογές


Κάθε φορά που έρχονται εκλογές, υπάρχουν κάποιοι που προπαγανδίζουν υπέρ της αποχής και δευτερευόντως υπέρ του λευκού και του άκυρου. «Να μην πάει κανένας να ψηφίσει, να δούμε τι θα κάνουν», ακούμε. Έχει λογική κάτι τέτοιο; Και ποιους εξυπηρετεί;

Κατ’ αρχάς, υπάρχει η ακούσια και η εκούσια αποχή. Έτσι, εξακολουθούν να είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους πολλοί συμπατριώτες μας, που έχουν αποδημήσει εις Κύριον. Γιατί δεν διαγράφουν τους νεκρούς από τους εκλογικούς καταλόγους; Προφανώς, διότι κάποιοι θέλουν να φουσκώνουν τα ποσοστά της αποχής, για να παρασύρουν κι άλλους συμπατριώτες μας στην… απόχη της. Επίσης, στους εκλογικούς καταλόγους είναι γραμμένοι και οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, στους οποίους το σύστημα δεν δίνει δικαίωμα ψήφου…

Ωστόσο, από τα στοιχεία της αποχής ανά περιφέρεια, προκύπτει ότι η αποχή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, γεγονός που δείχνει ότι η οικονομική κρίση ανεβάζει τα ποσοστά της αποχής, λόγω οικονομικών δυσκολιών των ετεροδημοτών να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους.

Η παρούσα ανάρτηση δεν απευθύνεται σε όσους απέχουν από τις εκλογές «αναγκαστικά», αλλά σ’ αυτούς που απέχουν από δική τους θέληση. Δε θα κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων, αλλά θα πούμε μόνο τούτο: το σύστημα επιθυμεί την αποχή! Διότι αν δεν την επιθυμούσε, θα την τιμωρούσε π.χ. μ’ ένα τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο να μπαίνει στην εφορία. Επιθυμεί και προωθεί την αποχή όσων είναι κατά του συστήματος, διότι την προτιμά από την ψήφο τιμωρίας του!

Κανένας, λοιπόν, να μην πέσει συνειδητά στην απόχη της αποχής! Αυτά τα πολιτικά παχύδερμα που μας κυβερνούν, δεν καταλαβαίνουν από λόγια, κατάρες και… μούντζες. Το μόνο που τους πονάει είναι η ψήφος! Όλοι, λοιπόν, στις κάλπες για να αποδοκιμάσουμε εμπράκτως τους υπευθύνους της δυστυχίας μας! Και για να πιάσει τόπο η οργή μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.