ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Αυτό είναι το μεγαλείο της Νέας Τάξης.
Αν είσαι έντιμος ή/και πατριώτης τέλειωσες.
Αυτοί που είναι Golden Boys, δικαστικοί, βουλευτές, αβανταδόροι του συστήματος, αυτοί που προδίδουν την Πατρίδα τους, αυτοί που δολοφονούν Έλληνες, αξίες, αυτοί που είναι υπέρ της Λαθρομετανάστευσης, της παιδοφιλίας και των ανοιχτών συνόρων, αυτοί πως δεν είδαν ή δεν άκουσαν ποίοι έκαυσαν το ΜΑΤΙ, αυτοί που ζητούν την ευχή του Βορθολομαίου, αυτοί που υπηρετούν ή αποδέχονται Ιδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, και δεκάδες άλλες κατηγορίες Ελληνοφώνων, είναι ο εχθρός της άνευ αξιών Ελλάδος των μειωμένων συνόρων, των ισλαμιστών και των φοβισμένων, υποδούλων ανθρώπων.
Έλληνα μόλις προλαβαίνεις να δώσεις τον αγώνα υπέρ βωμών και εστιών.
Με τους θερμότερους Πατριωτικούς Χαιρετισμούς
Στέργιος Σμυρλής

ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ <https://www.kinima-ypervasi.gr/>

________________________________

*       ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ !!!
*       EBA: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
*       ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!
*       ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ !!!
*       ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!
*       ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ 10.000€ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!
*       ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ & ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟ ΞΥΛΟ !!!
*       ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»: Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ !!!
*       ΤΟ ΓΛΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ & ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ «ΘΗΣΑΥΡΩΝ» !!!
*       ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: 8.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ !!!
*       ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ…ΜΕΡΑ ΚΟΒΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!
*       ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 18/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟ !!!
*       ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!
*       ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!
*       ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ !!!

Posted: 13 Feb 2020 06:59 AM PST

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2020 ;;; Ακόμα και η λέξη αίσχος φαντάζει τόσο φτωχή μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις που ζούμε πλέον στη χώρα…

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/eb727-justice-1021×576-1021×576-1.jpg>

Η ισχύς του νέου Ποινικού Κώδικα από τον περασμένο Ιούλιο άλλαξε τα ποινικά δεδομένα σε υπόθεση καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για «αποπλάνηση ανηλίκου».

Με βάση τα οριζόμενα στο νέο Π.Κ. οι ασελγείς πράξεις σε ανήλικη, στις οποίες φέρεται να προέβη ο καθηγητής, συνιστούν πλέον όχι το κακούργημα για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, αλλά το πλημμέλημα της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Με δεδομένο ότι οι πράξεις φέρονται ότι είχαν τελεστεί, περίπου, πριν 9 χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης, το αδίκημα έχει υποπέσει σε παραγραφή, λόγω παρέλευσης οκταετίας.

Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, χωρίς να κρίνει για την ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή ο κατηγορούμενος είναι αθώος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ή ένοχος όπως αποφάνθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έπαυσε την Τετάρτη την ποινική δίωξη σε βάρος του καθηγητή λόγω παραγραφής.

Για την υπόθεση σε όλες τις λεπτομέρειές της και για την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου το neakriti.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής:

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε χθες η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών, που φέρεται να είχε εκτυλιχθεί πριν από περίπου 9 χρόνια στο Ηράκλειο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθισε χθες ένας 45χρονος καθηγητής, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ο 45χρονος αρνήθηκε και χθες τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος. Τελικά, λόγω της προ μηνών αλλαγής του νομοθετικού καθεστώτος (νέος Ποινικός Κώδικας), το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Τι λέει ο νόμος

Μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, οι ασελγείς πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο ο 45χρονος αποτελούσαν νομικά «αποπλάνηση παιδιού», πράξη η οποία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό και ο 45χρονος είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για «αποπλάνηση παιδιού που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη της ηλικίας του». Ωστόσο, μετά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές, οι εν λόγω ασελγείς πράξεις συνιστούν νομικά την πράξη της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας», η οποία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, επειδή το αδίκημα που είχε αποδοθεί στον 45χρονο καθηγητή φέρεται να έλαβε χώρα το 2010, παραγράφεται, καθώς έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας. Έτσι, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έπαυσε χθες την ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου, λόγω παραγραφής.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης που διεξήχθη χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο 45χρονος ανέφερε στην απολογία του ότι είναι αθώος. Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας μόνο ότι έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο της μικρής.

Πριν την απολογία του κατηγορουμένου, είχε προηγηθεί η κατάθεση της φερόμενης παθούσας, ηλικίας – σήμερα – 19,5 ετών. Εκτός από τη νεαρή γυναίκα, κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ως μάρτυρες η μητέρα της και η σύζυγος του καθηγητή.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έπαυσε ομόφωνα την ποινική δίωξη σε βάρος του 45χρονου. Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος πρότεινε στο δικαστήριο να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή δίκη ήταν ανοικτή για το κοινό, σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η δίκη είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετά από σχετικό αίτημα από την πλευρά της υπεράσπισης.

πηγη
directnews.gr <http://directnews.gr/dikastika/103253-paush-ths-poinikhs-diokshs-logo-paragrafhs-gia-kathhghth-pou-feretai-na-aselghse-se-anhlikh>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/27tvGqtb__8?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
EBA: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Posted: 13 Feb 2020 06:42 AM PST

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/79f19-25ce259525ce259225ce2591.jpg>

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Σημαντικές αλλαγές θα επιχειρήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για να προστατέψουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες από μια νέα δυνητική λαίλαπα κόκκινων δανείων σε περίπτωση μιας καινούριας γενικευμένης κρίσης.

Η ΕΒΑ, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών επιχειρεί να βάλει φραγμό στην απαίτηση νέων κεφαλαιακών μαξιλαριών, ανάγκη που διαμορφώνουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στις τράπεζες στο σύνολό τους.

Αυτό θα το πράξει η αρχή, «σπάζοντας σε «ψιλά» τον κίνδυνο και προσμετρώντας τον σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας που οι τράπεζες χρηματοδοτούν

Οι τράπεζες θα προσμετρούν τον κίνδυνο αναλόγως των τομέων δραστηριότητας που θα χρηματοδοτούν υπηρετώντας συγχρόνως ένα τρίπτυχο κριτηρίων που είναι το μέγεθος του δανείου, η επικινδυνότητα και η διασύνδεση.

Ετσι λοιπόν τα κεφαλαιακά μαξιλάρια θα «χτίζονται» με βάση τον κίνδυνο που διέπει τις τράπεζες ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας που αυτές χρηματοδοτούν . Με τον τρόπο αυτόν προσμετράται σωστότερα η επικινδυνότητα των δανείων που χορηγούνται και καλύπτονται εκ των προτέρων αρτιότερα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα που τυχόν θα δημιουργηθούν.

Το στοιχείο αυτό αναμένεται να βοηθήσει πολύ την Ελληνική Αγορά και τις ελληνικές τράπεζες που διαθέτει σημαντικό κομμάτι κόκκινων δανείων σε τομείς της αγοράς οι οποίοι φαίνεται να βρίσκονται σε ανάταξη όπως είναι για παράδειγμα η αγορά της οικοδομής.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) ξεκίνησε λοιπόν τη σχετική διαβούλευση με στόχο τη δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που είναι εκτεθειμένοι σε χρηματοδοτικά ανοίγματα, στα οποία οι αρμόδιες αρχές μπορούν να εφαρμόζουν τη δημιουργία αποθεμάτων κάλυψης συστημικού κινδύνου σύμφωνα με την οδηγία για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στον καθορισμό ενός κοινού πλαισίου για την εναρμόνιση του σχεδιασμού των κατάλληλων τομέων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων με τα οποία μπορεί να εφαρμοστεί ένα ρυθμιστικό σύστημα που θα καλύπτει τους κινδύνους, διευκολύνοντας έτσι μια κοινή προσέγγιση σε ολόκληρη την ΕΕ. Η διαβούλευση πραγματοποιείται έως τις 12 Μαΐου 2020.

Η διαβούλευση καθορίζει τις συνιστώσες που αφορούν σε χρηματοδοτικά ανοίγματα και τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να ρυθμίσουν τις απαιτήσεις αποθεματικών για την αντιμετώπιση ενός συστημικού κινδύνου. Μια προϋπόθεση για τον ορισμό ενός τομέα χρηματοδοτικών ανοιγμάτων είναι η συστημική συνάφειά του σύμφωνα με την ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση που διενεργεί η αρμόδια αρχή.

Το έγγραφο διαβούλευσης συνιστά τρία κριτήρια που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τέτοιες αξιολογήσεις: μέγεθος, επικινδυνότητα και διασύνδεση.

Πιο συγκεκριμένα και εν προκειμένω για τη χώρα μας άλλα κεφαλαιακά αποθέματα απαιτεί η χρηματοδότηση της τουριστικής δραστηριότητας ( που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη) και άλλη της κλωστοϋφαντουργίας.

Το παρόν έγγραφο διαβούλευσης καθορίζει γενικές αρχές για να εξασφαλιστεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της αντιμετώπισης του συστημικού κινδύνου που προκύπτει από το προσδιορισμένο τομέα που χρηματοδοτείται και των τυχόν συνολικών επιδράσεων της οικονομίας στον τομέα αυτόν.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αποφεύγουν αδικαιολόγητες αλληλεπιδράσεις.
Ας σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε επιμέρους αλλαγές που θα επηρεάσουν και τις μεταβολές οι οποίες προετοιμάζονται σε ότι αφορά τα νέα stress tests των τραπεζών, αυτά που θα διενεργηθούν μετά από μια διετία.

bankingnews.gr <https://bankingnews.gr/index.php?id=483359>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/a8ihN7sGYbc?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

Posted: 13 Feb 2020 06:21 AM PST

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/e94dc-25ce259a25ce259f25ce25a125ce259f25ce259925ce259425ce2591.png>

ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/Gs7Tlt31AMs?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ !!!

Posted: 13 Feb 2020 06:08 AM PST

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/60fa9-images.jpg>

Γράφει για την αύξηση των ρυθμίσεων σχετικά το capital.gr :

Σημαντικά αυξημένη είναι η στροφή των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια στις τράπεζες για τη διμερή συμφωνία ρύθμισης των οφειλών τους, δυόμιση μήνες πριν την εκπνοή (στις 30/4) του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την έλευση του νέου πτωχευτικού δικαίου.

Ο ορίζοντας της 30ής Απριλίου δεν είναι ο μόνος λόγος για την αύξηση των ρυθμίσεων με τις τράπεζες, αφού οι μεγάλες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που ετοιμάζουν οι τράπεζες για τον «Ηρακλή», θα μεταφέρουν τις αποφάσεις για τον χειρισμό των κόκκινων δανείων στους επενδυτές που θα αγοράσουν τα δάνεια. Η προοπτική αυτή σηματοδοτεί και τον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα που έχουν πλέον οι τράπεζες για τη συνομολόγηση ρυθμίσεων με τους δανειολήπτες, των οποίων τα δάνεια θα βγουν εκτός τραπεζικών ισολογισμών.

Σημειώνεται ότι οι πολύ πιο βιώσιμες ρυθμίσεις που προσφέρουν πια οι τράπεζες «αποσπούν» οφειλέτες δανείων και από την πλατφόρμα του νόμου 4605/2019 (προστασία πρώτης κατοικίας), αλλά και από τον νόμο 3869/2010 (ν. Κατσέλη), επιταχύνοντας, έτσι, το ξεκαθάρισμα του τοπίου των κόκκινων οφειλετών και φέρνοντας πιο κοντά τα αποκαλυπτήρια για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το β΄ εξάμηνο του 2019 οι απευθείας ρυθμίσεις δανείων οφειλετών με τις τράπεζες ανήλθαν σε 50.000.

capital.gr <https://www.capital.gr/oikonomia/3410728/stis-trapezes-strefontai-oi-ofeiletes-kokkinon-daneion-50-000-nees-ruthmiseis-to-b-examino-2019?fbclid=IwAR2-wVJ2ggqMkeJ4Ea8Y49arYWJ5jgX-4OWQcJO5IZdFzZjprPA2vbvSXAs>

Το capital προσπαθεί να μας πείσει για τις πλέον βιώσιμες ρυθμίσεις των τραπεζών αλλά τα στοιχεία όπως τα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αλλά και πέρσι η ΤτΕ δείχνουν το ακριβώς αντίθετο αφού 6 στις 10 ρυθμίσεις σκάνε !!!

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/db2e0-25ce25a125ce25a525ce259825ce259c25ce259925ce25a325ce259525ce259925ce25a3.png>

ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/kUS2me3dqjU?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Posted: 13 Feb 2020 05:22 AM PST

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/378e2-kokkina-dania.jpg>

Του Ανδρέα Βελισσάριου

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει και πολύ μελάνι έχει χυθεί γύρω από το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων, και για το πώς οι ελληνικές τράπεζες θα διαχειριστούν και θα φέρουν εις πέρας το στόχο για μείωση του όγκου των NPEs.

Όλοι πιέζουν και πιέζονται για τη συρρίκνωση μιας βάσης μη εξυπηρετούμενων δανείων που μπορεί σε πρώτο χρόνο να ρυθμίζονται, ωστόσο σύμφωνα με την ΤτΕ και πάλι κοκκινίζουν εντός ενός έτους. Αυτός ο φαύλος κύκλος διαχείρισης χρέους δείχνει να μην κλείνει και τα σενάρια για την αποτελεσματική δράση του «σχεδίου Ηρακλής» – που προσφέρει εγγυήσεις στις τιτλοποιήσεις των τραπεζών αγγίζοντας την τσέπη των φορολογούμενων – αλλά και για τον ερχομό του νέου πτωχευτικού κώδικα, έχουν φουντώσει.

Οι τράπεζες δεν κατάφεραν στα χρόνια της κρίσης να δώσουν λύσεις γύρω από το κομμάτι των NPEs είτε με κάποιο γενναίο κούρεμα του δανείου, είτε με την εφαρμογή του μηδενικού επιτοκίου για μέρος του δανείου (balloon payment), και πλέον οι εταιρείες διαχείρισης καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά». Δεν είναι τυχαίο πως η Goldman Sachs στην τελευταία της έκθεση έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέροντας πως εμφανίζουν το υψηλότερο ρίσκο εκτέλεσης στους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη, ενώ για την περίοδο 2019-2022 μέρος των NPEs θα υλοποιηθεί μέσω των ανακτήσεων ενεργητικού ακινήτου.

Με το πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα να παραμένει άγνωστο στη μεγάλη του βάση και την άμμο στην κλεψύδρα του νόμου Κατσέλη να αδειάζει, η ανταπόκριση των δανειοληπτών είναι απογοητευτική, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από την 1 Μαΐου με τους servicers να καλούνται να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά εκεί που οι τράπεζες απέτυχαν και το ζήτημα είναι τι θα επιλέξουν να κάνουν, μιας και οι μαζικοί πλειστηριασμοί δεν συμφέρουν κανέναν. Το να βγουν στο σφυρί πολυτελείς κατοικίες από στρατηγικούς κακοπληρωτές που θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο είναι δεκτό.

Ωστόσο επειδή «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» όπως λέει και η παροιμία, θα πρέπει να υπάρξει προστασία και ρύθμιση των δανείων σε ανθρώπους που υπό το βάρος της μακρόχρονης κρίσης το εισόδημα τους συρρικνώθηκε ή και εξαφανίστηκε, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Είναι κοινώς αποδεκτό πως καμία τράπεζα δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα μικρό ακίνητο. Αυτός είναι και ο γρίφος γύρω από τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, αν δηλαδή μπουν επιθετικά στο παιχνίδι, ρευστοποιώντας μαζικά περιουσίες, τότε θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσουν ισχυρούς τριγμούς στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Funds θα αγοράζουν μαζικά ακίνητα σε ένα ποσοστό της τάξεως του 30%, μεταπουλώντας τα (στο 35% ή και παραπάνω) σε Έλληνες ή ξένους επενδυτές που με τη σειρά τους θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται και μια νέα φουσκα εικονικής ανάπτυξης που θα συμπεριλάβει πολλούς τομείς μέσα όπως είναι αγορα του real estate, η χρυσή βίζα και οι Κινέζοι επενδυτές, και το Airbnb.

Από την άλλη, αν αφήσουν μεγάλα περιθώρια για διακανονισμό με τους δανειολήπτες και υπάρξουν νέες αθετήσεις δανείων τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ομολογιούχους και κυρίως με τους κατόχους της υψηλής διαβαθμισης (senior) που δεν θα μπορούν να λάβουν το αντίτιμο του κουπονιού. Αν δεν πληρωθεί το senior κομμάτι του ομολόγου τότε «σκάει» και το «σχέδιο Ηρακλής» με τους φορολογούμενους να πληρώνουν το μάρμαρο. Παράλληλα και οι ίδιοι οι servicers θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης αν η όλη διαδικασία πάει πίσω.

Δύο είναι τα τινά

Το ιδανικό σενάριο είναι η ελληνική οικονομία να «τρέξει» με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, το ελληνικό δημόσιο χρέος να συρρικνώνεται, να υπάρξουν καλύτερες δουλειές και μισθοί και ο κόσμος να μπορεί να αποπληρώνει με μεγαλύτερη ευκολία τα δάνειά του. Ωστόσο επειδή μιλάμε για την Ελλάδα και αυτό το σενάριο ίσως είναι και ουτοπικό αν συμπεριλάβουμε και το διεθνή χάρτη οικονομικών εξελίξεων, θα πρέπει να εξετάζουμε το ζήτημα των «κόκκινων» – και όχι μόνο- δανείων σε μια πιο ρεαλιστική βάση. Άρα οι servicers και οι τράπεζες έχουν να επιλέξουν. Είτε προχωρούν σε μαζικούς πλειστηριασμούς βελτιώνοντας τους αριθμούς και τη θέση τους αλλά ανοίγοντας τους «Ασκούς του Αιόλου» όπως έγινε στην Ισπανία, είτε προσπαθούν να καμουφλάρουν μια πυριτιδαποθήκη αντλώντας δράσεις από την προθυμία του κόσμου να προχωρήσει σε ρύθμιση.

Προσωπικά θεωρώ πως το μονοπάτι των ρυθμίσεων είναι το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη σύμπνοια, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι δανειολήπτες θα προβούν σε αυτή, μιας και δεν το έκαναν και το προηγούμενο διάστημα. Αν με το πέρας του χρόνου δεν υπάρξει κινητοποίηση των δανειοληπτών ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους τότε θα οδηγηθούμε σε πιο «άγριες» κινήσεις από τους servicers που κανείς δεν θέλει.

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και αν οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις το προηγούμενο διάστημα απέφευγαν να διαχειριστούν τα «κόκκινα δάνεια» σαν ο διάολος το λιβάνι, πλέον καλούνται να κολυμπήσουν σε βαθιά νερά και μάλιστα γρήγορα μιας και το καλοκαίρι προμηνύεται «καυτό» για την ανθεκτικότητα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (stress test) …

ΠΗΓΗ
insider.gr <https://www.insider.gr/apopseis/vlogs/130670/i-pyritidapothiki-ton-kokkinon-daneion>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/5iGW2nBfIec?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ 10.000€ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Posted: 13 Feb 2020 04:46 AM PST

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Λεφτά υπάρχουν πάντοτε για τις τράπεζες και τους πολιτικούς στην Ελλάδα !!! Μάντεψε ποιος πληρώνει…

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/816f8-lefta-vouli.jpg>

Αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές από 4.000 ευρώ και πάνω

Του Βασίλη Σκουρή

Ιδιαίτερα συζητήσιμη είναι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας με την οποία δίνονται αναδρομικά επτά μηνών σε κάθε συνταξιούχο βουλευτή που εργαζόταν!

Το συνολικό ποσό που απαιτείται να δοθεί δεν είναι γνωστό, ούτε είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός των βουλευτών που το δικαιούνται. Ο καθένας όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα αρμοδίων συντακτών, αναμένεται να λάβει αναδρομικά πάνω από 4.000 ευρώ, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξεπεράσει και τις 8.000 ευρώ, ακόμα και να φτάσει τις 10.000 ευρώ.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές πρέπει να μην έχουν ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους- άλλωστε και οι δικές τους συντάξεις (που όντως ήταν υψηλές) περικόπηκαν κατά πολύ στα δυο χρόνια του Μνημονίου.

Ταυτόχρονα, όμως, η “επιστροφή στην κανονικότητα”, δεν μπορεί να επαναφέρει αντιλήψεις άλλων ετών, που οδήγησαν στην χρεοκοπία. Δικαστές πχ που να λαμβάνουν προκλητικές αποφάσεις για τις δικές τους συντάξεις, βουλευτές να έχουν προνομιακή μεταχείριση (χωρίς να έχει μειωθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα) και κόμματα να δανείζονται με σκανδαλώδεις όρους, να μην επιστρέφουν τα χρήματα και να μην είναι ουδείς υπεύθυνος γι’ αυτό- οι υπεύθυνοι των τραπεζών, μάλιστα, που τα παρείχαν να επιχειρείται παλαιότερα να μην τεθούν στην κρίση της δικαιοσύνης, με φωτογραφικές νομοθετικές διατάξεις.

Εννοείται πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων βουλευτών, που θα λάβουν τις 4.000 έως σχεδόν 10.000 αναδρομικά, λόγω της περικοπής της σύνταξής τους ενώ εργαζόταν, είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ…

πηγη
news247.gr <https://www.news247.gr/sthles/paichnidia-exousias/anadromika-se-syntaxioychoys-voyleytes-apo-4-000-eyro-kai-pano.7582818.html>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/EASelGXT2xI?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ & ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟ ΞΥΛΟ !!!

Posted: 13 Feb 2020 04:01 AM PST

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/090b8-fmvoice_______.jpgfilenameutf-8fm20voice20cea0ce91ce9dce99ce9ace9fcea320.jpg>

ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/sGvavftMDrc?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»: Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ !!!

Posted: 13 Feb 2020 03:40 AM PST

ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ «ΧΑΡΗ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …
Στην αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό σε ώρες αιχμής και σε σημεία με συχνό μποτιλιάρισμα συναινεί τώρα το Υπουργείου Υποδομών για τον διαγωνισμό επέκτασης της σύμβασης.

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/e05b1-attiki2bodos.jpg>

Τι αποκαλύπτει το businessdaily.gr:

Με πρόβλεψη για αύξηση τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες ζώνες και μόνο για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα, που προετοιμάζουν στο υπουργείο Υποδομών. Σήμερα τα διόδια στην Αττική Οδό είναι ενιαία, φτάνουν τα 2,80 ευρώ, ενώ ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής είχε μπλοκάρει πρόσφατη απόπειρα της Αττικής Οδού για αύξησή τους, με βάση όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Στο υπουργείο υποστηρίζουν τώρα πως τα διόδια στην Αττική Οδό μπορεί να αυξηθούν, καθώς σε ορισμένα τμήματα του οδικού άξονα παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ένα εργαλείο για να μειωθεί η κίνηση, για παράδειγμα στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της Κηφισίας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Μεταμόρφωσης είναι να αυξηθεί το ύψος των διοδίων κατά τις ώρες αιχμής. Οι ουρές, ειδικά τις πρωινές ώρες, αλλά και το απόγευμα, στο συγκεκριμένο τμήμα είναι πολύ μεγάλες, καθώς απουσιάζουν και έργα στον κόμβο της Μεταμόρφωσης που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Ο σχεδιασμός για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού έχει ήδη ξεκινήσει, αφού ο νέος διαγωνισμός πρέπει να προκηρυχθεί αρκετά νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2024 που θα λήξει η σημερινή σύμβαση παραχώρησης η οποία προβλέπει και μικρό χρονικό διάστημα παράτασης. Αντικείμενο μελέτης δεν είναι μόνο το ύψος του διοδίου, αλλά και οι τυχόν επεκτάσεις της Αττικής Οδού που μπορεί να ενταχθούν στη νέα σύμβαση. Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν εξαγγείλει την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό ή την επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι την Ραφήνα ή την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης με στόχο να διευκολυνθεί η σύνδεση του Ελληνικού με το αεροδρόμιο.

Η Αττική Οδός είναι πλέον ώριμη και είναι η πλέον κερδοφόρα παραχώρηση οδικού άξονα στην Ελλάδα. Βρίσκεται σήμερα στην ώριμη φάση της, έχει ολοκληρώσει τις δαπάνες κατασκευής και έχει σχεδόν αποπληρώσει τα δάνειά της, γι’ αυτό και από το 2013 έχει ξεκινήσει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους της. Τα τελευταία χρόνια τα μερίσματα αυτά ανέρχονται σε σχεδόν 80 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Σε πρόσφατη παρουσίαση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναφερόταν πως η εταιρεία «ως βασικός μέτοχος που χρηματοδότησε, σχεδίασε, κατασκεύασε, συντηρεί και λειτουργεί τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού σε περίπτωση προκήρυξης νέου διαγωνισμού».

Όμως, «ακόμα κι αν ο αυτοκινητόδρομος δεν περάσει ξανά στον έλεγχό της, αφενός θα λάβει μέρισμα περί τα 50 εκατ. ευρώ το 2025 (από τη χρήση του 2024) κι αφετέρου τα επόμενα 2-3 χρόνια (2026-2028) έχει λαμβάνειν περί τα 115 εκατ. ευρώ από την επιστροφή του μετοχικού κεφαλαίου και των αποθεματικών της κοινοπραξίας που της αναλογούν».

businessdaily.gr <https://www.businessdaily.gr/oikonomia/10788_ayxisi-diodion-stin-attiki-odo-se-simeia-me-syhno-mpotiliarisma>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/dwgUBFVPvbA?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΤΟ ΓΛΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ & ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ «ΘΗΣΑΥΡΩΝ» !!!

Posted: 13 Feb 2020 03:10 AM PST

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΡΟΣ…»ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ»
Σε αναζήτηση παλαιών εκδόσεων μεταλλικών ή χάρτινων νομισμάτων που είναι ενδεχομένως ξεχασμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ή σε άλλους φορείς, προχωρεί πενταμελής επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που τοποθέτησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/8f1bd-25ce259325ce259b25ce259a.jpg>

Έργο της επιτροπής είναι η αναζήτηση και η συγκέντρωση από την Τράπεζα της Ελλάδος και από όσες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ή άλλους φορείς, διαθέτουν παλαιές εκδόσεις μεταλλικών ή χάρτινων νομισμάτων του ελληνικού κράτους ή σειρές αναμνηστικών κερμάτων ή μεταλλίων ή γενικότερα νομισματικό υλικό που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Μάλιστα, η υπουργική απόφαση δίνει περιθώριο 60 ημερών για τη συγκέντρωση του νομισματικού υλικού, προκειμένου εν συνεχεία να γίνει η συνολική καταγραφή του και να ακολουθήσει η υποβολή προτάσεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση του.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια. Προ οκταετίας η Διεύθυνση Κίνησης Κεφαλαίων, Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχε ασχοληθεί με την αξιοποίηση 57 σάκων γεμάτων με κατοχικά μάρκα, που καταλάμβαναν μεγάλο χώρο στο θησαυροφυλάκιο του Ιδρύματος Εκτυπώσεων Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τραπέζης της Ελλάδος. Επρόκειτο για 14.334.000 χαρτονομίσματα γερμανικών μάρκων Κατοχής που εκδόθηκαν μεταξύ Μαΐου 1941 και Αυγούστου 1941, δηλαδή στους πρώτους μήνες της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Τα γερμανικά μάρκα Κατοχής δεν είναι ένα σπάνιο χαρτονόμισμα. Στο διάστημα Μαΐου 1941 – Αυγούστου 1941 «πλημμύρισαν» την Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις του Άξονα για τη διευκόλυνση των πρώτων αναγκών του στρατού Κατοχής. Χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από το Ράιχ και τελικώς αποσύρθηκαν τον Αύγουστο του 1941 (με αναλογία 60 μάρκα Κατοχής προς 1 κανονικό γερμανικό μάρκο), οδηγώντας τους Έλληνες παραγωγούς στην εξαθλίωση.

Από το συγκεκριμένο παράδειγμα προκύπτει πως οι παλαιές εκδόσεις μεταλλικών ή χάρτινων νομισμάτων που είναι ενδεχομένως ξεχασμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν αποτελούν κυριολεκτικά «θησαυρό», αλλά έχουν τη δική τους ιστορία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική ιστορία του τόπου.

ΠΗΓΗ
cnn.gr <https://www.cnn.gr/oikonomia/story/207449/pempth-se-anazitisi-thisayron-to-geniko-logistirio-toy-kratoys>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/wMBRGzHiGTs?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: 8.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ !!!

Posted: 13 Feb 2020 02:47 AM PST

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/62d9d-25ce259125ce259925ce25a125ce259225ce259d25ce2592.jpg>

Στην αγορά των μακροχρόνιων μισθώσεων εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει τους τελευταίους 4 μήνες του 2019 περίπου 8.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ενοικίαζαν σε τουρίστες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι ένα ποσοστό 6%-8% των καταλυμάτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση ανά την Ελλάδα επιστρέφει στις παραδοσιακές ενοικιάσεις.

Ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 8%», εξηγούν φορείς του εγχώριου real estate, εκτιμώντας ότι η τάση αυτή αναμένεται να ενταθεί έτι περαιτέρω το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κυρίως στα αστικά κέντρα

Μάλιστα, παράγοντες της κτηματαγοράς καταγράφουν την τάση αυτή κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στις πόλεις όπου υπάρχει ανεπάρκεια ή ακόμη και έλλειψη διαθέσιμων διαμερισμάτων για φοιτητική κατοικία, με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα να προπορεύονται.

Στην ίδια κατεύθυνση και με στόχο τη ρύθμιση της ελληνικής κτηματαγοράς κινείται και η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) για μείωση της φορολογίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στα εισοδήματα που προέρχονται από ενοίκια κύρια κατοικίας.

Εκτιμάται δε ότι το συγκεκριμένο μέτρο, σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ, θα συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή του χάρτη της κτηματαγοράς και θα στρέψει χιλιάδες ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb στην αγορά των μακροχρόνιων μισθώσεων, γεγονός που αναμένεται να επαναφέρει τις ισορροπίες στο real estate.

Και αυτό διότι, η έξαρση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει «στερήσει» από την παραδοσιακή αγορά ενοικιάσεων έναν σημαντικό αριθμό καταλυμάτων, γεγονός που έχει συμβάλει καθοριστικά και στην έκρηξη των τιμών των ενοικίων.

ΠΗΓΗ
bankingnews.gr <https://bankingnews.gr/index.php?id=483413>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/DlMrNy9kqIM?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ…ΜΕΡΑ ΚΟΒΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

Posted: 13 Feb 2020 02:29 AM PST

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ Η προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και η απόφαση.

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/54f00-25ce259125ce259125ce259425ce2595_2.jpg>

Κλιμάκιο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ Έδεσσας διενεργεί επιτόπιο έλεγχο σε πρατήριο καυσίμων, το περασμένο καλοκαίρι. Διαπιστώνει πως για 80 ημέρες, η αντλία εφοδιασμού υγραερίου κίνησης δεν ήταν συνδεδεμένη με εγκατεστημένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό (Φ.Η.Μ.) που διέθετε η επιχείρηση για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και ως εκ τούτου, τα δεδομένα των εκδοθέντων παραστατικών πωλήσεων δεν διαβιβάστηκαν στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία, επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο 100 ευρώ ανά ημέρα ή συνολικά 8.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης προσφεύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών…

Τι ισχυρίστηκε ο ελεγχόμενος

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι η επιχείρησή του κινήθηκε από την πρώτη στιγμή που θεσπίστηκε η υποχρέωση διασύνδεσης και των αντλιών υγραερίου, απευθυνόμενος στην εταιρεία που την υποστηρίζει και είχε αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Έκτοτε και παρά τις επίμονες οχλήσεις εκ μέρους του (όπως υποστήριξε στη σχετική απόφαση της ΔΕΔ), του ανέφεραν διαρκώς ότι η επιχείρησή του έχει ενταχθεί σε λίστα αναμονής της εταιρείας, αναμένοντας τη δική της σειρά.

«Με βάση τα ανωτέρω και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει δόλος σε αυτή του την ενέργεια, καθότι τα στοιχεία εκδίδονταν κανονικά και η απόδοση των φόρων αποδίδονταν στην ώρα τους, το εν λόγω πρόστιμο πρέπει να περιοριστεί στα 100 ευρώ, ήτοι ενιαίο πρόστιμο για όλη την περίοδο της μη υποβολής, ενώ επιπροσθέτως, υποστηρίζει ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι η ημερομηνία έναρξης αυτής της υποχρέωσης είναι η 1η Απριλίου 2019».

Απορρίπτεται

Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών απέρριψε τους ισχυρισμούς του προσφεύγοντος, αναλύοντας εκτενώς τις διατάξεις νόμου και τις εγκυκλίους στις οποίες «πάτησε» για την απόφασή της. Κατέληξε ότι ο φορολογούμενος οφείλει συνολικά 8.000. ευρώ

πηγη
euro2day.gr <https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2008002/prostima-me-th-mera-kovei-h-eforia.html>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/U5rhMTJwztA?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 18/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟ !!!

Posted: 13 Feb 2020 02:10 AM PST

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/5a369-25ce259425ce259925ce259a25ce259125ce259925ce259f25ce25a325ce25a525ce259d25ce2597.jpg>

Το ΔΣ του ΔΣΑ επικύρωσε, κατά πλειοψηφία (με ψήφους 11 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό), την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του σώματος κατά της επιβολής τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με τον ν. τον ν.4640/2019 με την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και την πραγματοποίηση αποχής την ίδια ημέρα.

Η αποχή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα διοργάνωσης της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετάσχει ο ΔΣΑ.

Υπέρ ψήφισαν: ο Πρόεδρος Δημήτριος Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Κονδύλης, η Σύμβουλος-Ταμίας Μαρινέττα Γούναρη και οι Σύμβουλοι Ευστάθιος Αναλυτής, Αντώνης Αντανασιώτης, Ιωάννης Δεληγεώργης, Γεώργιος Κλεφτοδήμος, Παναγιώτης Κορδώνης, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Μεθόδιος Ματαλιωτάκης, Κωνσταντίνος Ρίζος

Κατά ψήφισαν οι Σύμβουλοι : Δημήτριος Αναστασόπουλος, Σωτήριος Διαμαντόπουλος, Ιωάννης Κάπος, Φώτιος Κωτσής, Ελευθέριος Ράντος και Ζώης Σταυρόπουλος

Λευκό ψήφισε ο Σύμβουλος Παναγιώτης Περάκης.

Σημειώνεται ότι την ως άνω απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχουν ήδη επικυρώσει και τα ΔΣ των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1. Παραγραφές – Προθεσμίες

2. Για τις ποινικές υποθέσεις:

Αυτόφωρα (κρατούμενοι)

Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.

2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.

3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)

4. Κατάθεση προτάσεων

5. Προσθήκη – Αντίκρουση

6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων

7. Ένορκες βεβαιώσεις

8. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

ΠΗΓΗ
lawspot.gr <https://www.lawspot.gr/nomika-nea/apehoyn-oi-dikigoroi-shedon-se-oli-ti-hora-stis-18-2-gia-agogosimo-plaisio-tis-apohis?fbclid=IwAR0lj2INUGxkyOkh-JNQHJqepZxD4Ltdw_4Yz5ELoS8oaKKw1_KnKjbVunU>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/4GjtX39cc6M?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

Posted: 13 Feb 2020 01:56 AM PST

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ 315 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…
Από τις συνολικά 731 προτάσεις ρύθμισης που έχουν καταθέσει οι τράπεζες. Δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 50% !!!

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/53270-19-kokina_daneia.jpg>

Τι γράφει το enikos.gr :

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μετά την ολοκλήρωση της 32ης εβδομάδας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της α’ κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, προκύπτουν τα εξής:

– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 65.393 ενδιαφερόμενοι χρήστες (δηλ. έκαναν login στην πλατφόρμα), από το σύνολο των περίπου 130.000 δυνητικά επιλέξιμων χρηστών. Ωστόσο κάποιοι οφειλέτες ενδέχεται να έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους απευθείας με τις τράπεζες ή να έχουν ενταχθεί σε άλλο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών (π.χ. Νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 43.398 χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι 21.995 χρήστες δεν συναίνεσαν ακόμη στην άρση απορρήτου.

– Έχουν υποβληθεί 2.073 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι 41.325 χρήστες δεν έχουν υποβάλει ακόμη την αίτησή τους, παρότι συναίνεσαν στην άρση απορρήτου.

– Έχουν δοθεί 731 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι εκκρεμούν να επεξεργαστούν 1.342 υποθέσεις από τις τράπεζες (ο Νόμος ρητά προβλέπει διάρκεια 1 μήνα για την επεξεργασία της αίτησης και την ετοιμασία της σχετικής σύμβασης δανείου).

– Έχουν ήδη αποδεχθεί 315 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των 416 υπόλοιπων (αφότου ο πολίτης λάβει τη σύμβαση από την τράπεζα, έχει ένα μήνα για να την εξετάσει και είτε να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει. Αν την απορρίψει, τότε τερματίζεται η διαδικασία. Αν την αποδεχθεί, τότε προχωρά παρακάτω στην επιδότηση).

– Έχει ήδη εγκριθεί η κρατική επιδότηση σε 209 πολίτες (αφού αποδεχθεί την ανωτέρω σύμβαση, μετά ο πολίτης αιτείται κρατική επιδότηση του δανείου του. Η ΕΓΔΙΧ εγκρίνει την επιδότηση, μέσα σε 1 μήνα, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του νόμου). Εκκρεμεί ο έλεγχος επιλεξιμότητας και η έγκριση 106 υποθέσεων.

enikos.gr <https://www.enikos.gr/economy/701880/prostasia-protis-katoikias-posoi-daneioliptes-echoun-archisei-ti-?fbclid=IwAR1gXQ4aJmK_JqRv6DkTK9xY4rPbU49wICDALI1OjaL9ZIAsspT6AoSHRQM>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/MK2oTnF4qRM?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

Posted: 13 Feb 2020 01:39 AM PST

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ» ΕΙΠΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ…
Συνεχίζοντας έτσι στο ίδιο «τέμπο» μετά την  εξωφρενική δήλωση ότι «οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης» !!!

<https://elamefora.files.wordpress.com/2020/02/6c7e0-25cf258325cf258425ce25b125ce25b925ce25ba25ce25bf25cf258525cf258125ce25b125cf2582.jpg>

Τι μεταδίδει η kathimerini.gr :

Στρατηγικός κακοπληρωτής είναι ο ένας στους δύο δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του ν. Κατσέλη, ενώ αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν για έναν στους τρεις από αυτούς που μπήκαν στην υφιστάμενη πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, ακόμη και για έναν στους τρεις από αυτούς των οποίων τα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, αφού τελικά βρίσκουν τα χρήματα και πληρώνουν.

Τα σχετικά στοιχεία επικαλέσθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, περιγράφοντας τις αιτίες της χαμηλής ανταπόκρισης στο ισχύον πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας και τις συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσει, μετά τις 31 Απριλίου, το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, που δεν θα προβλέπει πλέον προστασία πρώτης κατοικίας, παρά μόνον ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ενώ το ισχύον πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα μπορούσε να καλύψει θεωρητικά 100.000-120.000 κατοικίες, στην πλατφόρμα μπήκαν τελικά μόνον 65.393 δανειολήπτες, δηλαδή «περίπου ένας στους δύο δεν πήγε καν να κάνει αίτηση». Επιπλέον, από αυτούς που μπήκαν, μόνο οι 43.000 δέχθηκαν την προβλεπόμενη άρση απορρήτου, επομένως πάνω από 20.000 δεν τη δέχθηκαν και κατά την εκτίμηση του υπουργού, αυτοί μάλλον είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Από αυτούς τους 43.000 μόνον οι περίπου 3.000 έφτασαν στο τελικό στάδιο. Από τους υπόλοιπους, για ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 35%, δεν ταυτοποιήθηκε η πρώτη κατοικία, αφού άλλη είχε δηλωθεί στην τράπεζα και άλλη στην εφορία, ενώ πάνω από 32% δεν πληρούσε τα κριτήρια για 90 ημερών καθυστέρηση και το 15% διέθετε εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε, επίσης, ότι ενόψει της ψήφισης του νέου πτωχευτικού πλαισίου θα επιχειρηθεί η σύντμηση των προθεσμιών εκδίκασης των υποθέσεων του ν. Κατσέλη. Αυτή τη στιγμή, είπε, ο ένας στους δύο που φτάνει σε δίκη τη χάνει, ενώ τα χρέη κληροδοτούνται στα παιδιά, που αποποιούνται με τη σειρά τους την κληρονομιά. «Εμείς θέλουμε, δίνοντας τη δεύτερη ευκαιρία με το νέο πλαίσιο, να μη μεταφέρεται το βάρος από τη μια γενιά στην άλλη», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, επισήμανε ότι προ κρίσης γίνονταν 52.000 και τώρα, το 2019, έγιναν 20.000. Από αυτούς τους 20.000, το 1/3 βρήκε τα χρήματα και πλήρωσε – αυτοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, είπε. Το υπόλοιπο 1/3 προέβη σε νομικές ενέργειες και το άλλο 1/3 είδε τα περιουσιακά του στοιχεία να εκπλειστηριάζονται. Δηλαδή, μόνον το 1/3 εκτελείται. Σχετικά με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, επανέλαβε ότι τα 8 υφιστάμενα σχήματα ρύθμισης οφειλών θα συγχωνευθούν σε ένα, θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία με βάση τους κανονισμούς της Ε.Ε., όπως και πρόβλεψη για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τόσο κατά τη διαδικασία, ώστε να βοηθηθούν να μη χάσουν το σπίτι τους, όσο και μετά την καταληκτική διαδικασία, με μέτρα κοινωνικής προστασίας.

Για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με όσα έχουν κάνει έως τώρα οι τράπεζες, αλλά πρόσθεσε, επίσης, ότι τα περιθώρια παρέμβασής της είναι περιορισμένα.

kathimerini.gr <https://www.kathimerini.gr/1064451/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/enas-stoys-dyo-ston-nomo-katselh-einai-strathgikos-kakoplhrwths?fbclid=IwAR1oeHKTzYboEq6VtO3xRQzIrFkjgEuIu0shSk6iHFkj5kABS9BjBVHIVCw>
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  <http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/AxPHl/~4/PgU0RdZuE60?utm_source=feedburner&utm_medium=email>
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

Posted: 13 Feb 2020 01:21 AM PST

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.