Η Κύπρος ζητάει εξηγήσεις: Πώς βρέθηκε αρχαίο βάζο που έδωσε ο Βασιλείου στην Θάτσερ σε δημοπρασία;

EHkeIIjWsAAZUL

πολιτικό σχόλιο από το  "μεχμετάκι"

το τι μπορεί να γίνεται στον μικρό μας Δήμο…

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ζητάει εξηγήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, γιατί ένα αρχαίο βάζο 2700 ετών, το οποίο είχε δοθεί στη Μάργκαρετ Θάτσερ σαν κρατικό δώρο από τον Πρόεδρο Βασιλείου, κατέληξε να πουληθεί σε δημοπρασία, συνοδευόμενο μάλιστα με ιδιόχειρη επιστολή της κ. Θάτσερ. Στη Βρετανία, ο νόμος επιτάσσει ότι οι υπουργοί και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός απαγορεύεται να κρατήσουν δώρα αξίας μεγαλύτερης των 140 λιρών (περίπου 170 ευρώ), εκτός εάν πληρώσουν από την τσέπη τους και τα αγοράσουν… 

Ως γνωστόν τότε, που οι Έλληνες έφτιαχναν τέτοια αριστουργήματα, αυτοί έτρωγαν βελανίδια και σήμερα σέβονται τον νόμο που απαγορεύει ακόμη και στην πρωθυπουργό την κατακράτησή τους! Ενώ εμείς οι της «Ελληνικής Παιδείας Μετέχοντες», τελειώνοντας την θητεία τους και φεύγοντας από τον Δήμο, αιρετοί ίσως και υπάλληλοι, κατακρατούν ως προσωπικά, οτιδήποτε αξίας αντικείμενα υπάρχουν! 

Έτσι έχουν χαθεί απ τον Δήμο Ναυπακτίας, πίνακες ζωγραφικής ιστορικής αξίας, τα πολύτιμα εκατονταετηρίδας αρχεία, πρότυπες συλλογές φωτογραφιών, μέχρι και ο ελβετικός μηχανισμός του αρχικού ρολογιού της Ναυπάκτου, που κατά πληροφορίες φυλασσόταν στο υπόγειο του δημαρχείου! 

Έχοντας λοιπόν σαν δεδομένο το τι γίνεται στον μικρό μας Δήμο, φαντάζομαι τι μπορεί να γίνεται σε κάθε υπηρεσία, σ όλο το μήκος και πλάτος της ψωροκώσταινας!

το μεχμετάκι

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Κύπρος ζητάει εξηγήσεις: Πώς βρέθηκε αρχαίο βάζο που έδωσε ο Βασιλείου στην Θάτσερ σε δημοπρασία;

  1. Παράθεμα: το τι μπορεί να γίνεται στον μικρό μας Δήμο… | ******** Αγαπώ τη Ναύπακτο ******** I love Nafpaktos city

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.