Που είσαι Καντάφι;;;;;; Φέρτε τον Saif Al-Islam Gaddafi… Καλείς τον Χαφτάρ στην Αθήνα για να πάθει κανονικό έμφραγμα ο Ερντογάν….

Εθνική πανωλεθρία οι μεν είναι ψύχραιμοι οι δε σε υστερία…..Μετά το ΔΝΤ και τα μνημόνια,το Μακεδονικό αλλιώς, την εκκλησία που κατεδαφίστηκε σ΄αμερικάνικη αντιπαροχή, ήρθε και η ΑΟΖ Τουρκίας και ανύπαρκτης Λιβύης για ν’ ολοκληρωθεί η εθνική αποδόμηση και ηττοπάθεια, εθνικό πένθος… Κατάρες στην Τουρκία και στον Ερντογάν κλπ μέχρι εκεί…..για όλα φταίει ο συγκεκριμένος άλλος.

Επιγραμματικά η Λιβύη είναι μια χώρα σε κατάσταση εμφυλίου χάους αφότου Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ σαλαμοποίησαν τον στρατηγό Καντάφι για τα πετρέλαια και ισλαμοποίησαν τη χώρα και την έκαναν άντρο της τρομοκρατίας….

Που είσαι Καντάφι;;

Άρα ευθύνονται οι συμμαχίες μας γιατί επί Καντάφι η Ελλάδα είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη Λιβύη και στην Ευελπίδων σπούδαζαν οι υπασπιστές του ενώ στην Τρίπολη Λιβύης δούλευαν ζούσαν και παντρεύονταν οι Έλληνες ως εργατικό δυναμικό σε συνθήκες απόλυτης αξιοπρέπειας. Αυτές τις ώρες μας λείπει πολύ ο Καντάφι…..που ερχόταν ως και ιγκόγνιτο στην Αθήνα στα βόρεια προάστια…..Ήταν δικός μας όπως και ο Άπο τους δώσαμε και τους 2 και τώρα κλαυθμηρίζουμε για τον παντουρκισμό της Μ Ανατολής και Αν. Μεσογείου…α ναι δώσαμε και τον τρίτο των Ανεξάρτητων τον Άσαντ αλλά δεν μας βγήκε και γλιτώσαμε τα χειρότερα ως τώρα και απασχολεί ως σήμερα και για λογαριασμό μας τον τούρκικο στρατό…..

Καλείς τον Χαφτάρ στην Αθήν αγια να πάθει κανονικό έμφραγμα ο Ερντογάν…

Στη Λιβύη υπάρχουν 2 κυβερνήσεις, 2 στρατοί. Αυτή η κυβέρνηση του Φαγιέζ Μουσταφά αλ-Σαράτζ είναι των GNA που συνήψε τη συμφωνία πρόκληση με Ερντογάν. Οκ.. Την επομένη Νίκο εννοώ Δένδια αποδεσμεύεσαι εννοώ όχι την  »επόμενη μέρα » γιατί είναι όρος καταστροφής αλλά την επόμενη στιγμή καταγγέλεις την αναγνώρισή της και καλείς τον έτερον δηλ. τον Haftar στην Αθήνα για να πάθει ο Ερντογάν κανονικό έμφραγμα για να μην βγάζουμε 15 φορές το μήνα ότι υποφέρει πεθαίνει κι αυτό να είναι αειθαλής στο μέτωπο…και να γελάει ο κόσμος με την ανασφάλεια μας…Στη διπλωματία ο αντίπαλος του εχθρούς σου είναι φίλος σου και μάλιστα ο καλύτερος…Το έκανες κυρ Νίκο όχι .. γιατί… γιατί αυτός που στην έκανε ο αλ-Σαράτζ είναι ο άνθρωπος που αναγνωρίζουν ως κυβερνήτη Λιβύης οι ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και γενικά η διεθνής κοινότητα…Είσαι όμηρος συμπαθέστατε κυρ-Νίκο…Έλα όμως που με μια ζαριά οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν εσύ το είπες, το είπες, το είπες ως και την Κρήτη….Εδώ πρέπει να ισχύσει η αρχή του μείζονος συμφέροντος.. Την έτρεξες όχι…Τον παρακαλάς ρε Νικολάκη τον ψευδοπρέσβη τρέχεις ξωπίσω από έναν αχυράνθρωπο των πολυεθνικών πετρελαίου που τον πολεμάει ο ίδιος ο λαός του..και τους λες δώσε μου τη συμφωνία .. να έχω να πω.. δώστη μου….

Χτυπάμε τον Khalifa Haftar τον άνθρωπο της Αιγύπτου της κύριας συμμάχου μας σ΄ ενεργειακό,άμυνα και περιμένουμε να δούμε χαΐρι.

Τρίτον έχεις κάνει κάποιες συμφωνίες σαν κράτος για ενεργειακά, αμυντικά με Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο. Εντάξει εσύ πως θέλεις να ευδοκιμήσουν αυτές οι συμφωνίες και να υλοποιηθούν όταν από την μια δήθεν συμπράττεις αμυντικά κι ενργειακά με Αίγυπτο κι από την άλλη πολεμάς δεν ανγνωρίζεις επειδή είσαι ΕΕ/ΝΑΤΟ τον άνθρωπό της το δεξί χέρι του Σίσι τον Χαφτάρ..Γιατί η Αίγυπτος η χώρα με το μεγαλύτερο πολιτισμό και την ιστορία στην Αφρική έχει σύνορα με τους τρομοκράτες της Λιβύης και την ενδιαφέρει ποιός θα επικρατήσει παρά πάνω από εσένα. Εκεί η Ελλάδα προβοκάρει την Αίγυπτο κι επομένως κάθε πνεύμα κοινού ενεργειακού κι αμυντικού δόγματος είναι τα παιδία παίζει.…Mόνοι μας έχουμε διασπάσει τη συμμαχία…..απομονωθήκαμε σε εχθρικό έδαφος…Διπλωματικός τσαρλατανισμός….

Εντάξει με τον Τούρκο δεν μπορεί να τα βάλει ο Έλληνας γιατί ο ίδιος αυτοκαθορίζεται ως ο καραγκιόζης της περιοχής τι λέω καραγκιόζης το κολιντίρι ο καρπαζοεισπράκτορας, ούτε με την ψευδοκυβέρνηση της Τρίπολης δεν μπορείς να τα βάλεις ρε χώρα ξακουστή που ελέγχει 3 καρτιέ όλα κι όλα;;;;

Να μην λέμε η Τουρκία υπέγραψε αυτή τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης που υποστηρίζεται από Αδερφούς Μουσουλμάνους, τρομοκράτες ισλαμιστές κλπ γιατί αδικούμε την Τουρκία. Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία υπέγραψε ΑΟΖ με την μια από τις 2 κυβερνήσεις της Λιβύης που ναι έχει όλες αυτές τις έκνομες συμπεριφορές αλλά όμως είναι αυτή που πρώτη και καλύτερη αναγνωρίζει η χώρα μας γιατί το είπανε οι Βρυξέλλες και μάθαμε πως έχει και πρέσβη άκουσον άκουσον στην Αθήνα την ώρα που διώξανε το Σύριο που πολεμά τον τούρκικο επεκτατισμό με κλωτσιές … Σταματάτε την κλαψούρα γιατί φταίτε..

Aν όλα αυτά σας φαίνονται αναποτελεσματικά δίνεις άσυλο στα βόρεια προάστια στο Saif Al-Islam Gaddafi το γιο του Καντάφι για να γνωρίσει το παιδί τα κατατόπια του μπαμπάκα του στην ελληνική πρωτεύουσα. Κάνουμε τις μυξοπαρθένες της Δύσης και περιμένουμε να επιβιώσουμε.. αδύνατον…Κόψτε το με τον βιασμό της Αφροδίτης….

Τόσο απλά ..μην το κάνετε σαν τους Άγγλους που μόνο πρύτανη στο Cambridge δεν είχαν βάλει τον Usman Khan, τον μαχαιροβγάλτη τρομοκράτη που ήταν τ. φυλακισμένος γνωστός στις αρχές για τις σχέσεις του με ισλαμιστές και ωστόσο ήταν και προσκεκλημένος στο Cambridge στο σεμινάριο για επανένταξη φυλακισμένων .. και μετά τι πάθαμε αφού τον αμολύσαμε μέσα στον κοσμάκι…. δεν το περίμεναμε …κεραυνός εν αιθρία κλπ


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: O Φάγεζ αλ-Σάρατζ ελέγχει μόνο το 20% της Λιβύης ωστόσο η Ελλάδα υπακούοντας στα κελεύσματα ΟΗΕ,ΕΕ, ΝΑΤΟ τον αναγνώρισε ως νόμιμο κυβερνήτη και παγιδεύθηκε στη συμφωνία του με Τουρκία.

20191201_ypex_cairo

Η ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Γ΄ΠΕΔΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΑΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ η Ελλάδα υποστηρίζει όπως και Τουρκία,ΟΗΕ,ΕΕ, ΝΑΤΟ μια ψευδοκυβέρνηση από τις 2 στη Λιβύη που ελέγχει μόλις το 20% της χώρας. Με αυτήν την GNA έκανε η Τουρκία τη συμφωνία για ΑΟΖ.Eίχαμε κάθε λόγο να μην την αναγνωρίσουμε. Ο Haftar ελέγχει περί το 80% της Λιβύης ενώ ο GNA περιορίστηκε στην Tripoli.

Όταν τα εθνικά συμφέροντα αντιβαίνουν αυτά του ΝΑΤΟ, ΕΕ τι συμβαίνει;Έχουμε μόνο ήττες στην εξωτερική πολιτική και όχι μόνο γιατί αντί να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον κάθε φορά και πάντοτε αυτό υποσκελίζεται από το συμφέρον των διεθνών Οργανισμών στους οποίους ανήκουμε και καλούμαστε να εφαρμόσουμε:μνημόνια για ΕΕ, Μακεδονικό για ΝΑΤΟ,εκκλησιαστικό(ουκρανικό) για ΗΠΑ, Λιβυκό για ΝΑΤΟ, ΕΕ,ΗΠΑ, συριακό ( τούρκικος επεκτατισμός) για ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ κλπ

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τρέχει και δεν φθάνει μετά την κίνηση ματ στην σκακιέρα της Α Μεσογείου από Τουρκία. Πήγε στην Αίγυπτο ασθμαίνοντας κατόπιν εορτής αφού η σύναψη μνημονίου στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και της μια από των 2 κυβερνήσεων στη Λιβύη δημιουργεί de facto προϋποθέσεις για χάραξη ΑΟΖ.  »Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ εδώ στην Αίγυπτο τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Sameh Shoukry. » Έπρεπε να είχες πάει πριν τα τετελεσμένα.…..αλλά πηγαίνατε και είχατε το νου σας πως θα πείσετε το Θεόδωρο Αλεξανδρείας να συρθεί στην αμερικάνικη ντιρεκτίβα για Αυτοκεφλία Ουκρανίας….

 »Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα διμερή θέματα, καθώς και μία ευρύτατη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου. Όπως πάντα, με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσότερων προβλημάτων. » Δεν έχεις κοινή θεώρηση στο πιο σημαντικό, η Ελλάδα στα σκέλια της Αμερικής, ΝΑΤΟ, ΕΕ αναγνωρίζει την ψευδοκυβέρνηση της Τρίπολης των Αδερφών Μουσουλμάνων του Τούρκου Sarraj ενώ η Αίγυπτος την κυβέρνηση του Κhalifa Haftar που ελέγχει κυρίως τη Βεγγάζη και την υποστηρίζει ως και με μαχητικά στην επίθεση να πάρει την Τρίπολη. Επομένως στο λιβυκό εμφύλιο είμαστε αντίπαλοι με την Αίγυπτο, απορώ από που προκύπτει η κοινή θεώρηση όταν λείπει η συναίνεση στο βασικότερο. Άλλωστε την ΑΟΖ με την Τουρκία την έκανε η GNA που αναγνωρίζει η Ελλάδα αντί της LNA του Χαφτάρ. Για μια ακόμη φορά βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας όπως και στο συριακό που η Ελλάδα στήριξε την συριακή αντιπολίτευση των τρομοκρατών πάσης φύσεως τουρκικών συμφερόντων κι ευνόησε τον τούρκικο επεκτατισμό στην Ανατολή.

 »Και, βέβαια, μας απασχόλησαν τα δύο μνημόνια που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Υπουργών της Λιβύης, του κ. Sarraj. Έχουμε και οι δύο την εντύπωση κατ’ αρχήν ότι ο κ. Sarraj πιθανότατα στερείται την απαραίτητη νομιμοποίηση για να υπογράψει αυτά τα μνημόνια. Ούτως ή άλλως όμως, λειτουργούν ως αποσταθεροποιητικοί παράγοντες για την ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση. » Ο Αιγύπτιος δεν τον αναγνωρίζει και καλώς δεν το νομιμοποιεί η Ελλάδα όμως νομιμοποιεί τη συμφωνία μόνον και μόνο επειδή αναγνωρίζει την GNA.Πρέπει να γίνει άρση της αναγνώρισης της τώρα..

 »Επίσης, συμφωνήσαμε με τον Αιγύπτιο Υπουργό την επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. »

Σας πρόλαβε η μια από τις 2 κυβερνήσεις Λιβύη……

Πάντως το θέμα έχει προσλάβει ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις καθώς σύμφωνα με αναλυτές  » η Λιβύη γίνεται το τρίτο θέατρο μετά την Ουκρανία και Συρία όπου η Washington διασταυρώνει το ξίφος της με Μόσχα σ΄έναν πόλεμο με πληρεξούσιο τύπου Ψυχρού Πολέμου.Μέχρι το τελευταίο week-end 2 μέλη της ΕΕ η Γαλλία που υποστηρίζει τον LNA και η Ιταλία τον GNA είχαν φτάσει στο σημείο να οδηγήσουν έναν πόλεμο στη Λιβύη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι αυτών αερίου στην Αφρική. »

Που πήγανε και μπλέχτηκαν;;;;; στο μάτι του κυκλώνα.

Ιταλία, Τουρκία και Κατάρ υποστηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GΝΑ) στην Τρίπολη (που υποστηρίζεται και από Γερμανία και ΟΗΕ κι αναγνωρίζει κι η Ελλάδα), ενώ Γαλλία, Αίγυπτος,Ηνωμ. Αραβ. Εμιράτα, Σ Αραβία και Ρωσία υποστηρίζουν την LNA.

Η μάχη κατά των τρομοκρατικών ομάδων είναι ο κοινός στόχος δεδηλωμένος από όλους τους πρωταγωνιστές αλλά υπάρχουν και υπο-στόχοι –πετρέλαιο, αέριο Λιβύης (Γαλλία, Iταλία, Tουρκία και Ρωσία), πολιτικό Islam (Τουρκία,Κατάρ, Αίγυπτος, EΑΕμιρ), στρατιωτικές επιχειρήσεις oγαλλικές σε 5 χώρες του Sahel (Mauritanie, Mali, Niger, Burkina Faso και Tchad) που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς τη σταθεροποίηση της χώρας , το πρόβλημα των μεταναστεύσεων και γεωπολιτικά συμφέροντα (Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Ρωσία). Η στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επιχείρηση του Haftar, που έκανε μεγάλα βήματα το τελευταίο διάστημα..Ο Haftar ελέγχει περί το 80% της Λιβύης ενώ ο GΝΑ περιορίστηκε στην Tripoli. Η Μόσχα (όπως το Κάιρο) βασίζεται στα άψογα διαπιστευτήρια του Haftar στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων.

ΗΠΑ: Η πολιτική της Washington οδηγήθηκε από το σχέδιο που προσβλέπει να κάνει τη Λιβύη το Γ Διοικητήριο του Commandement των ΗΠΑ στην Αφρική, το ένα από τα 11 διοικητήρια του αμερικάνικου στρατού (που τώρα εδράζεται στη Stuttgart, στη Γερμανία).

NATO: H Λιβύη είναι η τέλεια πόρτα ώστε το ΝΑΤΟ να μπορεί να εισχωρεί στην αφρικανική ήπειρο.

Ρωσία: Αλλά μια κυβέρνηση Λιβύης στην Τρίπολη καλής θέλησης θα μπορούσε να επιτρέψει στο ρώσικο ναυτικό να έχει πρόσβαση στα λιμάνια της Σύρτης,Βεγγάζης στην Α Λιβύη στη Μεσόγειο. Αν η Ρωσία εγκατασταθεί στη Λιβύη (μετά τη Συρία), η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο θα επηρεαστεί. Η Ρωσία και η Λιβύη έχουν επίσης στενούς πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς από τη σοβιετική εποχή. H Ρωσία είχε βαριές απώλειες από την αλλαγή του καθεστώτος από το ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011.Η Μόσχα είχε δις dollars επενδύσεων στη χώρα υπό τον Mouammar Kadhafi. Καθώς οι σχέσεις πολιτικο στρατιωτικές Μόσχας Καΐρου εμβαθύνονται διαχωρίζεται από την αμερικανική πολιτική έναντι της Ρωσίας. Η Ουάσινγκτον θα έχει πρόβλημα στην απομόνωση της Ρωσίας στη Λιβύη. Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποιούς είναι στην πραγματικότητα ο Haftar.

Ενδεικτική της ανησυχίας των ΗΠΑ είναι η δήλωση του David Schenker, Secrétaire adjoint au Département d’État για υποθέσεις στη Μ Ανατολή που είπε την Τρίτη απόWashington :

«η στρατιωτική ανάμειξη της Ρωσίας απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη. Τακτικές ρωσικές δυνάμεις και δυνάμεις Wagner αναπτύχθηκαν πολυάριθμες στο terrain κι με την υποστήριξη του LNA….« .( με πληροφορίες από reseauinternational).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.