Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πίσω από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 – 13:31    92

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πίσω από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Αναπάντητα μένουν τα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την εξαφάνιση και τον τραγικό θάνατο του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αυτό που έχει διαφανεί είναι ότι ο άτυχος νεαρός έπεφτε θύμα εκφοβισμού και βίας από συμφοιτητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, οι οποίοι δρούσαν ανεξέλεγκτα.

 

Ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που είχαν δώσει μια άτυπη ασυλία στους βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη; Πριν 15 μέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης σε δημόσια επιστολή του έγραψε:

«Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα.» Ποιος είναι επιτέλους κ. Πανούση ο πολιτικός αυτός στον οποίο αναφέρεστε;

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φωτογραφίζει έναν Κρητικό βουλευτή από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με παρεμβάσεις του κάλυπτε τις ανομίες και έδινε άσυλο στην παρέα των βασανιστών. Πριν λίγες μέρες και ενώ αρκετοί βουλευτές της Κρήτης έχουν ζητήσει με δημόσια δήλωσή τους να αποκαλυφθεί το όνομα του συναδέλφου τους που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως ο ίδιος είχε παρέμβει για… άλλη υπόθεση.

Χθες με ένα tweet ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε ανοιχτά τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι:  αυτός είναι πίσω από το κουκούλωμα, γράφοντας: «Μαρκογιαννάκη, χτύπα κι ένα τηλέφωνο τώρα στην Αστυνομία Ιωαννίνων να πέσουν στα μαλακά οι προστατευόμενοί σου«.

Ο κ. Πανούσης οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες και να μην αναμένει οποιαδήποτε κίνηση φιλοτιμίας από τον ένοχο ή τον αρχηγό του κόμματός του.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για αυτήν την τραγική υπόθεση και πρέπει άμεσα τα ονόματα των εμπλεκόμενων επίορκων πολιτικών να έρθουν στο φως και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης

3 σκέψεις σχετικά με το “Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πίσω από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

  1. Συγκλονιστική μαρτυρία φίλης του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν ήθελε να μπλέξει τους γονείς του!

    Σχεδόν 40 μέρες κράτησε η αγωνία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού με τα ευγενικά μάτια, η φωτογραφία του οποίου μπήκε σε όλα τα σπίτια μαζί με την φοβερή είδηση πως αγνοείται, στις 6 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή στα Γιάννενα γράφτηκε ο επίλογος του δράματος, καθώς βρέθηκε η σορός του, ενώ την επομένη ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε…

    Φίλη του 20χρονου δήλωσε στο Αθηναικό Πρακτορείο πως ο Βαγγέλης “σε καμία περίπτωση δεν ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να εμπλέξει τους γονείς του ή την ευρύτερη οικογένεια του στο πρόβλημα που βίωνε… Αν και ήταν ανοιχτός χαρακτήρας, είχε κλείσει βαθιά μέσα του, από περηφάνια και μεγάλη αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια του, όλα όσα τον βασάνιζαν… Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, μετά και από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής -και όχι μόνο- κοινωνίας, οφείλει να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν”.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις αρμόδιες Αρχές ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, μετά τη νεκροτομία της σορού: “Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας”.

    Η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει με την ταφή του Βαγγέλη στην πατρίδα του, καθώς οι αστυνομικές έρευνες θα συνεχιστούν έως ότου καταλήξουν στο τι ακριβώς συνέβαινε στην Γαλακτομική Σχολή.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε “μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα”.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ στα Ιωάννινα: Συγκέντρωση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη (Bίντεο)

    ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Κολόκας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του Δήμου Ιωαννιτών για το τραγικό τέλος που δόθηκε στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη ,μια υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο τα Γιάννενα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα ..
    Σε δηλώσεις του στην κάμερα του epirus-tv-news ,αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προτού να είναι αργά για την ψυχή του κάθε μαθητή που μπορεί να πέσει θύμα bullying
    Ο κ.Κολόκας, κάλεσε όλους τους κατοίκους των Ιωαννίνων αύριο τις 20.00 να δώσουν το “παρών” με ένα κεράκι ,ένα λουλούδι και ένα μήνυμα γραμμένο σε χαρτί ,έξω απο το Δημαρχείο στα πλαίσια της συγκέντρωσης ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που οργανώνεται αύριο,απο το Δήμο , το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου
    Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου

    Σε μια συμβολική συγκέντρωση ενάντια στα φαινόμενα βίας κι εκφοβισμού, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καλούν τους Γιαννιώτες ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

    Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρα 8 το βράδυ μπροστά από το Δημαρχείο.

    Ο Δήμος Ιωαννιτών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
    Μακάρι να μπορεί να μετριάσει τον πόνο των δικών του ανθρώπων η γνώση ότι στο πένθος τους συμμετέχει όλη η Ελλάδα, όπως την αγωνία τους συμμερίζονταν εδώ και ενάμιση μήνα χιλιάδες άνθρωποι στα Γιάννενα και σ’ όλη τη χώρα, νιώθοντας τον Βαγγέλη σαν δικό τους παιδί κι ας μην τον γνώριζαν.

    Είναι αυτονόητο πως, τα αίτια, οι συνθήκες και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη, πρέπει να διαλευκανθούν πλήρως.

    Ωστόσο αν κάτι μοιάζει «φωτεινό» σε αυτή τη «σκοτεινή» υπόθεση, είναι πως ως κοινωνία «μιλήσαμε» όλοι μας, για πρώτη φορά με τέτοια ένταση, για το υπαρκτό πλέον φαινόμενο της «ενδοσχολικής βίας», του «εκφοβισμού», του «bullying» .
    Όποιο όνομα κι αν του δίνουμε, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη σιωπή, γιατί η σιωπή είναι αυτή που το συντηρεί.

    Ο Βαγγέλης μας έκανε να σκεφτούμε και να «μιλήσουμε». Ας μη σταματήσουμε εδώ. Οφείλουμε να δράσουμε συνολικά ως κοινωνία για την εξάλειψη αυτού του νοσηρού φαινομένου.

    Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι η ευθύνη των αρχών ενός τόπου, είναι να δουλέψουμε συστηματικά από δω και πέρα για να εξαλείψουμε από την κοινωνία μας φαινόμενα εκφοβισμού που στιγματίζουν τις ζωές των παιδιών και των νέων.

    Ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, καλούμε αύριο Τρίτη και ώρα 8 το βράδυ, όλους τους Γιαννιώτες με ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, να συγκεντρωθούμε μπροστά από το Δημαρχείο, σε μια συμβολική κίνηση, όπου όλοι μαζί θα ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΚΑΜΙΣΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΟΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ!

    Σχεδόν 40 μέρες κράτησε η αγωνία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού με το αγγελικό πρόσωπο…

    Την Κυριακή στα Γιάννενα γράφτηκε ο επίλογος του δράματος, καθώς βρέθηκε η σορός του, ενώ την επομένη ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε…

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος νέος έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ λόγω τραύματος στο δεξιό περικάρπιο. Το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του ήταν εκείνο που προκάλεσε το μοιραίο τραύμα.

    Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 25 Νοεμβρίου του 2014, βλέπετε τον Βαγγελή Γιακουμάκη να χορεύει κρητικούς χορούς μαζί με τους μαυροπουκαμισάδες. Αυτός ήταν και ο τελευταίος χορός του αδικοχαμένου φοιτητή από την Κρήτη.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.