Εν ενεργεία αστυνομικός ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την χρυσή αυγή στην Κρήτη.

enΜε πίθεση κατά πάντων και κυρίως στα μέσα ενημέρωσης συνόδευσαν την ανακοίνωση των υποψηφίων τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το παρόν για την παρουσίαση έδωσαν πρωτοκλασάτα στελέχη τη Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους ο Ηλίας Κασιδιάρης και Ελένη Ζαρούλια οι οποίοι αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης στην επίθεση κατά πάντων για τις διώξεις των στελεχών τους .

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν για την Κρήτη ο Γιώργος Σπυρόπουλος εν ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από τα Σφακιά θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης για τη Χρυσή Αυγή.

Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι «Ελληνική Αυγή» όπως ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης .

Τα συμπεράσματα δικά σας, δεν θα σχολιάσουμε προς το παρόν εμεις. Θα περιμένουμε ν’ ακούσουμε και τους ντόπιους υποψηφίους για να τους κρίνουμε …

2 σκέψεις σχετικά με το “Εν ενεργεία αστυνομικός ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την χρυσή αυγή στην Κρήτη.

 1. Τα κόμματα να αρχίσουν την κάθαρση από τη δική τους αυλή

  1. Η κοινή λογική και η καθημερινή εμπειρία μας λένε:

  α. Η διαφθορά στη χώρα μας “είναι δομική, διάσπαρτη, διακομματική, εγκάρσια, βαθιά” και “αγγίζει τον χαμηλόβαθμο κρατικό λειτουργό, με τον οποίο συναλλάσσεται ο πολίτης, αλλά φτάνει και στις κορυφές της δικαιοσύνης και της εκκλησίας, σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα” (δανείζομαι τον πολύ εύστοχο προσδιορισμό του πλάτους και βάθους του φαινομένου του Ν. Ξυδάκη, “Κ” 28.6.08).

  β. Οι χρηματιζόμενοι πολιτικοί, στελέχη Δημόσιων Υπηρεσιών (κεντρικών και δημοτικών) και Δημόσιων Οργανισμών, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι κλπ “ανήκουν” σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

         Εξαγοράζονται οι μεν για να υποβάλουν τις κατάλληλες εισηγήσεις ή να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, οι δε για να σιωπήσουν και να μην δημιουργήσουν “προσκόματα” σε αναθέσεις, διαχείριση συμβάσεων κλπ.
  

  γ. Αυτούς που χρηματίζονται τους αναγνωρίζει ο κόσμος από τον τρόπο ζωής τους, τον αναντίστοιχο με τα νόμιμα εισοδήματά τους (είναι εκείνοι που “πλούτισαν μέσα σε λίγα χρόνια”, εκείνοι που αιφνιδίως μετακόμισαν από τις αστικές συνοικίες στα πλούσια προάστια της Αθήνας, εκείνοι που μετά το πέρας της πολιτικής τους σταδιοδρομίας ζούν πλουσιοπάροχα χωρίς να ασκούν επάγγελμα…).

  1. Στην κατάσταση που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα, αν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων επιθυμούν πραγματικά να πολεμήσουν τη διαφθορά, θα πρέπει, αντί να ρίχνουν η καθεμιά τις ευθύνες στις άλλες, να ομολογήσουν θαρραλέα τις αμαρτίες του παρελθόντος και:

  α. να πάρουν συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα (δεν χρειάζεται να κοπιάσουν πολύ γι’ αυτό, τα μέτρα είναι γνωστά, είναι εκείνα που με επιτυχία εφαρμόζουν οι χώρες με χαμηλό επίπεδο διαφθοράς),

  β. με πάγιες εσωτερικές διαδικασίες, να ζητούν από τα στελέχη τους “να δικαιολογούν τον τρόπο ζωής τους” και να θέτουν εκτός της (πολιτικής, διοικητικής, συνδικαλιστικής) ηγεσίας εκείνους με μη επαρκείς εξηγήσεις,

  γ. να απομονώνουν κάθε στέλεχός τους για το οποίο ο κόσμος αναρωτιέται με νόημα “αυτός πού τα βρήκε τα λεφτά;” (σ’ εκείνους που δέχονται να έχουν δίπλα τους, και να καλύπτουν έτσι τους παρανόμως πλουτίσαντες συναδέλφους ή συντρόφους τους, θα θυμήσουμε ότι “οι σιωπούντες συναινούν” και ότι συναινούντες γίνονται συνένοχοι και, ως συνένοχοι, χάνουν το δικαίωμα να λένε πως “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”).

  1. Όσον αφορά στις ανοίκειες αόριστες επιθέσεις κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης, τις οποίες με περισσή ευκολία εξαπολύουν κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες, στελέχη κομμάτων και δημοσιογράφοι που δεν κρύβουν τις κομματικές τους συμπάθειες:

  α. Οι δικαστές και εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς να λαβαίνουν υπόψη τους πολιτικές σκοπιμότητες, δημοσκοπήσεις, “απαιτήσεις των πολιτών για διαφάνεια” κλπ, χωρίς να βιάζονται ούτε και να καθυστερούν, και οι πράξεις και αποφάσεις τους καταγράφονται επισήμως και υπόκεινται στον προβλεπόμενο από τον Νόμο έλεγχο.

  β. Όποιος λοιπόν θεωρεί ότι κάποιος δικαστικός λειτουργός “δεν έκανε καλά τη δουλειά του”, ή υπέπεσε σε οποιοδήποτε παράπτωμα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, έχει υποχρέωση να καταφύγει στα αρμόδια όργανα και να ζητήσει τον έλεγχό του.

  γ. Ασεβείς, όμως, και αόριστες επιθέσεις, με χαρακτηρισμούς του τύπου “επίορκοι δικαστές”, “δικαστές που ενεργούν ως κομματικές μαριονέτες”, “δικαστές που εκτελούν τα σχέδια που σχεδιάζονται σε κομματικά υπόγεια”, “οι διάφοροι Σανιδάδες”, “ο κυρ εισαγγελέας”, που ενεργούνται από κάποιους πολιτικούς, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές σε μια ευνομούμενη δημοκρατία.

  δ. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε οι ασεβούντες ότι οι πολίτες έχουν πλέον εδραιωμένη την πεποίθηση πως ο υβριστικός τους λόγος εκστομίζεται κάθε φορά που ενέργειες ή αποφάσεις δικαστικών λειτουργών δεν είναι της (κομματικής) αρεσκείας τους και πως οι γενικολογίες επιστρατεύονται ελλείψει στοιχείων ικανών να στηρίξουν τις κατηγορίες τους; Ότι οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κρίση των οργάνων της “συντεταγμένης” Δικαιοσύνης απ’ ό,τι στις “ιδιοτελείς” κατά περίπτωση αποφάνσεις των ευκαιριακών τιμητών της;

  1. Οι πολιτικοί, κύριοι υπεύθυνοι για την εξάπλωση της διαφθοράς στη χώρα μας, ας εγκαταλείψουν επιτέλους τις κατ’ αλλήλων ανόητες επιθέσεις και ας κάνουν το καθήκον τους: να αναλάβουν από κοινού, με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, το έργο της εξυγίανσης, αρχίζοντας την κάθαρση πρώτα πρώτα “από την αυλή τους”, και να αφήσουν ανενόχλητη τη Δικαιοσύνη να κάνει το δικό της καθήκον, να βρει κα να τιμωρήσει τους ενόχους των συγκεκριμένων υποθέσεων που έχουν αχθεί, ή που θα αχθούν, ενώπιόν της.

  Μου αρέσει!

 2. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚ​ΟΥ ΠΟΡΤΑΛ «ΑΝΤΙΠΑΓΚΟ​ΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ​, ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙ​Α, ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​»

  ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ​​
  ​Συναγωνιστές-στριες και φίλοι-ες,

  Η ανάγκη να σταθούμε γερά στα πόδια μας τη στιγμή του ολοκληρωτισμού των μέσων ενημέρωσης, τόσο των συστημικών όσο και των ψευτο-εναλλακτικών, να ενημερώσουμε πραγματικά για το τι «μας» συμβαίνει, και το βασικότερο, να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προβληματισμένους ανθρώπους στην κοινή μας πάλη σε έναν άνισο και πρωτοφανή ίσως στην Ιστορία λαϊκό αγώνα, μας οδήγησε στην πρόκληση του να δημιουργήσουμε ένα πόρταλ του δικτύου μας που έχουμε την πεποίθηση ότι και με τη βοήθεια σας, θα αποκτήσει ευρεία απήχηση.

  Σήμερα, το παγκοσμιοποιημένο σύστημα και τα αποκτηνωμένα του όργανα, που, εκμεταλλευόμενα τις αναπόφευκτες σε κάθε χώρα κοινωνικές διαιρέσεις κάθε είδους (εκτός βέβαια από τις ταξικές!) πλέον κατασκευάζουν ανατροπές ιστορικών κατακτήσεων με μερικές χούφτες πρακτόρων και λακέδων, ενάντια σε κάθε λαό που αντιστέκεται άμεσα ή έμμεσα στη Νέα Διεθνή Τάξη. Όσοι και όσες προβληματίζονται για τη σημερινή κτηνωδία στον χειρότερο παρά ποτέ «Δημοκρατικό» Μεσαίωνα που ανατέλλει, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πολύπλευρη και πολλές φορές εξαντλητική μας προσπάθεια. Σήμερα έχουμε την «τύχη» να ζούμε στην πιο κρίσιμη ίσως εποχή των τελευταίων 2 αιώνων, από τότε που εγκαταστάθηκε το σημερινό σύστημα, και εκ τούτου, έχουμε και την «τύχη» να μπορούμε να επιλέξουμε να παλέψουμε ανάλογα με τις δυνατότητες μας σε αυτό το δραματικό περιβάλλον που δημιουργείται όχι μόνο για τον λαό μας αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας.

  Αυτές οι σκέψεις και κυρίως αυτές οι ανάγκες μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός τακτικά ανανεούμενου «πόρταλ» με τον τίτλο

  «Αντιπαγκοσμιοποίηση, Αυτοδυναμία, Περιεκτική Δημοκρατία»

  http://www.pd-antipagkosmiopoiisi.gr

  Σήμερα, με βάση τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία που πρόκειται να αποτελέσουν καταλύτη για τον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και για την Αυτοδυναμία των λαών και του λαού μας στο μέλλον, και για τις οποίες τόσο τα ντόπια ΜΜΕ, όσο και -ακόμα χειρότερα-, η ντόπια «Αριστερά» παραπληροφορούν ή «περί άλλα τυρβάζουν», ασχολούμενοι ακόμα με τον…»φασιστικό κίνδυνο» που αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε να «ανοίξουμε» το πόρταλ αυτό δημόσια, παρότι είναι ουσιαστικά ακόμα «υπό κατασκευή».

  Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΑΛ «ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

  Το πόρταλ http://www.pd-antipagkosmiopoiisi.gr είναι ενημερωτικό μέσο του Δικτύου της Περιεκτικής Δημοκρατίας. Περιλαμβάνει σχόλια επικαιρότητας, χρονογραφήματα, αναλύσεις, διαλόγους, συνεντεύξεις, αναδημοσιεύσεις κ.α., σε σχέση με την επιταχυνόμενη επέλαση της Νέας Διεθνούς Τάξης της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και της Αντιπροσωπευτικής “Δημοκρατίας” (το πολιτικό συμπλήρωμα της διεθνοποιημένης Οικονομίας της Αγοράς που μετατρέπεται τάχιστα πλέον σε κοινοβουλευτική Χούντα).

  • Εξετάζει τις εξελίξεις δημοσιεύοντας πέρα από τις καθαρά δικές μας αναλύσεις και σχόλια, και προσεγγίσεις από διάφορες οπτικές διεθνώς, που θεωρούμε ενδιαφέρουσες για την πληροφόρηση και τη διεισδυτικότητα τους, παρότι μπορεί να μην εκφράζουν αναγκαστικά τις θέσεις του δικτύου μας. Εξετάζει επίσης τις ντόπιες και διεθνείς αντιστάσεις στην Παγκοσμιοποίηση και τον υπέρτατο Νεο-Φασισμό που εκπροσωπεί η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), ο οποίος κατά τη γνώμη μας οδηγεί σήμερα και σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα δεινά της ανθρωπότητας και ειδικά της μεγάλης της πλειονότητας.
  • Εξ αυτού εκφράζει με κάθε τρόπο και την ανάγκη για την οποία παλεύουμε, δηλαδή ενός Παλλαϊκού Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕΚΕΑ) για την Οικονομική και Πολιτική μας Αυτοδυναμία , σαν τη μοναδική διέξοδο από το νέο, ολοκληρωτικότερο από ποτέ Μεσαίωνα της Νέας Διεθνούς αυτής Τάξης, και της (σήμερα πλήρως αποκτηνωμένης) Υπερεθνικής καθώς και της Σιωνιστικής Ελίτ που τη διαχειρίζονται και επωφελούνται τα μέγιστα από αυτή, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο βίας (Οικονομική, στρατιωτική, πολιτική, φυσική).

  Το πόρταλ μας είναι υπό διαχείριση από μια Συντακτική Ομάδα (ΣΟ) που διορίζεται από το δίκτυο ΠΔ και είναι ανακλητή, λειτουργώντας σύμφωνα με τις αμεσοδημοκρατικές αρχές μας.

  Όλα τα μέλη και φίλη του δικτύου μας συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή, τόσο με πρωτόλεια άρθρα, συνοπτικά σχόλια, μεταφράσεις αλλά και έρευνες. Στην προσπάθεια αυτή πλέον, μέσω του Μετώπου ΜΕΚΕΑ και της ολοένα μεγαλύτερης εξάπλωσης της παρουσίας του προτάγματος της Περιεκτικής Δημοκρατίας διεθνώς, συμμετέχουν επίσης δεκάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και δεκάδες συναγωνιστές στο εξωτερικό.

  • Αν κρίνετε ότι μπορείτε να συνεισφέρετε στην κρισιμότερη από ποτέ αυτή πάλη μας, που είναι και η κρισιμότερη πάλη, όχι μόνο του λαού μας, αλλά και όλων των λαών που επειδή αντιστέκονται βρίσκονται πια φανερά κάτω από γενική επίθεση της Υ/Ε –από τις Αραβικές χώρες και το Ιράν, μέχρι την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα– στείλτε μας τα σχόλια σας, τα άρθρα σας, την ανάλυση σας, την έρευνα σας από τη σκοπιά του αγώνα για την αντι-Παγκοσμιοποίηση, για να τα εξετάσουμε προς δημοσίευση. Αυτά μπορούν να δημοσιευτούν αυτούσια ή με δικά μας συνοδευτικά ή απαντητικά σχόλια σε μορφή διαλόγου.
 3. Επίσης αν μπορείτε να συμβάλλετε σε μεταφράσεις κ.α. που είναι πολύ χρήσιμες στο πόρταλ μας, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 4. http://www.pd-antipagkosmiopoiisi.gr/επικοινωνία/

  ή στα peridimok@gmail.com και info@pd-antipagkosmiopoiisi.gr

  • Τέλος μπορείτε να μας στηρίξετε με άλλους τρόπους. Ακόμα και η μικρότερη συμβολή βοηθάει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.