Πόρνη Γερμανία ΔΕΝ σου χρωστάμε, μας χρωστάς!!!!!!

ΚΡΗΤΗ: Flash  Back σε  κάποιες απ’ τις θηριωδίες τους, από δολοφονικά χέρια ανθρώπων που μπορεί και να ζουν ακόμα!

Η Κρήτη όχι μόνον δεν θα τους ξεχάσει ποτέ ~ απεναντίας θα τους εκδικηθεί…

Η Κρήτη όχι μόνον δεν θα τους ξεχάσει ποτέ ~ απεναντίας θα τους εκδικηθεί κιόλας…


Σφαγή Kondomari, 2 Ιουνίου 1941

Πολιτικές αντιδράσεις από τον Fallschirmjäger στην Kreta

Μετά την εισβολή στην Κρήτη πάνω από 100 πολίτες σκοτώθηκαν από μια ομάδα του Fallschirmjager με επικεφαλής τον Oberleutnant Horst Trebes με εντολή του Generaloberst Kurt Student σε αντίποινα για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία και τον ακρωτηριασμό αρκετών δεκάδων αλεξιπτωτιστών που πιάστηκαν σε δέντρα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Παντού στο νησί, Κρητικοί πολίτες, οπλισμένοι και άλλοι, μπήκαν στη μάχη με ό, τι όπλα ήταν διαθέσιμα. Οι Κρητικοί πολίτες μπήκαν σε δράση οπλισμένοι μόνο με όσα μπορούσαν να μαζέψουν, και πολλοί Fallschirmjäger μαχαιρώθηκαν ή κτυπήθηκαν μέχρι θανάτου μόλις προσγειώθηκαν. Ένας ηλικιωμένος Κρητικός λέγεται ότι κτύπησε έναν αλεξιπτωτιστή μέχρι θανάτου με το μπαστούνι του πριν ο Γερμανός μπορούσε να αποσπάσει τον εαυτό του από τις γραμμές του αλεξίπτωτου.

Οι κρητικές ενέργειες δεν περιορίστηκαν στην παρενόχληση, καθώς ο άμαχος πληθυσμός έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στις ελληνικές αντεπιθέσεις στο Λόφο Καστελίου και στην Παλαιόχωρα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Γερμανοί αντιμετώπισαν ευρεία αντίσταση από άμαχο πληθυσμό και αρχικά ήταν συγκλονιστικό για αυτούς. Ο Fallschirmjäger αντέδρασε με ίση αγριότητα μετά την ανάκαμψη. Οι Κρητικοί θεωρούνταν κομματικοί επειδή δεν φορούσαν διακριτικά ή ακόμη και περιβραχιόνια, οι γερμανικές αρχές αισθάνθηκαν απαλλαγμένες από τους περιορισμούς που συνεπάγονται οι συμβάσεις της Γενεύης.

Πιο εξοργισμένοι οι Fallschirmjäger ήταν φήμες για ακρωτηριασμούς στο πεδίο της μάχης από πολίτες που βασανίζονταν τον τραυματισμένο Fallschirmjäger. Ωστόσο, το βιβλίο «Η χαμένη μάχη», του MacDonald υποστηρίζει ότι οι ακρωτηριασμοί στο πεδίο της μάχης ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα αποτέλεσμα των σφαγίων πουλιών και της φυσικής αποσύνθεσης των πτωμάτων που έμειναν στην ακραία ζέστη. Στο χωριό Κοντομάρι, περισσότεροι από 100 πολίτες συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν από τον Fallschirmjäger.

Ο Franz Peter Weixler, ο Wehrmacht kriegsberichter (ανταποκριτής πολέμου του στρατού) φωτογράφισε και διατήρησε τα αρνητικά του για τη σφαγή. Ο Weixler κατηγορήθηκε αργότερα για προδοσία και κρατήθηκε από τη Γκεστάπο. Εδώ είναι μια αγγλική μετάφραση η αρχική του δήλωση για τη δίκη του Hermann Goering.

Ο Fallschirmjäger πολεμούσε επίμονα κατά τη διάρκεια κάθε δέσμευσης, ωστόσο ήταν γνωστό ότι ήταν δίκαιοι και όταν τελείωσε η μάχη φρόντισαν τους τραυματίες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πίστη τους. Ήταν γνωστοί για τη δίκαιη και σωστή συμπεριφορά τους και την τήρηση των εντολών του Fallschirmjäger.

Ο Generaloberst Student καταδικάστηκε για το έγκλημα το 1946 από ένα βρετανικό δικαστήριο, η καταδίκη ανατράπηκε αργότερα. Ωστόσο, αυτή η δολοφονία αμάχων ήταν ένα τεράστιο λεκέ για μια κατά τα άλλα στρατιωτική απέλαση του Fallschirmjäger κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Φωτογραφίες από το Bundesarchiv που τραβήχτηκε από τον Wehrmacht kriegsberichter Franz Peter Weixler, ο Oberleutnant Horst Trebes of the Luftwaffe πραγματοποίησε τους πυροβολισμούς.

Μετά την κατάληψη της Κρήτης ο διοικητής των αλεξιπτωτιστών Student δίνει εντολή για αντίποινα που ήδη έχουν αρχίσει.
Αυτά δεν περιλαμβάνουν μόνο μεμονωμένες εκτελέσεις πολιτών αλλά και εξολόθρευση του ανδρικού πληθυσμού καθώς και την καταστροφή ολόκληρων χωριών.
Ο υπολοχαγός Horst Trebes θα αναλάβει ένθερμα να εκτελέσει την εντολή.
Η εκτέλεση 23 κατοίκων στο Κοντό Μαρί στις 2 Ιουνίου 1941 υπό τις εντολές του δεν είναι η πρώτη.
Καταγράφηκε όμως καρέ-καρέαπό τον επίσημο φωτογράφο του γερμανικού στρατού Peter Waxman. Οι εικόνες συγκλονίζουν.
Το φιλμ από αυτήν την εκτέλεση, αν και πήρε εντολή να το καταστρέψει, διασώθηκε.
Και αποτελεί τεκμήριο της γερμανικής βαρβαρότητας.
Δείτε σε φωτογραφίες βγαλμένες απ’τους ίδιους τους γερμανούς  κάποια απ’ τα ντοκουμέντα της θηριωδίας:


εδώ οι χαριστικές βολές ….http://www.fallschirmjager.net/Bundesarchiv/Kondomari/Kondomari.html

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πόρνη Γερμανία ΔΕΝ σου χρωστάμε, μας χρωστάς!!!!!!

  1. Παράθεμα: Πόρνη Γερμανία ΔΕΝ σου χρωστάμε, μας χρωστάς! | ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ …ερχόμαστε !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.