ΕΓΓΡΑΦΟ – ΦΩΤΙΑ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΑ HOTSPOT ΤΩΝ Λ@ΘΡ@ΜΕΤ@Ν@ΣΤώΝ ! ! !


Eπείγον έγγραφο για να ληφθούν μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό στη Mόρια της Μυτιλήνης και σε άλλα hotspots εστειλε ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσιας Υγείας στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ιδιαίτερα στους αρμόδιους της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Το έγγραφο αυτό, που στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020, αποτυπώνει τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. για «κρούσμα» κορωνοϊού από λαθρομετανάστες και σε ανεξέλεγκτα σημεία εισόδου της χώρας. Με βασικό κίνδυνο να ασθενήσουν από τον θανατήφόρο ιό κι οι αστυνομικοί ή κρατικοί υπάλληλοι που ελέγχουν τους λαθρομετανάστες που καταφθάνουν στα νησιά κι άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως και σε άλλα κέντρα υποδοχής.

Στο έγγραφο λοιπόν του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, που έχει τίτλο «Μέτρα προφύλαξης από τον νέο κορωνοϊό. Οδηγίες για τα σώματα ασφαλείας και το προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας λαθρομεταναστών – Φεβρουάριος 2020», υπάρχουν αναφορές για τη «ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα» και δίνεται σειρά οδηγιών. Στο έγγραφο υπάρχουν αναφορές για «κρούσματα σε διάφορες περιοχές της Κίνας, σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις χώρες της Ευρώπης.

Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η λοίμωξη εκδηλώνεται με πυρετό, βήχα και αναπνευστική δυσχέρεια και σε σοβαρές περιπτώσεις με πνευμονία. Σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος με ιστορικό ταξιδιού τις προηγούμενες 14 ημέρες σε περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση στην κοινότητα της λοίμωξης από το νέο στέλεχος κορωνοϊού, συστήνονται χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας στον ασθενή όπως και χειρουργικής μάσκας, γαντιών και ποδιάς από το προσωπικό που θα έρθει σε επαφή με τον ασθενή, αλλά κι η άμεση δήλωση του ύποπτου περιστατικού στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας».

Ακόμη ζητείται «περιορισμός των μετακινήσεων του ασθενούς στις απόλυτα αναγκαίες, χρήση της μικρότερης δυνατής διαδρομής, περιορισμός των συνοδών στο ελάχιστο δυνατό, καταγραφή στο hotspot όλων των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.