Πληθαίνουν τα σενάρια για την αποκαθήλωση του μητσοτακισμού~Ο Σαμαράς του ετοιμάζει νέο -93 !!!

Στον απόηχο των, εντεινόμενων, φημών για έναρξη σύγκρουσης μεταξύ του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Αντώνη Σαμαρά, με επίκεντρο την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά …

( και όχι του κ. Σαμαρά) για τη θέση του Επιτρόπου της ΕΕ αλλά και της («χλιαρής», κατά τον πρώην πρωθυπουργό) στάσης της κυβέρνησης στο «Μακεδονικό», η aftodioikisi.gr κάνει καταγραφή των «σαμαρικών» βουλευτών της ΝΔ.

Των βουλευτών, πολλοί εκ των οποίων, όπως λένε κάποιοι εντός του κυβερνώντος κόμματος, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τον Α.Σαμαρά σε μία σύγκρουση, ακόμη και στα άκρα, με τον Κ.Μητσοτάκη σε περίπτωση που τελικώς, μετά την θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε. , δεν τον επιλέξει ούτε για τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στις αρχές του 2020.

Τι σημαίνει στα άκρα: Οι συζητήσεις  δίνουν και παίρνουν με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά: Ακόμη και αυτό της αποχώρησης ενός αριθμού από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, με αποτέλεσμα να χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι γι’ αυτό που, όπως λένε ορισμένοι εντός ΝΔ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν και στην ΔΕΘ μίλησε για εκλογές το 2023, φρόντισε να υπενθυμίσει ότι όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι, λόγω απλής αναλογικής, διπλές. Δηλαδή, να στείλει το μήνυμα να μην ανοίγει η όρεξη σε κάποιους, γιατί, τελικά η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι με ενισχυμένη και όχι απλή αναλογική, και, άρα, θα στενέψει ο χώρος για ένα «σαμαρικό» (με ή χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά) κόμμα, που πιθανόν θα θελήσει να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Ποιοι είναι όμως οι βουλευτές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, ως άλλοι-ες Σουλιώτες-σες, τον πρώην πρωθυπουργό σε ένα νέο «χορό του Ζαλόγγου», ανάλογο με αυτό του 1993 σε (μια άλλη, τότε) κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Οι διαχωρισμός γίνεται ανάμεσα σε «σκληρούς» «Σαμαρικούς» και σε «επιρροές» του Α. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, που στο σύνολό τους φτάνουν τους 28 (ανάμεσα τους και πέντε υπουργοί της κυβέρνησης: Γεωργιάδης, Βορίδης, Κικίλιας, Κεραμέως και Μηταράκης).

Οι «σκληροί» (19)

 

-Άδωνης Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης): Πρόκειται για τον Υπαρχηγό Α΄, ο οποίος σε περίπτωση που το «σενάριο Novartis», εξελιχθεί αρνητικά, λέγεται ότι θα μπει μπροστά.

-Μάκης Βορίδης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης): Πρόκειται για τον Υπαρχηγό Β΄, που πολλοί θεωρούν ότι θα μπει μπροστά, σε περίπτωση που ο, άσπονδος φίλος του, Άδωνης Γεωργιάδης δεν αναλάβει αυτό τον ρόλο.

-Βασίλης Κικίλιας (υπουργός Υγείας)

-Θανάσης Πλεύρης

-Κωνσταντίνος Κυρανακης

-Κώστας Καραγκούνης

-Κωνσταντίνος Βλάσης

-Ανδρέας Κατσανιώτης

-Γιάννης Παππάς

-Βασίλης Γιόγιακας

-Στράτος Σιμόπουλος

-Δημήτρης Βαρτζοπουλος

-Χρήστος Κέλλας

-Χαράλαμπος Αθανασίου

-Θανάσης Καββαδάς

-Μίλτος Χρυσομάλλης

-Διονύσης Σταμενιτης

-Στέργιος Γιαννάκης

-Χρήστος Μπουκώρος

Οι «επιρροές» (9)

 

-Νίκη Κεραμεως (υπουργός Παιδείας)

-Νότης Μηταράκης (υφυπουργός Εργασίας)

-Ζωή Ράπτη

-Βασίλης Οικονόμου

-Σίμος Κεδίκογλου

-Γιώργος Κωτσός

-Στέφανος Γκίκας

-Σάββας Χιονίδης

-Κωνσταντίνος Σκρέκας.


Η επιβεβαίωση από CNN για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!!!!!!!!

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Μεγάρου Μαξίμου, μιλώντας στο CNN Grecee, επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη του piperata.gr (εδώ από τις 13 Ιουλίου), σχετικά με την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της ιστοσελίδας CNN Greece, ο πρωθυπουργός σκέφτεται (αν δεν έχει ήδη αποφασίσει) να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας όνομα που να προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την… ιδεολογικοπολιτική εναλλαγή που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στις δύο κορυφαίες θέσεις του πολιτεύματος.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βρίσκονται στις σκέψεις του κ. Μητσοτάκη για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα είναι και αυτό της πρώην επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή της κυρίας Διαμαντοπούλου η οποία προέρχεται από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο της πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του CNN Greece, το πρόσωπο της πρώην υπουργού Παιδείας είναι πολύ κοντά στα πολιτικά πιστεύω του κ. Μητσοτάκη. Είναι γυναίκα, έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, διαθέτει ευρωπαϊκό πνεύμα και σημαντικές επαφές με διεθνείς παράγοντες που σημαίνει ότι δεν είναι μια υποψηφιότητα «χαμηλής πτήσης».

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

Η εκλογή του νέου πολιτειακού παράγοντα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, επομένως ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει από τώρα τις συζητήσεις, έτσι ώστε το πρόσωπο που θα προτείνει να τύχει ευρείας κοινοβουλευτικής συναίνεσης, να έχει κύρος και αξιοπιστία, στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει -σύμφωνα με την ανάλυση του Μαξίμου- η κυρία Διαμαντοπούλου.

Βέβαια στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης προτείνει το συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση Προέδρου Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει γυναίκα πρόεδρος της Ελλάδας. Ωστόσο, δεν θα ξεπεράσει τις αντιδράσεις όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως από το δικό του, αφού για το ύπατο αξίωμα φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα.

Φυσικά, για έναν τέτοιο ρόλο θα επιθυμούσε να βρισκόταν στο επίκεντρο της συζήτησης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάθε φορά που μιλά δημόσια επιχειρεί να δίνει την εντύπωση ενός «υπερκομματικού πολιτικού».

Το παρασκήνιο σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Πάντως, μόνο αναίμακτη δεν θα είναι για τον πρωθυπουργό και το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου η επιλογή της κυρίας Διαμαντοπούλου για την Ηρώδου του Αττικού. Οι πιθανές αντιδράσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piperata.gr διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη θα προέρχονται τόσο από το εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης, δηλαδή από την πάντα ισχυρή Καραμανλική πτέρυγα, όπως και από την πλευρά του ήδη «ρηγμένου» Αντώνη Σαμαρά, όσο και από το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης…

Οι Καραμανλικοί έχουν ξεκινήσει να μιλούν για «σημιτο-μητσοτακισμό που θα μας καθίσει για τα καλά στο σβέρκο» και χρεώνουν την ιδέα «Διαμαντοπούλου» στους Τάκη Θεοδωρικάκο και Βασίλη Οικονόμου.

Στο δε ΚΙΝΑΛ δεν ξεχνούν ότι η πρώην υπουργός Παιδείας πρωτοστάστησε στην αποκαθήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, τις ταραγμένες για τη χώρα, μέρες του 2012.

Την ίδια ώρα, οι Σαμαρικοί, εκφράζοντας την οργή τους για την αντιμετώπιση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία της ΝΔ, ειδικά στο θέμα της αντιπροεδρίας της ΕΕ, κλιμακώνουν τις επιθέσεις, προχωρώντας ακόμα και σε… ευθείς προειδοποιήσεις για «μπουρλότο στο κόμμα» αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή Μητσοτάκη, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


s o u r c e  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.