Nέες ΒΛΑΚΕΙΕΣ του ανιστόρητου-απαίδευτου πρωθυπουργού

Σχόλια – Παραλειπόμενα (Καλαμο-Ραπίσματα)

Γιά να προβάλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, όσων »καβάλησαν το καλάμι»

Nέες ΒΛΑΚΕΙΕΣ του ανιστόρητου-απαίδευτου πρωθυπουργού
Το πρώτο »χτύπημα» το έκανε 31 Ιουλίου 2019, όταν εκτόξευσε την ανιστόρητη βλακεία του ότι »τον χρόνο 2021 θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους». Ελληνικό κράτος ιδρύθηκε Φεβ. 1830, ενώ 1821 ξεκίνησε η επανάσταση που οδήγησε στην ελευθερία και δημιουργία ελληνικού κράτους.
Το δεύτερο »χτύπημα» το έκανε 7 Νοεμβρίου ’19, όταν εκτόξευσε την ανιστόρητη βλακεία του, στην έναρξη των εργασιών της επιτροπής »Ελλάδα 2021», στην Βουλή, λέγοντας: «Στις αρχές του 1821 πολέμησε ηρωικά ο »Ιερός Λόχος» των διασκορπισμένων Ελλήνων σε ολόκληρη την Ευρώπη». (Η δήλωση)
Ο »Ιερός Λόχος» δημιουργήθηκε στα μέσα Μαρτίου 1821 από τον Αλ. Υψηλάντη και η πρώτη μάχη που έδωσε ήταν 7 Ιουνίου 1821, στο Δραγατσάνι. Δηλαδή, 3 μήνες ΜΕΤΑ την έναρξη της Επανάστασης στα 1821. ‘Οχι στις αρχές 1821.
Με αυτόν τον ανιστόρητο και απαίδευτο πρωθυπουργό, τον Κυρ. Μητσοτάκη, θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια;;;
Σημ.: Τα »Χάρβαρντ» δίνουν ειδίκευση, δεν δίνουν μόρφωση.

Fake news τα περί παραίτησης υφυπ. Εξωτερικών
Διαδόθηκε στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στο »ελληνικό γκέττο» Αστόριας, ότι ο υφυπουργός μας των Εξωτερικών, »αρμόδιος γιά Απόδημους», υπόβαλε παραίτηση, επειδή εξαπατήθηκε και αυτός στο ζήτημα ψήφου, μαζί με όλον τον απόδημο Ελληνισμό, από τον ψεύτη-»κωλοτούμπα» πρωθυπουργό, Κυριάκο (Κούλη) Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε ότι ο υφυπουργός »παραιτήθηκε» γιά λόγους ευθιξίας-αξιοπρέπειας, επειδή και αυτός εξαπατούσε την Ομογένεια με τα περί ψήφου απόδημων από τον τόπο κατοικίας τους.
Πρόκειται γιά fake news. Ο υφυπουργός -γνωστός και ως »νάρκισσος»- δεν παραιτήθηκε, ούτε προτίθεται να παραιτηθεί. Και ο λόγος είναι απλός: Δεν διαθέτει ευθιξία, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, γιά να παραιτηθεί. Κατά συνέπεια, θα παραμείνει στην θέση του, προβάλοντας Κούλη, παραμυθιάζοντας την Ομογένεια και εξυπηρετώντας τα εμπορικά συμφέροντα της -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδας του στην Αστόρια, με καταχωρήσεις-χορηγίες από την Ελλάδα.

Ο απόδημος Ελληνισμός στον πρωθυπουργό γιά ψήφο: »Είσαι ψεύτης, μας εξαπάτησες»
«Το 2023, όταν θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, θα μπορείτε επιτέλους να ψηφίζετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας… Η Ελλάδα χρειάζεται τον δυναμισμό και την καθαρή ματιά της Ομογένειας… Να αποκτήσετε επιτέλους το δικαίωμα να ψηφίζετε από τον τόπο κατοικίας σας… Θα νομοθετήσουμε την επιστολική ψήφο ώστε να μπορεί ο κάθε ένας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζει εξ αποστάσεως, να μην αναγκάζεται να γυρίζει στην πατρίδα και να επωμίζεται το κόστος». (Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, στην ομιλία του προς την Ομογένεια N. Υόρκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου Αστόριας »Πέτρος Γ. Πατρίδης», 25 Σεπ. ’19).
(Σημ.: ‘Οταν ο πρωθυπουργός έκανε τις παραπάνω δηλώσεις ΓΝΩΡΙΖΕ τις απόψεις των υπόλοιπων κομμάτων. ‘Αρα, συνειδητά έλεγε ψέμματα στους Ομογενείς, πράξη η οποία ΔΕΝ τον τιμά).
Τώρα, με το νομοσχέδιο-έκτρωμα των κομματικών »συμμοριών» Ελλάδας, ποσοστό άνω του 75% των απόδημων ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών, ΔΕΝ θα μπορούν να ψηφίζουν στην Ελλάδα, από τον τόπο κατοικίας τους. Και φυσικά η »επιστολική ψήφος» ξεχάστηκε, στα πλαίσια μιάς δήθεν »συναίνεσης» πολιτικών απατεώνων.
Τώρα, έχουμε κάθε δικαίωμα, oι απόδημοι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες, να του πούμε του ασοβάρευτου-τυχοδιώκτη πρωθυπουργού: «Είσαι ψεύτης και απατεώνας. Μας κορόϊδεψες και μας υποτίμησες την νοημοσύνη». (8 Noε. ’19)

ΨΗΦΟΣ: Απόδημοι ‘Ελληνες, δηλ. πολίτες γ’ κατηγορίας
Οι κρατικοδίαιτες πολιτικές-κομματικές »συμμορίες» Ελλάδας, προχωρούν στην υλοποίηση των σχεδίων τους γιά τον αποκλεισμό ποσοστού άνω του 75% των Απόδημων Ελλήνων πολιτών, από τις εκλογές στην Ελλάδα. Αν και το Σύνταγμα προβλέπει επιστολική ψήφο, αυτήν την αρνούνται, γιά να προστατευθούν τα κομματικά τους συμφέροντα. Παράλληλα, βάζουν και απαράδεκτους αντισυνταγματικούς περιορισμούς. ‘Ετσι πιστοποιούν ότι τους απόδημους ‘Ελληνες τους θεωρούσαν και τους θεωρούν »τουρίστες», καλούς μόνο γιά να ξοδεύουν χρήμα στην Ελλάδα και να πληρώνουν φόρους.
Ο απόδημος Ελληνισμός εξαπατήθηκε, μία ακόμα φορά, από έναν »μικρό», ευθυνόφοβο, ψεύτη και »κωλοτούμπα» πρωθυπουργό. Γιά τον »φελλό» υφυπ. Εξωτερικών (Διαματάρη) που εξαπατούσε και κορόϊδευε συστηματικά τους Ομογενείς (ειδικά ΗΠΑ), δεν χρειάζονται σχόλια.
‘Ετσι ολοκληρώνεται ο μεταπολιτευτικός κύκλος των σχέσεων Ελλάδας-Ομογένειας, με τον χειρότερο τρόπο. Η »κακόμοιρη» και »κλειστοφοβική» κομματική -χρεοκοπημένη- Ελλάδα, ΔΕΝ μας ήθελε και δεν μας θέλει… Τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων κομμάτων των »κομπλεξικών», τέθηκαν -πάλι- υπεράνω των συμφερόντων του ‘Εθνους… Κι εμείς τους λέμε το αυτονόητο: »Good Night and Good Luck»… (TO ΣXEΔIO NOMOY)

Aνάπτυξη στην Ελλάδα, σε… 2-3 δεκαετίες
«Το πιο σημαντικό θέμα για τον ΕSM για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα…. Ο ΕSM δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά… Επιπλέον, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, υπάρχει μία σειρά θεμάτων σχετικών με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), όπου πρέπει να βρούμε λύσεις και είναι όλα σε διαφορετικά στάδια, με διαφορετικούς βαθμούς διαφωνιών». (Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό European Court of Auditors Journal, 4 Νοεμβρίου 2019)

Η αυτογελοιοποίηση ενός υφυπουργού
Δυστυχώς, το »Κ» επιβεβαιώθηκε (γιά μιά ακόμα φορά). Ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια της γραφικότητας, ο υφυπουργός Εξωτερικών »αρμόδιος γιά απόδημους», πιστοποίησε πάλι και μάλιστα γραπτά, ότι είναι ασοβάρευτος, φτηνός »αυλοκόλακας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στον απόδημο Ελληνισμό. Οι αλληλοκαταργούμενες τοποθετήσεις του στο ζήτημα »ψήφος Απόδημων», το οποίο χρησιμοποίησε γιά να εξαπατήσει την Ομογένεια γιά χάρη του »κωλοτούμπα» πρωθυπουργού, μας πιστοποιεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τυχοδιώκτη, που προσβάλει τον απόδημο Ελληνισμό και υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη μας.
Φαίνεται ότι ο υφυπουργός Αντ. Διαματάρης, νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Χωρίς στοιχειώδη αξιοπρέπεια, τώρα προσπαθεί να »πείσει» αφελείς -γραπτά- ότι το σχέδιο νόμου γιά »ψήφο απόδημων» είναι »μιά καλή αρχή (και πρέπει να δοξάζουμε τον Κυριάκο)», ενώ, καθολικά, ο απόδημος Ελληνισμός πιστεύει ότι είναι μιά κάκιστη αρχή. Kαι αυτό, επειδή με τους περιορισμούς που επιβάλονται, μόνο ένα ποσοστό περίπου 25% των απόδημων Ελλήνων θα έχουν »δικαίωμα» να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και μάλιστα κόμμα στο… ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όχι υποψήφιους στις εκλογικές περιφέρειες όπου είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια!!! Θα είναι θαύμα αν τελικά ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, σε κάλπες σε προξενεία, συνολικά 20.000 από το εξωτερικό.
Τελικά, ο υφυπουργός, »ξέχασε» τα περί »επιστολικής ψήφου» και τα λοιπά που πρόβαλε πριν, έκανε την »κωλοτούμπα» του νομίζοντας ότι το »κουτόχορτό» του είναι γιά… κατανάλωση, απολαμβάνει τα οικονομικά οφέλη (κρατικές και ημικρατικές διαφημίσεις-καταχωρήσεις, από ΕΟΤ κ.ά.) στην εφημερίδα του »Εθνικός Κήρυξ» στην Αστόρια, στην οποία παράτυπα και παράνομα παραμένει CEO, χωρίς να ενοχλούνται πρωθυπουργός και Δικαιοσύνη, εξαιτίας ασυμβίβαστου και »πάμε γιά άλλα». Ο Κούλης να ‘ναι καλά. Ελάχιστα τον ενδιαφέρει, τον κ. Διαματάρη, η αυτογελοιοποίησή του στην Ομογένεια, εδικά ΗΠΑ. (4 Νοε. ’19)

– »YMNOI» Πάϊαττ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (πριν, στην κυβέρνηση Τσίπρα). Τι παραχωρήσεις έγιναν, τι πήραν πάλι οι ΗΠΑ;

– NOVARTIS: »Λάδωσε» χιλιάδες ιατρούς, αλλά -δήθεν- δεν πήραν »μίζα» 2+1…»έντιμοι υπουργοί»;

– Ομογενειακές Οργανώσεις καθιερώνουν »Βραβείο Κωλοτούμπας». Το πρώτο, στον Κυρ. Μητσοτάκη (γιά ψήφο Απόδημων).

Ψήφος Απόδημων: Ξαφνικά, βρεθήκαμε μόνο… 409.000 !!!
»Μετρηθήκαμε» οι απόδημοι ‘Ελληνες από το »σοβαρό» υπουργείο Εσωτερικών Ελλάδας και τα »σοβαρά» κόμματα και βρεθήκαμε από κάτι εκατομμύρια μόνο 409.000 !!! Τόσοι, εκτός συνόρων, ‘Ελληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους σε εκλογές στην Ελλάδα. Αλλά με τους περιορισμούς και προϋποθέσεις που σκέφτονται οι »εγκέφαλοι» των Αθηνών να θέσουν, είναι ζήτημα αν τελικά ψηφίζουν 40.000.
Το θλιβερό στην υπόθεση είναι ότι μας »δουλεύει» προκλητικά ο -αρμοδιότητας ψυχίατρου- υπουργός Εσωτερικών, δηλώνοντας ότι «η συμφωνία (των κομμάτων) αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού»!!!. Ε, βέβαια… Αν δεν είναι συντριπτική πλειοψηφία οι 409.000 που θα έχουν δικαίωμα ψήφου, τότε τι είναι »συντριπτική πλειοψηφία»;;;
Τα ίδια χαζά είπε και ο γραφικός »σαχλαμάρας», που υποδύεται τον υφυπουργό Εσωτερικών.
Σε ότι αφορά τον ανιστόρητο »παπατζή» πρωθυπουργό, είχε δίκιο όταν έλεγε (Βουλή, 13 Ιουλίου ’18) »οι Ελληνες εξωτερικού θα θυμούνται ποιος τους στέρησε την δυνατότητα ψήφου». Να είναι σίγουρος ότι θα τον θυμόμαστε.
Τι καλό να περιμένει η Ελλάδα, το ‘Εθνος από »καραγκιόζηδες» των κρατικοδίαιτων πολιτικών-κομματικών »συμμοριών» ενός σάπιου κλειστοφοβικού κράτους, που χρεοκόπησαν και κατάστρεψαν την χώρα;;;
Ας συνεχίσουμε ως απόδημοι ‘Ελληνες, την ζωή μας. Αρκετά ασχοληθήκαμε με κομπλεξικούς, κουτοπόνηρους πολιτικούς Ελλάδας. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους, στον μικρόκοσμό τους. Kαι ας νομίζουν ότι μπορούν να μας υποτιμούν, ξεδιάντροπα, την νοημοσύνη. Δεν αξίζει να ασχολούμεθα με κομπλεξικά »ανθρωπάκια»… (29 Οκτ. ’19)

Η πρόταση στην οποίαν συμφώνησαν τα κόμματα:
– Η ψήφος των αποδήμων θα είναι ισότιμη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων, που ψηφίζουν εντός της χώρας.
– Οι απόδημοι θα ψηφίζουν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Για το λόγο αυτό, θα αυξηθούν στους 15 οι βουλευτές του Επικρατείας των κομμάτων και σε αυτό θα μπορούν να συμπεριληφθούν και προσωπικότητες της ομογένειας.
– Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα που θα οριστούν (πρεσβείες, προξενεία κ.ά.).
– Προϋπόθεση για να έχει ένας ομογενής δικαίωμα ψήφου, είναι από τα τελευταία 35 χρόνια, να έχει ζήσει τουλάχιστον δύο στην Ελλάδα.
Η νέα διάταξη του άρθρου 54 του Συντάγματος θα αναφέρει:
“4. Με τον νόμο της παραγράφου 4 του άρθρου 51 μπορεί να τίθενται προϋποθέσεις στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο διαμονής τους από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια, όπως η κατοχή αριθμού φορολογικού μητρώου, ο χρόνος απουσίας από τη χώρα ή η παρουσία στη χώρα για ορισμένο χρόνο στο παρελθόν. Με τον νόμο της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου μπορεί να ορίζεται ότι ορισμένες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας κάθε κόμματος καταλαμβάνονται υποχρεωτικά από τον ελληνισμό της διασποράς. Με τον νόμο της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου μπορεί να καθιερώνονται μία ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες απόδημου Ελληνισμού, κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.”

Πρωθυπουργός της »σαχλαμάρας» ;;;
«…αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων». (Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, Κίσσαμο Χανίων, 28 Οκτ. ’19 – από την ιστοσελίδα primeminister.gr, copy and paste). ‘Ασχετε πρωθυπουργέ… Το »δικαίωμα της ψήφου» το έχουμε οι »εκτός συνόρων», αρκεί να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, την ημέρα των εκλογών. Διευκόλυνση να ψηφίζουμε από τον τόπο κατοικίας ζητούμε, βασικά με την ανέξοδη »επιστολική ψήφο», όπως και το Σύνταγμα ορίζει. Χωρίς διακρίσεις, δηλ. εξαιρέσεις, απαιτούμενα και »υποσημειώσεις».
«…Το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι ‘Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια γιά το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση γιά το μέλλον μας». (Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, συνάντηση με Γάννα Αγγελοπούλου, »Μέγαρο Μαξίμου» Αθήνα, 31 Ιουλίου ’19 – από την ιστοσελίδα primeminister.gr, copy and paste). Aνιστόρητε και άσχετε πρωθυπουργέ της κυβέρνησης…»άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων»(!!!), τον χρόνο 1821 (Μάρτιο) ξεκίνησε η επανάσταση που οδήγησε στην ελευθερία, ανεξαρτησία και δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους (Φεβ. 1830, με το »Πρωτόκολλο Λονδίνου»). ΔΕΝ υπήρχε τον χρόνο 1821 »κράτος» γιά να ελευθερωθεί. Kατά συνέπεια, τον χρόνο 2021 θα εορτάσουμε 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης, έστω και με εσένα, τον ανιστόρητο, ως πρωθυπουργό.
‘Οπως πιστοποιείται, η Ελλάδα έχει τον πρωθυπουργό που της »αξίζει».

Αρχιεπ. Ελπιδοφόρε, αυτόν τον…»Δόκτορα» Παιδείας, που τον βρήκες;;;
Ο »Αμερικής» αρχιεπίσκοπός μας, ανακοίνωσε την τοποθέτηση του »Δρ.» Αναστάσιου Κουλαρμάνη ως »νέου επικεφαλή ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής». Η επίσημη ανακοίνωση (23 Oκτ ’19) αναφέρει: «His Eminence Archbishop Elpidophoros has appointed Dr. Anastasios Koularmanis, currently the Superintendent of Saint Demetrios Greek American School in Astoria, NY, as the new Director of Greek Education.»
Επειδή τον παχυλό μισθό του »Δρ.» θα τον πληρώνει το »ποίμνιο», επειδή ο αρχιεπίσκοπος μιλά γιά… »διαφάνεια» και… »εντιμότητα», θα μπορούσε μέσω ιστοσελίδας Αρχιεπισκοπής ή των »θυγατρικών ΜΜΕ Αρχιεπισκοπής» (μία ημερήσια και μία εβδομαδιαία εφημερίδα Αστόριας Ν. Υόρκης) να εξηγήσει στο »ποίμνιο» ΠΟΤΕ ο »Δρ» Κουλαρμάνης πήρε »διδακτορικό», σε τι και από ΠΟΙΟ πανεπιστήμιο;;;

Να ποιός είναι ιδιοκτήτης των εκκλησιών μας στις ΗΠΑ και αλλού
Ο πανδολαριότατος Βαρθολομαίος, ενημέρωσε αρχιεπισκοπές και μητροπόλεις ότι θα κάνει »οικονομικό έλεγχο» στις κατά τόπους θυγατρικές του επιχειρήσεις.
Αυτό πιστοποιεί ποιός είναι ιδιοκτήτης και αφεντικό των εκκλησιών που έχτισαν μετανάστες, στις ΗΠΑ και αλλού. Να τον χαιρόμαστε… Μας αξίζει.
Το… »διαμάντι της Ομογένειας», ο της κονόμας υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος γιά Απόδημους και Εκκλησιαστικά, έχει να πει κάτι ή είναι πάλι »μέσα στο κόλπο» Βαρθολομαίου-Καρλούτσου-Ελπιδοφόρου γιά νέες αρπαχτές ;;;
Ερώτηση: Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, έχει να πει κάτι στην Ομογένεια ΗΠΑ, που εσφαλμένα νομίζει ότι οι εκκλησίες που έχτισε και συντηρεί της ανήκουν ή ως διαπλεκόμενος θα το »βουλώσει» ;;;

Υφ-ΥΠΕΞ σε ομογ. Οργάνωση: »Στηρίξτε Κυριάκο, με αντάλλαγμα χρήμα»
Τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια τα ωραία και ουσιαστικά, επειδή άνοιξαν στόματα, εξαιτίας και της αγανάκτησης κατά της κυβέρνησης, περισσότερο των Δεξιών, γιά ζήτημα ψήφου Απόδημων (στις ΗΠΑ οι Δεξιοί στην μεγάλη πλειοψηφία τους, δεν θα μπορούν να ψηφίζουν). Την 3η εβδομάδα Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών και… »διαμάντι της Ομογένειας Ν. Υόρκης», Αντ. Διαματάρης, συναντήθηκε στο γεν. προξενείο με την »ηγεσία» της αμαρτωλής »Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης», με έδρα το »ελληνικό γκέττο» Αστόριας.
Οι της Ομοσπονδίας, γνωστοί γιά χρόνια του υφυπουργού, Δεξιοί »βαρβάτοι» και υποστηρικτές της εφημερίδας του (»Εθνικός Κήρυξ»), άκουσαν με… ενδιαφέρον τον υφυπουργό να τους δηλώνει, παρουσία του γεν. πρόξενου: »Τώρα που είμαι στα πράγματα, θα φροντίσω να μην ξοδεύεστε πληρώνοντας τα έξοδα (σ.σ.: αεροπορικά εισιτήρια βασικά) των ευζώνων γιά την παρέλαση στην Νέα Υόρκη… Κι εσείς να στηρίζετε τον Κυριάκο». (Δύο από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, το επιβεβαιώνουν δημόσια).

Υπ. Εξωτερικών: Υπουργός, υφυπουργός και… δαπάνες
Από »Διαύγεια» (αποφάσεις 22 Οκτ. ’19):
– »Πληρωμή δαπάνης για Προμήθεια γραφικής ύλης (επιστολόχαρτων, φακέλων, καρτελών) για το Διπλ. Γραφείο κ. Υπουργού 812,20 ευρό» (Α.Π.: ΣΤ5/Φ.085/2420905001/ΑΣ 16304)
– »Πληρωμή δαπάνης για Προμήθεια γραφικής ύλης (επιστολόχαρτων, φακέλων, καρτελών) για το Διπλ. Γραφείο Υφυπουργού κ. Διαματάρη 1.215,20 ευρό» (Α.Π.: ΣΤ5/Φ.085/2420905001/ΑΣ 16303).
Ας το καταλάβουν όλοι. Ο υφυπουργός μας είναι πολύ πιό σπουδαίος από τον υπουργό Ν. Δένδια, γι’ αυτό η »γραφική ύλη» του, κοστίζει περισσότερο.

Ψήφος Απόδημων και υπουργός γιά…»δέσιμο»
Οι εντυπωσιακά άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό πολιτικοί και υπουργοί Ελλάδας, έχουν βαλθεί να μας… τρελλάνουν. Δεν φτάνει που αποκλείουν με την »διακομματική συμφωνία» γιά ψήφο Απόδημων (δηλ. την διευκόλυνση να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους), ποσοστό 65+% των Ελλήνων πολιτών που ζούν εκτός συνόρων, αλλά με τις δημόσιες δηλώσεις τους πιστοποιούν την έλλειψη σοβαρότητας και την γραφικότητά τους.
Από τις ειδήσεις: «Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε και το πώς θα πιστοποιείται από τις αρχές ότι οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν παρουσία στην Ελλάδα τουλάχιστον 2 χρόνια τα τελευταία 35 χρόνια της απουσίας τους… Θα χρειάζεται να προσκομίζουν δημόσια έγγραφα. Από απολυτήριο σχολείου, από ασφαλιστικό οργανισμό, από την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και άλλα… Ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει έρθει στην Ελλάδα, είτε για να σπουδάσει, είτε για να εργαστεί, είτε για να κάνει στρατιωτική εργασία, σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο »ράδιο ΘΕΜΑ 104,6»…» (23 Οκτ. ’19).
Το ερώτημα: Μήπως θα πρέπει στην χώρα της »φαιδράς πορτοκαλέας», πριν αναλάβουν αξιώματα σε κυβερνήσεις, να ελέγχονται από ανεξάρτητη επιτροπή… ψυχολόγων-ψυχίατρων;;; Το ερώτημα είναι εύλογο, επειδή, γιά τον υπουργό:
– ‘Οσοι βρέθηκαν στο εξωτερικό γιά σπουδές, επέστρεψαν (»ένας πολύ μεγάλος αριθμός» από αυτούς) στην Ελλάδα γιά να… σπουδάσουν ή γιά να… εργαστούν!!!
– ‘Οσοι έφυγαν ως μετανάστες, γύρισαν (»ένας πολύ μεγάλος αριθμός» από αυτούς) στην Ελλάδα γιά να… εργαστούν ή γιά να… σπουδάσουν!!!
Τι άλλες ΒΛΑΚΕΙΕΣ θα πει δημόσια, γιά να μας θυμίζει ότι στο σάπιο-διεφθαρμένο κράτος των ασοβάρευτων δεν αλλάζει τίποτα;;;
ΓΕΓΟΝΟΣ: Ακόμα και στην Αστόρια Ν. Υόρκης, οι »δεξιοί» εκφράζονται άσχημα -και δημόσια- γιά τον πρωθυπουργό και τον υφΥΠΕΞ, που με ψευτιές, τους εξαπάτησαν (και) στο θέμα της ψήφου!!! Η κυβέρνηση »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων», πετάει και η Ομογένεια γελάει. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αποκλείουν 65-70% Απόδημων – υπόθεση ψήφου)

Το ΚΑΛΑΜΙ στο twitter (@kalaminet)
– Η υπόθεση »Joker» να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση στην Βουλή, σε επίπεδο »joke»-αρχηγών των »joke»-κομμάτων.»Joker»
– O μικρός Κούλης και ο μικρός Αλέξης να δουν μαζί την ταινία. Και μετά να συλληφθούν ως »πνευματικά ανήλικοι».
– Nα μπει στo υπουργικό συμβούλιο η αστυνομία. Εκεί μέσα υπάρχουν πολλοί Jokers/clowns.
– Οι jokers-clowns πολιτικoί, με πρώτους τους μικρούς Αλέξη και Κούλη, ασχολούνται με τον Joker, που τους έκλεψε τις παραστάσεις.
– »Joker», καταγγελία από υπουργείο Πολιτισμού, »συλλήψεις» 19 ανήλικων (λες και μπήκαν χωρίς εισιτήριο; στον κινηματογράφο) κλπ γραφικά, πιστοποιούν καθυστερημένο κράτος-»μπανανία».
– Με κυβέρνηση Joker-Κούλη και υπΠΟΛ. joker-Μενδώνη, θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια επανάστασης;;; ΞΕΦΤΙΛΑ
– ΓΑΠ, Σαμαράς, Τσίπρας, Μητσοτάκης. »Στυμμένες λεμονόκουπες» μιάς χρήσης. Να ετοιμάζεται ο επόμενος.

Κι άλλο τραγικό λάθος αρχιεπ. Ελπιδοφόρου
Τελευταία, έχει ξεσπάσει »ενδο-ορθόδοξος πόλεμος» γιά το ζήτημα της »αυτοκεφαλίας Εκκλησίας Ουκρανίας», που παραχωρήθηκε από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο πατριάρχης δωροδοκήθηκε με το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων γιά την απονομή αυτοκεφαλίας. Τα μισά από τα χρήματα της δωροδοκίας, ήταν δωρεές Αμερικανών πολιτών, στην πλειοψηφία τους ελληνικής καταγωγής, που τα έδωσαν γιά την ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο »σημείο μηδέν», στο κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης και κατέληξαν στον φιλοχρήματο…πατριάρχη!!!. Τα έργα ανοικοδόμησης σταμάτησαν πριν δύο χρόνια.
Το ζήτημα της »αυτοκεφαλίας» που προωθούσε η Ουάσιγκτον ως »όπλο» στην διαμάχη της με την Ρωσία, χρησιμοποιώντας τον Βαρθολομαίο, διαίρεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αλλά αυτό αφορά περισσότερο τους »ηγήτορες» πατριαρχείων.
Η απόφαση των »ταγματασφαλιτών» Βαρθολομαίου-Καρλούτσου (»Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου»), να τιμήσουν σε δεξίωση στην Νέα Υόρκη (19 Οκτωβρίου ’19) τον επικεφαλή της »αυτοκέφαλης Εκκλησίας Ουκρανίας» μητροπολίτη Επιφάνιο, εμπλέκει έμμεσα την Ομογένεια και άμεσα την Αρχιεπισκοπή της, στα »ορθόδοξα -πολιτικά- παιχνίδια».
Σε ότι μας αφορά τους »λαϊκούς», ως Ελληνισμό στις ΗΠΑ, η Αρχιεπισκοπή, »θυγατρική επιχείρηση του πατριαρχείου», που εκπροσωπεί ποσοστό 15% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών της, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από τον κάθε αρχιεπίσκοπο σε πολιτικά παιχνίδια, ως »στήριξη» στον Βαρθολομαίο.
Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, οφείλει να καταλάβει ότι ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ και η Εκκλησία του (Αρχιεπισκοπή) δεν είναι »φερέφωνα» οποιουδήποτε, ούτε θέλουν εμπλοκή σε εκκλησιαστικά-πολιτικά παιχνίδια. Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι εκπροσωπεί την Αρχιεπισκοπή και όχι τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα του Βαρθολομαίου. Και ίσαμε σήμερα, στους 3 μήνες »ποιμαντορίας» του, μας έχει πείσει ότι ως διαπλεκόμενος »πολιτικός» καλά πάει, αλλά ως αρχιεπίσκοπος »παραπατάει», χάνοντας τον σεβασμό της Ομογένειας.
Η Ομογένεια ΗΠΑ και η Αρχιεπισκοπή της, δεν προσφέρονται γιά τα πολιτικά-οικονομικά παιχνίδια και συμφέροντα του κάθε ασοβάρευτου τυχοδιώκτη Βαρθολομαίου, Ελπιδοφόρου, Καρλούτσου. (17 Οκτ. ’19)

Τα »κουλά» του Κούλη. Πάλι ασυναρτησίες
Ιστορική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου (Κούλη) Μητσοτάκη: Η »Νέα Δημοκρατία», θα πορευτεί ξανά και… »αντίστροφα» από την αρχαία Ελλάδα προς την σύγχρονη, με αφετηρία την Σαλαμίνα. Με στόχο, να ταξιδέψει στην Ελλάδα του αύριο. Πρώτα θα δώσει την »μάχη» στην Σαλαμίνα, με ναυμαχία. Οι δυνάμεις της ΝΔ θα έχουν ως ναυαρχίδα το θρυλικό πλοίο του κόμματος »Νοοr1», ενώ αεροπορική υποστήριξη θα παρέχεται από τα ημέτερα λιβανιστήρια ΜΜΕ Αθήνας. Καλά, ένας με καλή γνώση ελληνικής και ιστορίας, δεν υπάρχει μεταξύ των λογογράφων του ημιμαθή και ανιστόρητου πρωθυπουργού της Ελλάδας;;;
Μιλώντας σε εκδήλωση στο »Ζάππειο» (16 Οκτ. ’19) γιά τα 2.500 χρόνια από την ναυμαχία της Σαλαμίνας και διαβάζοντας τον λόγο που του είχαν γράψει, επειδή ο ίδιος είναι »τούβλο» σε ότι αφορά ειδικά την ιστορία της Ελλάδας, είπε τα…»κουλά» του:
– «Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε αφετηρία μίας αντίστροφης διαδρομής εθνικής αυτογνωσίας. Να πορευτούμε ξανά από την αρχαία Ελλάδα προς τη σύγχρονη. Με στόχο και προορισμό, όμως, να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα του αύριο». Καταλάβατε τίποτα;;; Με »αντίστροφη διαδρομή» να »ταξιδέψουμε στην Ελλάδα του αύριο»!!!
– «Να σκάψουμε και να σκύψουμε, ως τις ρίζες μας, ώστε να συνδεθούμε με αυτές, όχι για να καταγράψουμε απλώς τα γεγονότα, αλλά για να συναντήσουμε, ερμηνεύοντας ξανά, το νόημά τους, και να μετουσιώσουμε το φορτίο τους σε εφόδιο για το μέλλον». Kαταλάβατε τίποτα από τα χαζά που έγραψαν γιά τον Κούλη και τα διάβασε -ως ομιλία του- με »στόμφο»;;;
– «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας άνοιξε, επίσης, τον δρόμο για την απελευθέρωση εδαφών υπό περσική κυριαρχία, καθώς επί 30 χρόνια μετά από αυτήν οι Έλληνες αποδύθηκαν σε εκστρατείες ενσωμάτωσης της Ιωνίας και έδωσαν, έτσι, την πρώτη εικόνα ενός έθνους με πατρίδα την Ελλάδα, αλλά με ορίζοντες σ’ ολόκληρο τον κόσμο… Σε αυτή τη λογική, είναι σπονδή σε αυτόν τον Οικουμενικό Ελληνισμό η επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίζουν για τον τόπο μας και οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα εκτός των συνόρων της πατρίδας μας». Καταλάβατε τίποτα;;; »Εθνος με πατρίδα την Ελλάδα» και το να ψηφίζουν οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες από τον τόπο κατοικίας τους είναι…»σπονδή», δηλ. (αυτο)»θυσία» (τους) στον οικουμενικό Ελληνισμό!!! Αμφιβάλουμε αν ο ανιστόρητος-απαίδευτος Κούλης, γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη »σπονδή». Και αποκλείεται να έλεγε όσα είπε από μόνος του, προφορικά. Αλλά και γραπτά, όπως του τα είχαν ετοιμάσει, πάλι ακαταλαβίστικα ήταν.
Μην ξεχνάμε και την »ιστορική» του δήλωση (31 Ιουλίου ’19), ότι τον χρόνο 2021 θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια »ελευθερίας του ελληνικού κράτους». Και ένα παιδάκι δημοτικού γνωρίζει ότι τον χρόνο 1821 ξεκίνησε η επανάσταση που οδήγησε στην δημιουργία ελληνικού κράτους 9 χρόνια αργότερα. Δηλαδή, τον 1821 δεν υπήρχε κράτος γιά να »ελευθερωθεί».
Η σημερινή Ελλάδα, έχει τον πρωθυπουργό που της…αξίζει. Τον υπερπροβαλόμενο και ως »μεγάλο» και σπουδαίο »ηγέτη», δηλ. τον »μικρό Κούλη».

Το ΚΑΛΑΜΙ στο twitter (@kalaminet)
– To υπουργειο Υγείας, έχει επικεφαλή το »βλήμα της Μπαλατσινού» που τιμά την κυβέρνηση »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων». Το αξίζει το »κράξιμο» (υπόθεση μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ). Αν το παιδάκι ήταν υπουργού ή λαμόγιου, σίγουρα και το πρωθυπουργικό αεροπλάνο θα είχε διατεθεί.
– Aπό 8 Ιουλίου ’19 ακούμε καθημερινά »η Ελλάδα γύρισε επιτέλους σελίδα»… 100+ σελίδες »γύρισε» η κυβέρνηση »αρίστων» και στην ίδια αρχική σελίδα παραμένει. Ας βρουν κάποιο άλλο σύνθημα, αυτό σάπισε.
– »Κωλοτούμπα» (Συμφωνία Πρεσπών), »κωλοτούμπα» (επιστολική ψήφος Απόδημων). Καλογυμνασμένος ο πρωθυπουργός.
– Επιστολική ψήφος Απόδημων: »Σιγή ψαριού» δεξιόστροφων ΜΜΕ Αθήνας μετά την »κωλοτούμπα» Μητσοτάκη.
– »Ατυπο εμπάργκο» σε ισχύ από κυβέρνηση γιά όλα τα ομογ. ΜΜΕ ΗΠΑ. Με εξαίρεση την φυλλάδα του υφΥΠΕΞ.
– Καλά θα κάνει ο αγενής-γραφικός υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας, όταν λαμβάνει γραπτές καταγγελίες, να απαντά.
– ΤΡΑΓΩΔΙΑ στον Ατλαντικό. Καράβι που μετάφερε μεγάλες επενδύσεις από Ν. Υόρκη στην Ελλάδα, βούλιαξε.
– Ο Βαρθολομαίος πήρε 25 εκατ. δολ. γιά »αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας». Ποιό το όφελος γιά Ιερώνυμο, που υπάκουσε στον Πάϊαττ;;;
– 3 μήνες κυβέρνηση »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων». Η Ελλάδα πέρασε, με την ψήφο του »σοφού λαού» της, από την εποχή της Τσιπρο-Κώσταινας στην εποχή της Κουλο-Κώσταινας. ‘Ενα μικρό ερώτημα: Σε τι καλυτέρευσε η ζωή των Ελλήνων;
– Οι της κυβέρνησης »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων», το περί Τουρκίας »κουτόχορτο Πομπέο», το χώνεψαν ή όχι;
– H Eλλάδα ήταν καλύτερη-υπάκουη «στρατηγική »εταίρα»» με ΗΠΑ, επί ΣΥΡΙΖΑ ή είναι τώρα με Ν.Δ.;;;

»Βούλιαξε» από μεγάλες επενδύσεις η Ελλάδα, δεν αντέχει άλλες
Η »έτοιμη από καιρό» νέα κυβέρνηση του Κυριάκου (Κούλη) Μητσοτάκη, κατόρθωσε το ακατόρθωτο σε 3 μήνες. Με μπροστάρη τον ‘Αδωνι, η Ελλάδα »βούλιαξε» ήδη από »μεγάλες επενδύσεις». Και μόνο η παρουσία του υπουργού ‘Αδωνι, στα ραδιο-τηλεοπτικά πρωϊνάδικα Αθηνών, όπου ομιλεί γιά κάθε θέμα, με εξαίρεση μαγειρική, έκανε τους »σοβαρούς επενδυτές» ανά την υφήλιο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, να μην κοιμούνται (διαφορά ώρας) γιά να ακούσουν και αποκωδικοποιήσουν την »βαθυστόχαστη επενδυτική σκέψη» του υπουργού. Αυτό πιστοποιεί ότι και η τωρινή κυβέρνηση των »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων», στον τομέα προσέλκυσης επενδύσεων παίρνει »άριστα 20» (χωρίς τον αριθμό 2), αλλά το δούλεμα και το »κουτόχορτο» δεν το εγκαταλείπει, αντιγράφοντας την προηγούμενη κυβέρνηση.

Γιατί ΔΕΝ θέλουν τα κόμματα στην Ελλάδα την »επιστολική ψήφο Απόδημων»
Τα όσα ανάφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη (14 Οκτ. ’19), επιβεβαιώνουν απόλυτα όσα κατά καιρούς (μόνο) το »ΚΑΛΑΜΙ» δημοσιεύει. Ουσιαστικά όλα τα κόμματα Ελλάδας είναι κατά της »επιστολικής ψήφου» των απόδημων Ελλήνων αν και αυτή προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμα. Η »Νέα Δημοκρατία», ενώ ίσαμε πριν λίγους μήνες δεν ανάφερε έστω τις λέξεις »επιστολική ψήφος», τελευταία »γιά να ρίξει στάχτη στα μάτια», δηλ. να εξαπατήσει τους απόδημους ‘Ελληνες, τις ανάφερε. Τώρα ομιλούν γιά »κάλπες στα προξενεία», αν ψηφιστεί ο νόμος (χρειάζεται 200 ψήφους στην Βουλή) για την διευκόλυνση των απόδημων να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ούτε το 20% των εγγεγραμμένων στα Δημοτολόγια Ελλάδας, που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό θα μπορέσουν να ψηφίσουν, εξαιτίας αποστάσεων και άλλων δυσκολιών.
Ο λόγος που τα κόμματα δεν θέλουν την (ανέξοδη και πρακτική) επιστολική ψήφο, είναι ο φόβος τους μην δημιουργηθεί κόμμα στην Ελλάδα από απόδημους ‘Ελληνες. Το οποίο, ένα 8-10% ως αρχή, θα το κέρδιζε σε βουλευτικές εκλογές. Και αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στο σάπιο πολιτικό-κομματικό κατεστημένο. Γι’ αυτό το κατεστημένο των κομμάτων Αθηνών, βάζει το κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού.
Και επειδή οι πολιτικοί στην Ελλάδα (με πρώτα τα »κόμματα εξουσίας») νομίζουν ότι οι εκτός συνόρων τρώνε το »κουτόχορτο» που μοιράζουν »εντός συνόρων», τους λέμε το αυτονόητο: »Μιά χαρά είστε, κομπλεξικοί, στον μικροκοσμό σας, της υποτέλειας, αρπαχτής και κουτοπονηριάς».

»Ψήφος Απόδημων»: Η νέα »κωλοτούμπα» Κούλη
Ο πρωθυπουργός, νομίζει ότι οι απόδημοι ‘Ελληνες είναι »ηλίθιοι». Για να ψηφιστεί στην Βουλή από 200 βουλευτές το νομοσχέδιο γιά να ψηφίζουν οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες από τον τόπο διαμονής τους κι επειδή χρειάζεται τις ψήφους και του ΚΚΕ, »δέχεται» τωρα κάλπες σε προξενεία και »Αριθμό Φορολογικού Μητρώου» (ΑΦΜ) όσων απόδημων ψηφίζουν, όπως απαιτεί το ΚΚΕ.
Σε ότι αφορά το ευρισκόμενο στον κάλαθο αχρήστων ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό την γραφική Φώφη, δεν χρειάζονται σχόλια. Οι καφενόβιοι -ουδέποτε διδασκόμενοι- του ΣΥΡΙΖΑ στην »κοσμάρα» τους, ενώ ο Γιάνης παραμένει γραφικός και άσχετος Γιάννης. Ο Βελόπουλος »ναι σε όλα, αρκεί να ‘χω αναγνώριση ότι υπάρχω».
‘Ετσι τώρα έρχονται στο προσκήνιο οι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ περί κάλπης σε προξενεία, αγνοώντας οι άσχετοι τις γεωγραφικές αποστάσεις (π.χ. ΗΠΑ ή Ωκεανία). Διευκόλυνση στους απόδημους ‘Ελληνες να ψηφίζουν από τον τόπο καταγωγής τους, σημαίνει ΜΟΝΟ επιστολική ψήφο, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Διαφορετικά, ΔΕΝ θέλουμε την ψήφο και νόμο με αστερίσκους και υποσημειώσεις. Οτιδήποτε άλλο πιστοποιεί την αθλιότητα των πολιτικών-κομματικών »συμμοριών» Ελλάδας.
Και ενώ ο »παπατζής» Κούλης ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι, όπως πάει, το νομοσχέδιο, αν γίνει νόμος, θα κριθεί αντισυνταγματικό, κουτοπόνηρα προχωρά γιά να εξαπατήσει -προσωρινά- τον απόδημο Ελληνισμό, χρησιμοποιώντας ακόμα και »φελλούς» σαν τον άσχετο υφυπουργό του των Εξωτερικών, τον οποίον η Ομογένεια δεν λαμβάνει υπόψην στα σοβαρά, επειδή γνωρίζει ότι είναι »της πλάκας» και της »αρπαχτής».
Οι κρατικοδίαιτοι άχρηστοι πολιτικοί Αθηνών αδυνατούν να καταλάβουν το αυτονόητο: Η διευκόλυνση των απόδημων Ελλήνων -μόνο όσων έχουν μία υπηκοότητα, την ελληνική, εγγεγραμμένων στα Δημοτολόγια- να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους με επιστολική ψήφο, είναι εθνικό θέμα και όχι πρόσκαιρο »κομματικό συμφέρον» του κάθε πρωθυπουργού ή αρχηγού κόμματος. (14 Οκτ. ’19)

Επανάσταση, επέτειος 200 χρόνων και Ομογένεια
‘Ωρα να αρχίσει να ετοιμάζεται η Ομογένεια ΗΠΑ γιά την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του ’21, χωρίς παρεμβάσεις και »καπελώματα» από το σάπιο κράτος Αθηνών, »ψώνια προεδροπαράγοντες» και »οργανώσεις-μαϊμούδες» της Ομογένειας, »φιλελληνική» διασπαστική Αρχιεπισκοπή κ.ά. Και, φυσικά, χωρίς αρπακτικά τύπου »φάδερ ‘Αλεξ» ή υφυπουργού γιά Απόδημους. Να φιαχτεί μία παναμερικάνικη Οργάνωση »καθαρών» γιά συντονισμό των εκδηλώσεων, επειδή η Αρχιεπισκοπή, με την σύμπραξη ασοβάρευτων και άσχετων υπουργών Ελλάδας, θέλει να »καπελώσει» την επέτειο και να μας »φορτώσει» παραμύθια αλα »αγία Λαύρα» ή να »τιμήσουμε πατριάρχες» που αφόρισαν επαναστάτες και »Φιλική Εταιρία». Η Εκκλησία ΔΕΝ πρέπει να έχει πρώτο λόγο στους εορτασμούς τον χρόνο 2021 στις ΗΠΑ και όσο μακριά μείνει, τόσο καλύτερα.

Υπουργικές βλακείες
Κάποιος να πει στον άσχετο υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, όταν μιλάει γιά Ομογένεια, να μην λέει βλακείες. «Οι ‘Ελληνες της διασποράς είναι δύο φορές ‘Ελληνες. Προφανώς έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν… Η »Νέα Δημοκρατία» θα τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση, δίνοντάς τους δικαίωμα ψήφου…», δήλωσε 13 Οκτ. ’19. Το δικαίωμα ψήφου το έχουν. Διευκόλυνση να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους δεν έχουν, άσχετε.

Γιατί να εξευτελίζονται Ελλάδα και πρωθυπουργός;;;
Ακόμα παραμένει αδιόρθωτη η δήλωση του ανιστόρητου πρωθυπουργού Κυριάκου (Κούλη) Μητσοτάκη στην »ιστοσελίδα του πρωθυπουργού» ( https://primeminister.gr/2019/07/31/21993 ), περί εορτασμού 200 χρόνων (1821-2021). Την δήλωση την έκανε 31 Ιουλίου ’19, όταν δέχτηκε την Γιάννα Αγγελοπούλου, γιά να της »αναθέσει» τους εορτασμούς. Ο Κούλης Μητσοτάκης είναι ανιστόρητος και το δείχνει. ‘Οταν μιλάει »τραυματίζει» την ελληνική γλώσσα, όπως ο προκάτοχός του, αλλά, το χειρότερο, »δολοφονεί» την ελληνική ιστορία, κάτι που δεν έκανε ο Τσίπρας. Οι υπόλοιποι κρατικοδίαιτοι ανιστόρητοι συνεργάτες του στο »Μαξίμου» και αλλού, δεν μπορούν να κάνουν διόρθωση να μην εξευτελίζεται περισσότερο;;; Και να τον διδάξουν, γιά να μην επαναλαμβάνει ασυναρτησίες και γίνεται »ρόμπα», ότι τον Μάρτιο 1821 ξεκίνησε η επανάσταση κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. ‘Οτι ΔΕΝ ελευθερώθηκε ελληνικό κράτος τον χρόνο 1821, επειδή δεν υπήρχε. Κράτος η Ελλάδα έγινε Φεβ. 1830 (με το »Πρωτόκολλο Λονδίνου»). Ο Κούλης. είπε δημόσια μιά βλακεία, πιστοποιώντας ότι η Ελλάδα έχει γιά πρωθυπουργό έναν ανιστόρητο, που ούτε βασικές πτυχές της ιστορίας της γνωρίζει, αλλά ποιός ο λόγος να εξευτελίζεται περισσότερο και μάλιστα δημόσια στην επίσημη ιστοσελίδα του, διασύροντας την Ελλάδα και εκτός συνόρων;;;

Στο Λος ‘Αντζελες ο υφυπουργός μας
Στην δυτική ακτή ΗΠΑ έφτασε η χάρη του υφυπουργού μας των Εξωτερικών, αρμόδιου γιά απόδημους. Το υφυπουργικό ζεύγος, σε τριήμερη επίσκεψη (11-13 Οκτωβρίου ’19) στο Λος ‘Αντζελες. ‘Οπως αναφέρθηκε, η επίσκεψη είναι ιδιωτική. Αλλά αυτό μας βάζει σε σκέψεις, επειδή »ιδιωτική» προϋποθέτει ότι το ζεύγος πληρώνει τα έξοδά του, όλα. Και αυτό αποκλείεται, επειδή τέτοιες πράξεις δεν κάνει ο γνωστός στην Ομογένεια και ως »φραγκοφονιάς», Αντώνης Διαματάρης. Κατά συνέπεια ΠΟΙΟΣ πληρώνει (αν δεν είναι το Δημόσιο) και με τι ανταλλάγματα;;; Η Οργάνωση με το όνομα »National Hellenic Society», κάνει διακρίσεις, αφού γιά να γίνει μέλος κάποιος ή κάποια, πρέπει να πληρώσουν 2.500 δολ. και να »εγκριθούν» ως μέλη, από »λεφτάδες» αξιωματούχους-αφεντικά.
Το ταξίδι του υφυπουργού στην δυτική ακτή, έγινε γιά να τον »τιμήσει» μία ομογενειακή Οργάνωση. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της τιμής, αλλά δεν έχει σημασία. Ο υφυπουργός είναι γνωστός γιά τον εθισμό του στην αυτοπροβολή και όταν δεν τον τιμούσαν στην Νέα Υόρκη παλαιότερα, μετά από αίτημά του, αυτοτιμούσε τον εαυτόν του στην εφημερίδα του. Μπορεί ο υφυπουργός 3+ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να μην έχει αναφερθεί σε ένα έστω ζήτημα απόδημου Ελληνισμού, αλλά δαπρέπει σε ταξίδια με κρατικό χρήμα, φωτογραφίες και »συγχαρητήρια γιά την ανάληψη των καθηκόντων» του, με καταχωρήσεις στην εφημερίδα του. Η Ομογένεια που γνωρίζει, λέγει το αυτονόητο: ‘Οτι είναι »φελλός» και της κονόμας, ημιμαθής σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. Αλλά δεν έχει σημασία… Μην ξεχνάμε ότι είναι επιλογή Κούλη και οι διαπλεκόμενες σχέσεις του υφυπουργού με την οικογένεια Μητσοτάκη, κρατούν 40 χρόνια.

Τρεις μήνες κυβέρνηση »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων»
Η Ελλάδα πέρασε, με την ψήφο του »σοφού λαού» της, από την εποχή της Τσιπρο-Κώσταινας στην εποχή της Κουλο-Κώσταινας… ‘Ενα μικρό ερώτημα: Σε τι καλυτέρευσε η ζωή των Ελλήνων; Τι καλό έκανε ίσαμε τώρα και αυτή η κυβέρνηση; Σε επικοινωνιακό »κουτόχορτο», με ολόκληρο »στρατό» ημέτερων και εξαγοράσιμων ΜΜΕ, ναι έχει να δείξει επιτυχία. Αλλά από ουσία, από έργο, τίποτα. Ο Κούλης και τα »διαμάντια» υπουργοί του, οι »έτοιμοι από καιρό», αποδεικνύονται καθημερινά »μπούρδες», ισότιμοι των προηγούμενων. Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να απολαύσει την »μίζα», την αρπαχτή, την καλοπέραση, τα ταξίδια, το βόλεμα ημέτερων κ.ά. Τα »ιδανικά» που της έλλειψαν και χαραχτηρίζουν, παραδοσιακά, τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Καζίνο »Ελληνικό» και… Καρλούτσος-Διαματάρης
Δύο εταιρίες με έδρα ΗΠΑ, διεκδικούν το καζίνο στο »Ελληνικό». Η Hard Rock και η Mohegan. Οι άσχετοι πολιτικοί και τα άσχετα ΜΜΕ στην Αθήνα αποκαλούν την μία (ή και την άλλη) »ινδιάνικη». Καζίνο στις ΗΠΑ μόνο ινδιάνικες αυτόνομες οντότητες, μπορούν να ανοίξουν χωρίς ομοσπονδιακή (κρατική) παρέμβαση ή άδεια. Η Hard Rock είναι μεγάλη εταιρία, σε ότι αφορά αριθμό καζίνων, ενώ η Mohegan είναι μικρότερη.
‘Οταν οι δύο εταιρίες εκδήλωσαν ενδαφέρον γιά το Ελληνικό, φυσικό ήταν και διάφορα »αρπακτικά» της Ομογένειας ΗΠΑ, που μυρίστηκαν χρήμα, να φροντίσουν να βρεθούν, ενωρίς, από πριν, κοντά στις εταιρίες πουλώντας εκδούλευση γιά »επαφές» στην Ελλάδα, ώστε »να τακτοποιηθεί η υπόθεσή τους». Τα δύο μεγάλα »λαγωνικά» της Ομογένειας που μυρίζονται χρήμα και ορμούν, έχουν όνομα: »φάδερ ‘Αλεξ» (Καρλούτσος) και Αντώνης Διαματάρης.
Ο πρώτος, ως καλός πατέρας γιά να »αποκαταστήσει» τον »αργό» υιό του, ήταν γιά μία εβδομάδα εγκατεστημένος στην »Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, την 4η εβδομάδα Σεπτεμβρίου (όταν ο Κούλης Μητσοτάκης ήταν στην Νέα Υόρκη) γιά να προωθήσει Hard Rock, τον υιό του, αλλά και »αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας» γιά λογαριασμό State Department και Βαρθολομαίου..
Ο δεύτερος, παίζει σε »διπλό ταμπλό» όπως συνηθίζει. Με την συνέργεια του »άτυπου σύμβουλου» της Μohegan, του αστείου και διαπλεκόμενου πολιτειακού γερουσαστή Ραπτάκη (του οποίου Βουλή και υπ. Εξωτερικών Ελλάδας πληρώνουν τα έξοδα γιά τα συχνά του ταξίδια στην Ελλάδα ως στέλεχος του »Παγκόσμιου Διακοινοβουλευτικού Συμβουλίου Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ)», πούλησε εκδούλευση στην Mοhegan ως »σπουδαίος και πολύ κοντά στον πρωθυπουργό» και ξαφνικά καλοπληρωμένες καταχωρήσεις της, άρχισαν να εμφανίζονται στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του »Εθνικός Κήρυξ» Αστόριας Νέας Υόρκης, κατά »σύμπτωση» όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην μεγαλούπολη γιά την Συνέλευση ΟΗΕ. Παράλληλα και ολίγα ΜΜΕ Αθήνας άρχισαν να »προβάλουν» έμμεσα την Mοhegan.
»Μυστικές» συναντήσεις του υφυπουργού με ανώτατο στέλεχος της Mohegan, λέγεται ότι πραγματοποιήθηκαν την 3η εβδομάδα Σεπτεμβρίου ’19, όταν ήταν στην Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα πριν την άφιξη Μητσοτάκη. Λέγεται ότι και »αρμόδιος» υπουργός Ελλάδας, είχε »μυστική» συνάντηση στην Νέα Υόρκη, με το μεγαλοστέλεχος της Mohegan. Αλλά γιά τον »έξυπνο» υφυπουργό Εξωτερικών, αυλοκόλακα του Κούλη και η Hard Rock να κερδίσει, αυτός θα είναι »μέσα» χάρη στον διαπλεκόμενο φίλο του »φάδερ ‘Αλεξ», με τον οποίον συνεργάζεται άψογα στο »άρμεγμα» Ομογένειας και Αρχιεπισκοπής, γιά δεκαετίες.
Το βασικό ερώτημα -ένα απο τα πολλά- που προκύπτει, είναι με τον »πρωτοσύγκελλο» της Αρχιεπισκοπής, άτυπο αρχιεπίσκοπο και »εισπράκτορα του Βαρθολομαίου», τον »φάδερ ‘Αλεξ». Πήρε »μίζα» από τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου (Μανχάτταν), ανακατεμένος -»ανεπίσημα»- και στο καζίνο Ελληνικού, αλλά και σε ότι άλλη δουλειά έχει ‘κονόμα ή »μίζα». Να υποθέσουμε ότι η καζινοδουλειά γίνεται με την άδεια και έγκριση του ασοβάρευτου, μικρομέτριου νέου αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου;;;
Σημ.: Στην χώρα με το σάπιο κράτος, του »λαδώματος» και της »μίζας», παραδοσιακά οι κρατικοί διαγωνισμοί γιά χοντρές δουλειές, είναι… »καθαροί». (10 Οκτ. ’19 – Θα υπάρξει και συνέχεια)

Η Ομογένεια αναμένει με αγωνία
»Υστερικά σύνδρομα» άρχισαν να δημιουργούνται ειδικά στην Ομογένεια ΗΠΑ, με την »σιγή ψαριού» του υφυπουργού μας των Εξωτερικών, αρμόδιου γιά Απόδημους (κατ’ άλλους Υπόδημους). Στο ελληνικό »γκέττο» Αστόριας Νέας Υόρκης το πρόβλημα είναι έντονο. Οι ηλικιωμένοι Ομογενείς, θαυμαστές του υφυπουργού, δεν μπορούν να φάνε από την αγωνία τους, ούτε να κοιμηθούν. Και σταμάτησαν να παίρνουν τα χάπια τους. ‘Ολοι και όλες αναρωτιούνται γιατί το »διαμάντι της Ομογένειας», ο »γνώστης της Ομογένειας», η »άριστη επιλογή Μητσοτάκη», δεν έχει πει ακόμα δημόσια πως βλέπει αυτός το ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους ‘Ελληνες, ποιοί και πως να ψηφίζουν, τι »βαθυστόχαστες» προτάσεις έχει.
Οι θαυμαστές του υφυπουργού μας, όπως η »προεδρίνα» κ. Κοκκόλη, διαδίδουν ότι αυτά τα λέγει ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό και ο »μικρός Κούλης», τον ακούει »εντυπωσιασμένος». Ναι, αλλά ο λαός, οι αυτόχθονες ομογενείς ειδικά του »γκέττο», θέλουν να ακούσουν τον υφυπουργό μας να εκφραστεί δημόσια, στο ζήτημα »ψήφος». Να αναπτύξει την βαθυστόχαστη σκέψη του, τις ιδέες του, τις προτάσεις του. Γιά να διαψεύσει όσους ζηλόφθονες λένε ότι «ούτε ιδέες έχει, ούτε προτάσεις, επειδή είναι ημιμαθής σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού».
Αντώνη, επιτέλους μίλα. Η αφωνία σου θα »σκάσει» όλους μας και πρώτον τον αυλοκόλακά σου γεν. πρόξενο Ν. Υόρκης. Αντώνη, επιτέλους μίλα. ‘Ελα, μην ντρέπεσαι. Ξέρουμε ότι είσαι »φελλός-νάρκισσος»… Θα σε κρίνουμε με μεγάλη επιείκια.

Ψήφος σε Απόδημους και οι ασυναρτησίες του υπουργού Εσωτερικών
O υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων», Τάκης Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Αθήνα, 7 Oκτ. ’19): «…θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να κάνουν αίτηση και τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν για να διαπιστωθεί αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους… Οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000». Το ΑΦΜ, ΠΟΥ στο Σύνταγμα προβλέπεται;;; Δηλαδή, υπουργέ, όποιος ψηφίζει στην Ελλάδα, είτε κάτοικος Ελλάδας ή εξωτερικού που έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα γιά να ψηφίσει, του ζητείται να επιδεικνύει και το ΑΦΜ;;; Μήπως χρειάζεται να επιδεικνύει και »πιστοποιητικό από τον παπά της ενορίας του, ότι είναι ζωντανός»;;; (8 Oκτ. ’19)

Κάτω τα χέρια από τον υφυπουργό μας
Πέρασαν 3 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως »υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους». Επιλογή του αρχηγού της κυβέρνησης »άριστων, καλύτερων, εξυπνότερων», δηλ. του πρωθυπουργού Κυριάκου (Κούλη) Μητσοτάκη. Αναμενόμενη η υφυπουργοποίηση του Αντώνη Δοιματάρη, αφού παλαιότερα ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, είχε συνεταιριστεί με τον υφυπουργό στην εφημερίδα »Εθνικός Κήρυξ» Αστόριας. Και φυσικά, χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη, η εφημερίδα του υφυπουργού Εξωτερικών, »έφαγε καλά» από το ελληνικό κράτος, γιά 3μιση δεκαετίες. Είπατε τίποτα γιά »πρωθυπουργική-μητσοτακική διαπλοκή»;;;
Συγκινημένοι οι του »ελληνικού γκέττο Αστόριας και περιχώρων», ηλικιωμένοι αναγνώστες της εφημερίδας του »Εθνικός Κόρακας», γνωστή και ως »Εθνικός Κήρυξ», έκαναν και πληρωμένες καταχωρήσεις εξυμνώντας το »μεγαλείο» του, που παραπέμπει σε… »νάρκισσο». Θριαμβευτικοί διθύραμβοι γιά την υφυπουργοποίηση, του… »γνώστη της ομογένειας»(!!!), γράφηκαν στην εφημερίδα του, σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες του κι αυτός στα… σύννεφα, όπου και παραμένει, αρνούμενος να επανέλθει στην γη. Καθημερινά, γιά τρεις μήνες, υπερπροβολή της ανυπαρξίας του, αλλά τι σημασία έχει; Ο υφυπουργός Αντ. Δαματάρης, ένα πράγμα έμαθε στην ζωή του: Το χρήμα. Η Ομογένεια ουδέποτε τον ενδιέφερε, με εξαίρεση το χρήμα της. Τρεις μήνες υπέρμετρη αυτοπροβολή, αλλά από έργο μηδέν.
Ακόμα περιμένουμε να αναπτύξει την »βαθυστόχαστη σκέψη» του, τις »ιδέες» του, τις »προτάσεις» του γιά τον απόδημο Ελληνισμό. Και από ότι φαίνεται, ούτε ιδέες, ούτε προτάσεις έχει. Πιθανά να διαισθάνεται ότι θα φάει »κράξιμο» με τις »σαχλαμάρες» που θα πει, ως »ιδέες-προτάσεις», γι’ αυτό 3 μήνες, ούτε κουβέντα.
Ο λαός λέει »όσο πιό ψηλά αναβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ… της». Και ο υφυπουργός μας, απόδειξε -στους 3 μήνες- ότι είναι αυτό που η Ομογένεια ΗΠΑ γνωρίζει: Της άγριας αυτοπροβολής, του συμφέροντος, ημιμαθής σε θέματα απόδημου Ελληνισμού… Ας το διασκεδάσουμε, επειδή σοβαρότητα, έργο και ευθυκρισία από τον γραφικό υφυπουργό, αποκλείεται να υπάρξουν.
Σε ότι αφορά τον διασυρμό που έκανε του πρωθυπουργού -γιά να του πωλήσει »εκδούλευση»- κατά την επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη, τέλη Σεπτεμβρίου ’19, καλά να πάθει ο Κούλης. Χάρη στον υφυπουργό του Αντ. Διαματάρη, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ‘Ελληνας πρωθυπουργός, που ένωσε όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ… εναντίον του!!! Θρίαμβος… Τα καλύτερα έρχονται. Με το »ψώνιο», τον Αντώνη, δεν θα πλήξουμε.
Σημ.: Ο υφυπουργός πιστεύει ότι ένα μόνο ομογενειακό ΜΜΕ υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό είναι η -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του στην Αστόρια Νέας Υόρκης (που λειτουγεί και ως »Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδας»)… Ναι, το πιστεύει και το απόδειξε στην πράξη με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη. Το δυστύχημα είναι ότι δεν έχουν προσλάβει ψυχολόγους-ψυχίατρους γιά μέλη της κυβέρνησης, στην Αθήνα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ‘Οσοι και όσες πηγαίνετε στο γεν. προξενείο Νέας Υόρκης γιά υποθέσεις σας, να ζητάτε τον γεν. πρόξενο. Και να του λέτε την φράση »είμαι θαυμαστής του υφυπουργού Διαματάρη». Ο »αυλοκόλακας» του υφυπουργού, θα σας εξυπηρετεί τάχιστα…

Toυρκία, ΗΠΑ, Κούρδοι-Συρία και οι »πανέξυπνοι νεο-‘Ελληνες»
Πριν λίγους μήνες το »Κ» έγραφε ότι »πανηγυρίζουμε» χωρίς λόγο επειδή, δήθεν, οι ΗΠΑ »απαγόρευσαν την πώληση F-35 στην Τουρκία». Ξεκαθάρισε ότι τελικά οι ΗΠΑ θα ταχθούν με την Τουρκία και αποκάλεσε γραφικούς όσους »βαθυστόχαστους γνώστες» των ελληνικών ΜΜΕ υποστήριζαν ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας, δήθεν, άλλαξε και τώρα η πολιτική αυτή θα ‘ναι…φιλελληνική. Το »Κ» επιβεβαιώθηκε αλλά τι σημασία έχει;;;
Τα γεγονότα, με όσα συμβαίνουν στην βορειοανατολική Συρία, με την προδοσία των Κούρδων από τις ΗΠΑ, τις επιθέσεις της Τουρκίας, αλλά και η ανυπαρξία-γελοιοποίηση του υποτιθέμενου ελληνοκυπριακού »αμυντικού δόγματος», αφού η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις ανενόχλητα γύρω από την Κύπρο, πιστοποιούν ότι η παραπληροφόρηση »έγκριτων» αλλά ξεπουλημένων »ειδικών» ελληνικών ΜΜΕ, είναι καταστροφική και εππιζήμια. Aν προστεθεί και το γεγονός ότι ο Ερντογάν θα είναι στον Λευκό Οίκο, 13 Νοεμβρίου, τότε τα συμπεράσματα είναι πιό εύκολα… (7 Οκτ. ’19)

Κύπρος, »Αττίλας 3» και η αφασία Ομογένειας (ΗΠΑ)
Οι απειλές της Τουρκίας έγιναν πράξεις στην Κύπρο. Ο τουρκικός στόλος έχει »κυκλώσει» την νήσο. Τουρκικά γεωτρύπανα κάνουν έρευνες όπου θέλουν στην θάλασσα γύρω από την Κύπρο. ‘Ενας άτυπος »Αττίλας 3» είναι σε εξέλιξη. Το »αμυντικό δόγμα» Ελλάδας-Κύπρου δεν υπάρχει. Η Ελλάδα είναι αδύναμη και απρόθυμη να στηρίξει την ανυπεράσπιστη Κύπρο. Η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση έχει αυτοκαταργηθεί. Οι δήθεν »σύμμαχοι» και »φίλοι», οι »στρατηγικοί εταίροι», ανύπαρκτοι στην πράξη (»φίλοι» μόνο με λόγια). Και με »ανακοινώσεις» και »δηλώσεις», η Κύπρος δεν προστατεύεται. Τα ΜΜΕ στην Αθήνα κρύβουν την πραγματική, άσχημη κατάσταση στην Κύπρο. Το »αξιόμαχο» των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων αποδεικνύεται όχι τόσο αξιόμαχο όπως προβάλεται, αν κρίνουμε από τα φαιδρά στην άσκηση »Παρμενίων», με αποτέλεσμα να γελούν οι Τούρκοι. Η Ρωσία ζητά άδεια από την Τουρκία γιά πολεμικά ναυτικά γυμνάσια στο…Αιγαίο. Και στην Ελλάδα ασχολούνται με τα χαζά του Κούλη και του Αλέξη και τις γραφικότητες των πολιτικών. ‘Οσο γιά το άχρηστο και ανίκανο υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια και της γελοιότητας, σε ότι αφορά την Ομογένεια.
Και η Ομογένεια στις ΗΠΑ σε αφασία και εντυπωσιακή αδιαφορία, ειδικά τώρα που θα επρεπε να »βομβαρδίζεται» η Ουάσιγκτον με μηνύματα »μαζέψτε την Τουρκία». Που είναι οι ομογενειακές -ημιδιαλυμένες- Οργανώσεις;;; Οι περίφημοι….»Κύπριοι λομπίστες», έστω αυτοί γιά τους οποίους το »Κ» έγραφε ότι »είναι γιά τα πανηγύρια»;;; Λέτε να υπάρχει »γραμμή» Αθήνας και Λευκωσίας επειδή συμφωνούν σε »λύση», φυσικά δυσάρεστη που θα »βαφτιστεί» ως »θρίαμβος»;;;
Μπορεί από την »θυγατρική εμπορική επιχείρηση» του Πατριαρχείου, την Αρχιεπισκοπή »Αμερικής» να μην περιμένουμε τίποτα, επειδή ουσιαστικά αυτοί δουλεύουν γιά την Τουρκία και τους ανεχόμαστε με την εγκληματική αδιαφορία μας, αλλά τι απόγινε ο Ελληνισμός ΗΠΑ;;;
‘Εγινε τελικά αυτό που γιά χρόνια φωνάζει το »Κ», ότι με την διάλυση των Οργανώσεων εξαιτίας της άφρονης πολιτικής της Αθήνας και της φιλοτουρκικής πρακτικής της Αρχιεπισκοπής, όταν »σφίξουν τα πράγματα με Τουρκία, δεν θα υπάρχει Ομογένεια στις ΗΠΑ γιά να αντιδράσει»;;;
Η Κύπρος πιέζεται και από τις ΗΠΑ και από την Αθήνα, για »λύση» δυσάρεστη. Ο πρόεδρός της είναι της κατηγορίας των »πρόθυμων». Και μετά »θα τα βρούν» με την Τουρκία οι μόνιμα υποχωρούντες ευτελισμένοι Αθήνας, στο ανατ. Αιγαίο και βρειοανατολικά της Κρήτης.
Και η υποτιθέμενη Ομογένεια ΗΠΑ, στην αφασία της, με τους άχρηστους μόνιμους »καραγκιόζηδες» της »οργανωμένης Ομογένειας» στην κοσμάρα τους, στην αμορφωσιά–άγνοιά τους και στα γλέντια τους… (7 Οκτ. ’19)

Μετά τον Ελπιδοφόρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χάος και καταστροφή
«…Αμφότεροι δεν έχουν περιθώρια, ούτε και δικαίωμα να αποτύχουν, επειδή ακριβώς είναι ο μεν Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος η τελευταία ελπίδα για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο δε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα…» (»Εθνικός Κήρυξ» Αστόριας, 28 Σεπ. ’19)

Aνδριάντας του Κ. Μπρουμίδη δίπλα στην Ουάσιγκτον
H αρχαία Ελλάδα πάντα παρούσα στο Καπιτώλιο (Ουάσιγκτον) χάρη στον Κων/νο Μπρουμίδη… Ανδριάντας του Ελληνο-Iταλού καλλιτέχνη (1805-1880) που δημιούργησε τα περίφημα έργα-αριστουργήματα »Brumidi Corridors» (ζωγραφική) στην Ροτόντα του Καπιτώλιου στην Ουάσιγκτον, θα τοποθετηθεί -19 Οκτωβρίου 2019 η τελετή- στην γειτονική με την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, πόλη Αννάπολη, με πρωτοβουλία του »Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής» και την σύμπραξη δωρητών. Το ‘Ιδρυμα, με πρόεδρο τον Μιχάλη Σέρβο, είχε τοποθετήσει, τα τελευταία 3 χρόνια και τους ανδριάντες του Dr. Pap (Παπανικολάου) στο Πανεπιστήμιο Μαϊάμι και του Λούη Τίκα στην πόλη Τρίνινταντ, Κολοράντο.
Ο Κωνσταντίνος ήταν γιος του Σταύρου Μπρουμίδη από τα Φιλιατρά, ο οποίος έφυγε για την Ιταλία λίγο πριν ή λίγο μετά τα Ορλωφικά (1770), για να αποφύγει τους διωγμούς των Τούρκων και της Ιταλίδας Anna Bianchini. Γεννήθηκε στην Ρώμη 26 Ιουλίου 1805. Σε πολύ μικρή ηλικία έδειξε το σπάνιο ταλέντο του. Τον χρόνο 1854 μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να ζωγραφίσει επί 25 ολόκληρα χρόνια τον εσωτερικό χώρο της Ροτόντας του Αμερικανικού Καπιτωλίου. Οι τοιχογραφίες του υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Οι Αμερικανοί τιμητικά αποκαλούν τον Μπρουμίδη »Μιχαήλ Άγγελο του Καπιτωλίου», αφού ήταν εκείνος που διακόσμησε το μεγαλοπρεπές κτήριο της Ουάσινγκτον, που στεγάζει την Βουλή και την Γερουσία… (Περισσότερες λεπτομέρειες γιά τελετη, χορηγούς κ.ά, σύντομα)

Βρέθηκε ο…»φάδερ ‘Αλεξ» Καρλούτσος
‘Οσοι και όσες ανησύχησαν από την απουσία του »πρωτοτσίγκελου», γνωστός και ως »πρωτοσύγκελλος» της αμαρτωλής Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, του »φάδερ ‘Αλεξ», από τις εκδηλώσεις-τελετές γιά τον »πρωθυπουργό των αρίστων, καλύτερων και εξυπνότερων» στην Νέα Υόρκη, πληροφορούμε ότι ήταν στην Αθήνα την εβδομάδα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ. Κλεισμένος στο ξενοδοχείο »Μεγάλη Βρετανία», όπου είχε »συναντήσεις». Λέτε η Αρχιεπισκοπή και ο αρχιεπίσκοπος, όπως οφείλουν, να ενημερώσουν το »ποίμνιο» γιά την αποστολή Καρλούτσου, αφού οι φορολογούμενοι -δηλ. το ποίμνιο- πληρώνουν;;; Δύσκολο, με δεδομένο ότι τώρα αρχιεπίσκοπο έχουμε έναν διαπλεκόμενο, »όργανο» της Τουρκίας.

Οι ασυναρτησίες αρχιεπ. Ελπιδοφόρου
Τον έκανε …»παγκόσμιο πρωθυπουργό»: Στην συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό (Αρχιεπισκοπή, 26 Σεπ. ’19), ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Αστόρια των ΗΠΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καλείστε ως πρωτεύθυνος πολίτης της Ελλάδος, να υπηρετήσετε τον ελληνικό λαό, καθιστάμενος ο πρωθυπουργός όλων, όπως είπατε πολύ ωραία και χθες στην ομιλία σας στην Αστόρια, όλων των απανταχού της Οικουμένης Ελλήνων, τους οποίους είμαι σίγουρος ότι θα διακυβερνήσετε με πνεύμα αγάπης, με πνεύμα ενότητος, με πνεύμα ομοψυχίας, αδελφοσύνης, φιλαδελφείας και κατανοήσεως». Μάλιστα… Ο Κούλης, σύμφωνα με τον »φευγάτο» αρχιεπίσκοπο, »πρωθυπουργός όλων των απανταχού της οικουμένης Ελλήνων». Από ψυχολόγους-ψυχίατρους, πως πάτε στην Αρχιεπισκοπή, Ελπιδοφόρε;;;
Σημ.: Κάποιος να ενημερώσει τον γραφικό αρχιεπίσκοπο ότι οι απόδημοι ‘Ελληνες δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα από τον τόπο κατοικίας τους. Κατά συνέπεια, τον »παγκόσμιο» Κούλη, ας τον χαίρονται μόνο στην Ελλάδα.

Το »τούβλο» πρωθυπουργός και η παράλειψη της υπουργού κ. Κεραμέως
Μπορεί εκπαιδευτικοί και μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων στην Ελλάδα να είναι »λειτουργικά αναλφάβητοι», όπως πιστοποιεί και έρευνα, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η Ελλάδα έχει ως πρωθυπουργό, έναν ανιστόρητο-ημιμαθή. Παλαιότερα »ειρωνεύονταν» τον πρ. πρωθυπουργό Τσίπρα γιά τα αγγλικά του, λες και αυτά ήταν μητρική του γλώσσα. Στην πορεία, έκανε μαθήματα και τα βελτίωσε, έστω και αν διατηρεί την ηπειρώτικη προφορά, που παραπέμπει σε…Οξφόρδη. Αλλά ο Τσίπρας, δεν »δολοφονούσε» την ιστορία της Ελλάδας, όπως ο διάδοχός του.
Ο υπερπροβαλόμενος τώρα ως… »μορφωμένος» του…»Χάρβαρντ» πρωθυπουργός, μπορεί να ομιλεί τα αγγλικά με προφορά Κολωνακίου και Χανίων, αλλά »δολοφονεί» την ελληνική γλώσσα (μητρική) και -το χειρότερο- την ιστορία της Ελλάδας, πιστοποιώντας ότι είναι ανιστόρητος και ημιμαθής.
Καλά θα κάνει η υπουργός Παιδείας να διαθέσει έναν δάσκαλο, ας είναι και Δημοτικού, αλλά όχι »λειτουργικά αναλφάβητο», γιά να διδάξει τον κ. Μητσοτάκη βασικά θέματα ελληνικής σύγχρονης ιστορίας, γιά να μην ευτελίζει την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων. Ειδικά να του μάθει ότι τον χρόνο 1821 (Μάρτιο) ξεκίνησε η επανάσταση των Ελλήνων που οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους τον χρόνο 1830. Επειδή, το »τούβλο», ο πρωθυπουργός, λέγει δημόσια ότι τον χρόνο 1821 »ελευθερώθηκε» το »ελληνικό κράτος».
Είναι ντροπιαστικό, ως ‘Ελληνες, να εορτάσουμε τον χρόνο 2021, τα 200 χρόνια από την επανάσταση, έχοντας ως πρωθυπουργό έναν ανιστόρητο-ημιμαθή. Η κυβέρνηση των »άριστων», δηλ. των »καλύτερων και εξυπνότερων», όπως αυτοπροβάλεται με την γραφή (»Καθημερινή») του υφυπουργού Εξωτερικών Διαματάρη, πρέπει να πιστοποιεί ότι είναι, επειδή, ίσαμε τώρα, οι εκτός συνόρων, μόνο »τούβλα» και »νάρκισσους» βλέπουμε.

Οι ΗΛΙΘΙΟΙ του υπ. Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός (Ν. Υόρκη)
Kων/νος Κούτρας, γεν. πρόξενος στην Νέα Υόρκη, στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, που επισκέφθηκε το Προξενείο (26 Σεπ. ’19): «Αυτό είναι ένα σύστημα που υπάρχει μόνο στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης. Εδώ καταγράφουμε όσους εισέρχονται στο Προξενείο, έχουμε μια βάση δεδομένων με τα στοιχεία του καθενός, τηλέφωνο, διεύθυνση, email κλπ. ‘Ενα μικρό μέρος της επιτυχίας της εκδήλωσης στην Αστόρια (σ.σ.: ομιλία πρωθυπουργού στον άγ. Δημήτριο), οφείλεται και σε αυτό. Με ένα χτύπημα στείλαμε 5.000 emails». (Η είδηση: »Ο γεν. πρόξενος έδειξε στον Πρωθυπουργό το νέο σύστημα του Προξενείου, όπου σε μια βάση δεδομένων υπάρχει ένας κατάλογος με τα στοιχεία των Ομογενών»).
Η είδηση δημοσιεύτηκε στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα »Εθνικός Κήρυξ» του υφυπ. Εξωτερικών Ελλάδας, Αντ. Διαματάρη, που θεωρείται διαχρονικό »παραμάγαζο οικογένειας Μητσοτάκη»).
Το ερώτημα: Πόσο έννομη -στις ΗΠΑ- είναι η πράξη, προσωπικά δεδομένα (και) Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής, να χρησιμοποιούνται γιά θέμα που δεν τους ενδιαφέρει άμεσα, χωρίς την άδειά τους, δηλ. γιά προσέλκυση ακροατών σε ομιλία πρωθυπουργού Ελλάδας στις ΗΠΑ.
Η δημόσια παραδοχή, χωρίς αντίδραση πρωθυπουργού (γιά τον παρόντα »φελλό» υφυπουργό, τον…»γνώστη» ΗΠΑ, δεν χρειάζονται σχόλια), πιστοποιεί την »φήμη» του υπ. Εξωτερικών Ελλάδας, ως »χαβούζα» ασοβάρευτων »τουριστών», αλλά και την αδυναμία-ανικανότητα του πρωθυπουργού (»γνώστη των ΗΠΑ»), να αντιληφθεί το αυτονόητο και να συστήσει στον διαπλεκόμενο γεν. πρόξενο, να σκέφτεται πριν μιλήσει δημόσια… Κυβέρνηση »αρίστων», δηλ. των »καλύτερων και εξυπνότερων», όπως γράφει, αυτοπροβαλόμενος, η επιλογή πρωθυπουργού, ο υφυπουργός του, Διαματάρης… (27 Σεπ. ’19)

Συνάντηση αρχιεπ. Ελπιδοφόρου με το »αφεντικό», πρόεδρο Τουρκίας, Ερντογάν
O αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το »αφεντικό», τον πρόεδρο της Τουρκίας (βράδυ 25 Σεπ. ’19) στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Νέα Υόρκη, γιά να του υποβάλει τα σέβη του »και να τα πουν». Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή γιά να υποβάλει τα δικά του δουλοπρεπή σέβη στον Ελπιδοφόρο. ‘Ετσι, γιά να ξέρουμε τι ρόλο παίζουν οι νεογενίτσαροι του Πατριαρχείου, τι ρόλο παιζει η »θυγατρική» του, »εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ», που »ανήκουν» και γιατί κατάστρεψαν την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, με την ανοχή ηλίθιων και ξεπουλημένων ελληνικών κυβερνήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ, η ΕΙΔΗΣΗ: Ερντογάν και Ελπιδοφόρος -σύμφωνα με την ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής- συζήτησαν επίσης, για θέματα που αφορούν στις »μειονότητες σε Ελλάδα και Τουρκία»!!! Ποιός έδωσε το δικαίωμα στον αρχιεπίσκοπο να συζητά γιά »μειονότητες στην Ελλάδα»;;; Τελικά, ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί;;;
Σημ.: Θυμίζουμε ότι ο Ελπιδοφόρος έχει καταγγελθεί δημόσια και γραπτά, από ιστοσελιδα Βετεράνων ΗΠΑ, ως »πράκτορας μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας».

Αρχιεπισκοπή και το…»μήνυμα Μητσοτάκη»
Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο (26 Σεπ. ’19), την συζήτηση με αυτόν παρουσία συζύγου και υιού Μητσοτάκη και την »παρέλαση» όλων των υπουργών και υφυπουργών του (που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Νέα Υόρκη) στην Αρχιεπισκοπή (πρωτοφανής στην ιστορία της Ομογένειας) γιά να υποβάλουν τα δουλοπρεπή »σέβη τους», ο διαπλεκόμενος κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα »ηχηρό μήνυμα» στην Ομογένεια ΗΠΑ: «Στηρίζουμε αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, στηρίζουμε την απάτη (π.χ. ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου Μανχάτταν), την αρπαχτή, το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή, την πώληση εκκλησιών-σχολείων που έχτισαν Ομογενείς. Αρκεί να τριπλασιαστούν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις και »χορηγίες» στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του υφυπουργού μου Διαματάρη, στην οποίαν παλαιότερα ήταν συνέταιρος και ο πατέρας μου και η οικογένειά μου πάντα φρόντιζε να παίρνει χρήμα από το ελληνικό κράτος».
Σημ.: Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί περίπου το 15% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών-εκκλησιών.

—> Μετά την συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος πήγαν παραδίπλα γιά να εγκαινιάσουν τους νέους ανελκυστήρες στο γεν. Προξενείο. Κάτι βρύσες και τα »καζανάκια» στις τουαλέτες του προξενείου, υποσχέθηκαν να τα εγκαινιάσουν του χρόνου.

Η Ομογένεια ΗΠΑ παρακολουθεί άναυδη τις γραφικές »πράξεις» του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη και διαπιστώνει ότι ο κ. Μητοτάκης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να την ενώσει….εναντίον του!!! Μην ξεχνάμε ότι Ομογένεια δεν είναι το »καθυστερημένο ελληνικό γκέττο Αστόριας Ν. Υόρκης», όπως αφελέστατα νομίζουν οι άσχετοι (με Ομογένεια), γραφικοί ‘Ελληνες πολιτικοί.

Ομογένεια: »Κούλη, άσε τα κουλά και τα χαζά»
Μιλώντας (25 Σεπ. ’19) σε ένα κομματικό ακροατήριο 300+ χειροκροτητών στην Αστόρια Νέας Υόρκης, μεταξύ αυτών και ο αρχιεπίσκοπος, που παραπλανητικά »βαφτίστηκε» ως »ομιλία στην Ομογένεια», ο πρωθυπουργός Κυριάκος »Κούλης» Μητσοτάκης, αναφέρθηκε -αναμενόμενο- και στο θέμα »ψήφος Ομογενών». Αλλά, δεν μας τα λέει καλά. Κάθε μήνα αλλάζει την θέση του. Μίλησε γιά επιστολική ψήφο, ενώ ίσαμε πρόσφατα αυτός και το κόμμα του ομιλούσαν γιά »κάλπες σε προξενεία και αλλού». Τώρα, σχεδόν ταυτίζεται με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ομιλεί γιά »εκλογή ολίγων Ομογενών (4-5) βουλευτών ως Επικρατείας».
Η αναφορά του, συγκεκριμένα: «…Η ψήφος τους, (των Ομογενών) θα προσμετράται κανονικά στο σύνολο των ψήφων οι οποίες θα »πέφτουν» στις κάλπες στην Ελλάδα. Γιατί το λέω αυτό: Ακούσαμε από κάποια Κόμματα, κάποιες προτάσεις, να μην προσμετρώνται οι ψήφοι της Ομογένειας στο σύνολο και να προσμετρώνται μόνο για να εκλέξετε δύο-τρεις βουλευτές (Επικρατείας). Αυτό είναι απάτη. Θέλω να το πω ξεκάθαρα. Είναι τελείως αντισυνταγματικό, παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισότητας της ψήφου. Αυτό το οποίο θα κάνουμε όμως είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας από τους 12 στους 15, που μας το επιτρέπει το Σύνταγμα και υποχρεωτικά κάποιοι βουλευτές Επικρατείας να είναι εκπρόσωποι της Ομογένειας. Έτσι ώστε ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να ψηφίζετε, να στέλνετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τους δικούς σας εκπροσώπους».
Τι μας είπε;;; «Ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να ψηφίζετε, να στέλνετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τους δικούς σας (4-5) εκπροσώπους». Αυτό κ. πρωθυπουργέ, ΔΕΝ είναι απάτη;;; Δεν παραβιάζει το Σύνταγμα;;; Και γιατί, ολόκληρος απόδημος Ελληνισμός, μόνο 4-5 ή 7-10 βουλευτές, σε σύνολο 300;;; Σε ποιούς νομίζεις ότι απευθύνεσαι;;; Σε »φελλούς» σαν τον υφυπουργό σου των Εξωτερικών ή σε »ηλίθιους»;;; Γιατί να καθορίζετε εσείς ΠΟΣΟΙ θα εκλέγονται και να μην ισχύει αναλογικά ο αριθμός εκλεγόμενων, ανάλογα με τον αριθμό όσων θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο;;; Και γιατί η διάκριση οι Ομογενείς να ψηφίζουν γιά να εκλέγουν ΜΟΝΟ στο Επικρατείας;;; Αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό;;;
Σας τρομάζει, διαπλεκόμενε, »παπατζή» πρωθυπουργέ, το ορθό και δίκαιο. Επειδή φοβάστε την περίπτωση οι Απόδημοι να φιάξουν δικό τους κόμμα στην Ελλάδα και να »κόψουν» ένα 10% -συνολικά- από τα διεφθαρμένα »κόμματα εξουσίας», σαν το δικό σου.
Κύριε Μητσοτάκη… Ψήφος στους Απόδημους ‘Ελληνες ναι, αλλά χωρίς αστερίσκους, παρενθέσεις, υποσημειώσεις κ.ά. Καθαρές δουλειές, όπως το Σύνταγμα ορίζει και όχι βρωμοδουλειές των διεφθαρμένων-διαπλεκόμενων κομμάτων σας. Οι Ομογενείς να ψηφίζουν στις περιφέρειες όπου είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι ΑΠΑΤΗ, είναι βρώμικα »κόλπα».
Κύριε Μητσοτάκη, η Ομογένεια δεν προσφέρεται γιά »κουτόχορτο». Αυτό έχει πέραση και κατανάλωση στην Ελλάδα. Ομογένεια ΗΠΑ δεν είναι οι καθυστερημένοι στο »ελληνικό γκέττο Αστόριας και περιχώρων», ούτε ο διαπλεκόμενος-»φελλός» υφυπουργός σου, όπου μπορείς να λες ότι σαχλαμάρα θέλεις. Ούτε προσφέρεται, η Ομογένεια, γιά »άρμεγμα», επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι της ΝΔ »έχετε πέσει με τα μούτρα» στο χρήμα της (ρευστό και αδήλωτο) γιά τις »ανάγκες του κόμματος», ειδικά από τότε που εσύ ανάλαβες αρχηγός της ΝΔ…(26 Σεπ. ’19)

Aποθέωσαν τον ‘Αδωνι στο αεροδρόμιο (Ν. Υόρκη)
»Μακεδονομάχοι» και λοιποί ακροδεξιοί, υποδέχτηκαν θερμά τον υπουργό Επενδύσεων στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή του στην Νέα Υόρκη. Με ανθοδέσμες και συνθήματα, όπως »είσαι το ίνδαλμά μας». Τον συγχάρηκαν γιά την πατριωτική του στάση κατά της »προδοτικής Συμφωνίας Πρεσπών», τον αποθέωσαν λέγοντας »μας ενέπνευσες στις διαδηλωσεις μας κατά Τσίπρα-Κοτζιά», τον σήκωσαν στα χέρια. Και αυτός συγκινημένος, γιά να τους ευχαριστήσει γιά την λαμπρή υποδοχή, τους έκανε και μιά… κωλοτούμπα.

‘Εγινε τελικά η »συνάντηση» Μητσοτάκη με Τραμπ

Στην…συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ, που είχε αναγγελθεί από »σοβαρά» ΜΜΕ Αθήνας, με πρωτοπόρα την »Καθημερινή» και με την »βεβαιότητα» του ΒΗΜΑ-τοδότη, ο άξιος πρωθυπουργός στα 30 δευτερόλεπτα της ιστορικής »συνάντησης» στο όρθιο, ανάπτυξε με λεπτομέρειες τις ελληνικές θέσεις γιά Ελληνοτουρκικά, διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, Μεσανατολικό, ενέργεια, παγκόσμια οικονομία, Ολυμπιακό-Μαρινάκη κ.ά. Οι παριστάμενες Μελάνια και Μαρέβα, έλεγαν τα δικά τους γιά μαγειρική και μόδα.
Ο Τραμπ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Κούλη Μητσοτάκη, την κατάρτισή του, την μόρφωσή του (ε, ολόκληρο Χάρβαρντ) και την οξυδέρκειά του. Μάλιστα, του είπε χαραχτηριστικά, νευριασμένος αφού 2 ώρες ενωρίτερα είχε αναγγελθεί επίσημα από την πρόεδρο Βουλής Πελόσι, ότι θα ζητηθεί θεσμικά η καθαίρεσή του: «Εσύ είσαι φαινόμενο. Τώρα κατάλαβα γιατί σε λένε μικρό Κούλη».
Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε στον Κούλη ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα στρατηγική εταίρα και όχι απλά εταίρα. Ο πρωθυπουργός χάρηκε γιά την διαπίστωση αυτή, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι στρατηγικός σας σύμμαχος, στρατηγικός εταίρος». Γιά να τον διακόψει ο Τραμπ λέγοντάς του: «Εταίρα, εταίρες. Θηλυκό. Η εταίρα, οι εταίρες… ‘Αλλο εταίρος, άλλο εταίρα… Καλά, ελληνική ιστορία και γραμματική δεν ξέρεις; Αλλά τι λέγω; Εσύ δεν ξέρεις τι έγινε στην Ελλάδα Μάρτιο 1821. Ρώτα τον ‘Αδωνι να σου πει γιά τις εταίρες της αρχαιότητας… Και μην ξεχνιόμαστε. Να αγοράσετε αεροπλάνα από ΗΠΑ και πετρέλαιο-αέριο μόνο σε δικές μας εταιρίες… Κατάλαβες μικρέ;;; ‘Αντε γειά».
Την σπουδαιότητα της συνάντησης και συνομιλίας τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γνωστός και ως »βλήμα», μιλώντας σε »σοβαρούς» απεσταλμένους αθηναϊκών ΜΜΕ: «Το γεγονός ότι η προγραμματισμένη συνάντηση, γιά την αναμνηστική φωτογραφία, κράτησε 5 δευτερόλεπτα παραπάνω, πιστοποιεί την στήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση των άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». (Πριν και μετά το ζεύγος Μητσοτάκη, άλλα 150+ ζεύγη (ή άτομα) αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων, αποστολών, αντάλλαξαν χειραψία και φωτογραφήθηκαν με το προεδρικο ζεύγος των ΗΠΑ στην δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Νέα Υόρκη, στην έναρξη της γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ).

Oι γραφικότητες έχουν κόστος (Μαρέβα, Ν. Υόρκη)
Το »Κ» είχε ορθά προβλέψει ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εκτεθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, με δεδομένο ότι στην Νέα Υόρκη ο…»ειδικός και γνώστης Ομογένειας» υφυπουργός του των Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους, θα ήταν ανακατεμένος σε πρόγραμμα και εκδηλώσεις, »τραβώντας από την μύτη» -σε ότι αφορά την Ομογένεια- πρωθυπουργό και υπουργούς γιά την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων. Την Τετάρτη 25 Σεπ. ’19, πήγαν την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην Αστόρια, να επισκεφtεί το εκεί σχολείο αγίου Δημητρίου… Διαματάρης και Ανδριώτης, στα της υποδοχής και αυτοπροβολής. ‘Εφιαξαν και »πανό» που κρατούσαν παιδάκια γιά την σχετική φωτογραφία, γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα (βασικά) και στην Ομογένεια Νέας Υόρκης. Με το »πανό» υποδέχτηκαν την κ. Γκραμπόφσκι, ως »πρώτη κυρία της Ελλάδας». Από ότι γνωρίζουμε, θεσμικά-τυπικά-συνταγματικά, πρώτη κυρία της Ελλάδας είναι η σύζυγος του πρόεδρου της Δημοκρατίας, όχι η σύζυγος του πρωθυπουργού. Ο »ισόβιος πρόεδρος» του σχολείου Ν. Ανδριώτης, είναι της »πλάκας» και »γιά τα πανηγύρια», δεν καταλαβαίνει τέτοια πράγματα. Ο »φελλός» που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών και ήθελε να »πουλήσει εκδούλευση» στην σύζυγο του πρωθυπουργού, γιατί προέτρεψε τους ιθύνοντες του σχολείου να έχουν την συγκεκριμένη επιγραφή στο »πανό»;;;

Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει (Ν. Υόρκη)
Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, θα παραστεί στα εγκαίνια των ανελκυστήρων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. (Ναι είναι είδηση). Γιά 17 χρόνια υπήρχε το πρόβλημα με τους ανελκυστήρες, είχε εγκλωβιστεί σε έναν και ο πρ. πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πριν 13 χρόνια και γέλαγαν οι πυροσβέστες Ν. Υόρκης. .Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, υποσχέθηκε στον υφυπουργό του των Εξωτερικών, ότι θα είναι παρών και στα εγκαίνια γιά τα νέα »καζανάκια» στις τουαλέτες του γεν. προξενείου στην Νέα Υόρκη. Η ελληνική κυβέρνηση των »καλύτερων, εξυπνότερων και άριστων» μεγαλουργεί και εκτός συνόρων.

ΔΕΝ υπήρχε »προγραμματισμένη» συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη
ΠΛΗΡΗΣ επιβεβαίωση του »Κ». Δεν είχε προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τραμπ. Εξαπατούσαν οι της κυβέρνησης και τα »ημέτερα» ΜΜΕ Αθηνών. Δήθεν »ακυρώθηκε» η συνάντηση (24 Σεπ. ’19), δύο ώρες ενωρίτερα, αν και »προγραμματισμένη» εξαιτίας, της… »παραπομπής Τραμπ». Αλλά το όλον πρόγραμμα Τραμπ με τις επίσημες συναντήσεις του ΔΕΝ ακυρώθηκε. Μόνο με Μητσοτάκη ακυρώθηκε συνάντηση εξαιτίας της παραπομπής ;;;; Φαινόταν και από το γεγονός ότι στο επίσημο πρόγραμμα Τραμπ, πριν λίγες ημέρες ΔΕΝ υπήρχε αναφορά γιά επίσημη, προγραμματισμένη συνάντηση με Μητσοτάκη. Ούτε υπήρχε αναφορά γιά συνάντηση και στο πρόγραμμα του Μητσοτάκη, ‘Οταν οι της κυβέρνησης ομιλούσαν γιά συνάντηση εννοούσαν ότι θα »βάφτιζαν» συνάντηση την αναμνηστική φωτογραφία, με συζύγους, στην δεξίωση και πιθανά μία συζήτηση στα »όρθια» και στα γρήγορα, πριν. H δήθεν »ακύρωση» της »συνάντησης» ανακοινώθηκε ΜΟΝΟ από την ελληνική πλευρά. Ούτε υπήρξε »ανακοίνωη Λευκού Οίκου» γιά δήθεν »ακύρωση της συνάντησης», όπως ψευδέστατα αναφέρουν ΜΜΕ Αθήνας. Απλούστατα, επειδή από την αμερικάνικη πλευρά, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ »προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση», δεν είχε κλειστεί συνάντηση.

Κούλης-υπουργοί (Ν. Υόρκη): Καραγκιοζιλίκια και περί συνάντησης με Τραμπ. Θαυμάστε τους…»καλύτερους και εξυπνότερους»
Εχτές (23 Σεπ. ’19) , το »Κ» με ένα email κινητοποίησε όλον τον κυβερνητικό μηχανισμό στην Αθήνα και τα »ημέτερα» ΜΜΕ. Και άρχισαν να »εξηγούν» ότι θα γίνει συνάντηση Τραμπ με Μητσοτάκη, λίγο πριν την δεξίωση -απόγευμα 24 Σεπ.- γιά αναμνηστική φωτογραφία, που παραθέτει -όπως συνηθίζεται γιά χρόνια- το προεδρικό ζεύγος ΗΠΑ, στην Ν. Υόρκη, γιά όλους τους αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων, αποστολών, που συμμετέχουν στην γεν. Συνέλευση ΟΗΕ. Στο επίσημο πρόγραμμα του πρόεδρου των ΗΠΑ, συνάντηση με Μητσοτάκη, ΔΕΝ υπάρχει. Ούτε επίσημη ανακοίνωση του γραφείου πρωθυπουργού Ελλάδας. Εάν οι »έξυπνοι» των Αθηνών, που θέλουν να εντυπωσιάσουν με φτηνές »σαχλαμάρες» και επικοινωνιακές ψευτιές, θεωρούν μία »συνάντηση στο πόδι» παρουσία συζύγων, ως »συνάντηση» ουσίας, τότε τους λέμε υπάρχουν και ψυχίατροι.

Ο »φελλός-νάρκισσος» υφυπ. Εξωτερικών και οι απίστευτες καταστάσεις που ζούμε στις ΗΠΑ
Τέτοια παραπληροφόρηση, τέτοια ποσότητα »κουτόχορτου» γιά πρώτη φορά υπάρχει. Η πρωθυπουργική αποστολή προσπαθεί να πείσει, μέσω εξαγορασμένων ΜΜΕ σε Αθήνα και Ομογένεια, ότι επιτελεί »θριάμβους»!!! Με αποκορύφωμα την »θέση» του »φελλού» και ημιμαθή σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, υφυπ. Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη, ότι ο Κυριάκος (Κούλης) είναι κάτι σαν… »μεσίας». Η πρωθυπουργοποίηση του οποίου »άλλαξε τα πάντα στις σχέσεις Απόδημων-Ελλάδας»!!!
Είναι τόσο μεγάλο »ψώνιο» ο υφυπουργός, που γράφει σε άρθρο του στην »Καθημερινή» το κορυφαίο «…μετά από μια επώδυνη περίοδο κυβερνητικής ανυποληψίας που πέρασε η χώρα, ο Ελληνας του εξωτερικού παρακολουθεί με ανακούφιση την ανάληψη της εξουσίας από τους »καλύτερους και εξυπνότερους» -Best and the Brightest- της γενιάς τους οι οποίοι επαναφέρουν την πατρίδα με σταθερά βήματα στη θέση που μπορεί να κατέχει ανάμεσα στην κοινωνία των λαών και των κρατών». Αλλά δεν διευκρινίζει αν στους »καλύτερους και εξυπνότερους» συμπεριλαμβάνει και τον εαυτόν του, ως υφυπουργού της »κυβέρνησης αρίστων». Σε ότι αφορά την »ανακούφιση» του ‘Ελληνα Εξωτερικού, τι να απαντήσουμε στον »νάρκισσο» υφυπουργό; Φυσικά η Ομογένεια, που γνωρίζει »τα του οίκου της» γελά και του λέγει »άντε να σε δει ψυχίατρος». ( Η -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του υφυπουργού »Εθνικός Κήρυξ» Αστόριας Ν. Υόρκης, έχει επωφεληθεί με εκατ. δολ. από το ελληνικό κράτος, τις τελευταίες 4 δεκαετίες, χάρη στην μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κων/νος Μητσοτάκης ήταν συνέταιρος με τον Διαματάρη στην εφημερίδα. ‘Αρα υπάρχει διαχρονική σχέση συμφέροντος-διαπλοκής Διαματάρη με οικογ. Μητσοτάκη. Και η διαπλοκή συνεχίζεται με την υφυπουργοποίηση Διαματάρη, από τον Κούλη. Είπαμε είναι οι… »καλύτεροι και εξυπνότεροι»).


Ενδεικτικό της κωμωδίας που συντελείται στην Νέα Υόρκη, με την επίσκεψη του »μεσία Κούλη», είναι και το γεγονός της τεράστιας κινητοποίησης γιά να γεμίσουν μία αίθουσα χωρητικότητας 300 ατόμων στην Αστόρια, Τετάρτη βράδυ, στην…»ιστορική ομιλία» Μητσοτάκη προς την…Ομογένεια. Αγνοούν, οι γραφικοί, το αυτονόητο: Ομογένεια ΔΕΝ είναι οι ολίγοι »ημέτεροι» του ελληνικού γκέττο Αστόριας. Αξιοσημείωτη και η περιφορά -ούτε επιτάφιος να ήταν- του υπουργού Εσωτερικών Θεοδωρικάκου, σε Οργανώσεις, προξενείο κλπ, όπου »ενημερώνει» περί ψήφου σε συναθροίσεις »τριών και του κούκου», γιά εντυπωσιασμό αφελών στην Ελλάδα. Του υπουργού θα του είπαν ότι Ομογένεια είναι οι »γαλάτουλες» Αστόριας κι αυτός θα αισθάνεται ευτυχής γιά τους »θριάμβους» του και τις »σημαντικές επαφές» του. ‘Ολα γιά μια φωτογραφία -από οουσία μηδέν- γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα.
Αλλά η πιό αστεία περίπτωση είναι αυτή με τον υφυπ. Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, αρμόδιο για την »Οικονομική Διπλωματία». Του μάζεψαν 11 Ομογενείς στο προξενείο ως »εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων», βγήκε η φωτογραφία και μοιράστηκε το »σανό» περί δήθεν σοβαρής δουλειάς γιά περισσότερες εισαγωγές πορϊόντων στις ΗΠΑ. Αλλά συνάντηση απευθείας με τους ιδιοκτήτες όλων των -κοντά 7.000- υπεραγορών τροφίμων (αμερικάνικων super markets) στις ΗΠΑ, με τον πρωθυπουργό, αγνοήθηκε από το »Μέγαρο Μαξίμου». Kαι ο άσχετος με αγορά ΗΠΑ, υφυπ. Φραγκογιάννης, σε ρόλο »χρήσιμου ηλίθιου», πιθανά να πιστεύει ότι επιτελεί »έργο».
Φυσικά, πρωθυπουργός και υπουργοί, υποβάλουν τα δουλοπρεπή σέβη τους στον αρχιεπίσκοπο τον οποίον -υποθέτουμε- θα »συγχαίρουν» γιά το κλείσιμο ελληνικών σχολείων, το ξεπούλημα εκκλησιών, τα 10 εκατ. δολ. χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου που κατάληξαν στον πατριάρχη και άλλα »θεάρεστα» έργα. Τέτοια παρέλαση υπουργών στην Αρχιεπισκοπή, με παρωτρυνση ιαματάρη) ουδέ[τε είχε συμβεί. Αναμενόμενο, αφού διπλασιάστηκαν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα του.Σε ότι αφορά την »ιστορική συνάντηση» Μητσοτάκη-Ζάεφ, σίγουρα οι γραφικοί-τυχοδιώκτες »μακεδονομάχοι» Ν. Υόρκης (π.χ. Φιλιππίδης και Γαλάτουλας), θα είναι ευτυχείς και »εθνικά υπερήφανοι». Και η Ομογένεια, την νοημοσύνη της οποίας υποτιμά ο »ταξιδιωτικός θίασος Κούλη», γελά με τα χάλια τους και δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν τους αποκαλεί »καλύτερους και εξυπνότερους», αλλά »καραγκιόζηδες».
Σημ.: Το »κουτόχορτο» στην Ελλάδα έχει ζήτηση και κατανάλωση. Στην Ομογένεια ΗΠΑ, όχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »ΚΑΛΑΜΟ-ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ»

Yπογραφή: Πρόεδρος (Emeritus & »Summa Cum Laude»)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Ελληνόφωνα ΜΜΕ (Αστόριας Ν. Υόρκης), αποδέκτες αρχιεπισκοπικών-εκκλησιαστικών χορηγιών-καταχωρήσεων, όπως και κρατικών (ΕΟΤ κ.ά.) από Ελλάδα, ΔΕΝ γίνεται να έχουν »αντικειμενική άποψη» ή »αντικειμενική κάλυψη γεγονότων» που αφορούν την Ομογένεια. Απλά αδιαφορούν γιά την ουσία των θεμάτων και δεν κάνουν κριτική στους χορηγούς τους, ακόμα και όταν αυτοί ζημιώνουν το σύνολο, περιοριζόμενα σε ανούσια »υμνολόγια». Το »Κ» ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε τέτοιας μορφής χορηγίες-καταχωρήσεις, επιλέγοντας να διατηρήσει την ανεξαρτησία του, χωρίς περιορισμούς από »χορηγούς» και »συμφέροντα».

_________________________________________

www.kalami.net

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Nέες ΒΛΑΚΕΙΕΣ του ανιστόρητου-απαίδευτου πρωθυπουργού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.