Νίκος Νικολόπουλος: Πρέπει να τελειώνουμε με την τηλεοπτική σαπίλα τύπου «SURVIVOR» !!!

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΣΡ
Ο άναρχος και ανεξέλεγκτος τρόπος λειτουργίας αρκετών ραδιοτηλεοπτικών μέσων και οι μέχρι τώρα ανεπάρκειες του ΕΣΡ για την αποκατάσταση της τάξης, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με τη νέα Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής «έβαλε στο τραπέζι» όσα κατά καιρούς έχει καταγγείλει και στηλιτεύσει, τα οποία φανερώνουν ότι πρέπει να γίνουν βαθιές τομές από την πλευρά του ΕΣΡ, ώστε να αποτελεί τον ουσιαστικό θεματοφύλακα της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

 

 

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ξεχωριστές αναφορές για τον άλλοτε ισχυρό παράγοντα των μίντια Σταύρο Ψυχάρη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν ποινικές διώξεις, αλλά και για τους Κοντομηνά-Αλαφούζο που βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα και παρά ταύτα λογαριασμό δεν δίνουν…
Ακόμη, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ανέπτυξε τις απόψεις του για ένα σύνολο εκκρεμών ζητημάτων, όπως η καθυστέρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, η παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας από το περιεχόμενο του “Survivor”, οι μετρήσεις της AGB, οι τηλεοπτικοί διαφημιστικοί χρόνοι, το καρτέλ των media shop και των εταιριών μέτρησης και δημοσκόπησης, τα τηλεοπτικά στοιχήματα, οι παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών κ.α.
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος διερμηνεύοντας το αίσθημα της κοινής γνώμης, υποστήριξε ότι τα μέλη του ΕΣΡ, αν και διορίσθηκαν από πρόσωπα που μετέχουν ενεργά σε κομματικούς σχηματισμούς, οφείλουν να μην δίνουν λαβές, για να μην καταστεί πάλι η Ανεξάρτητη Αρχή υποχείριο κομματικών και μιντιακών συμφερόντων.
Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής έκανε μνεία στα πορίσματα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής που αναφέρεται στη λειτουργία ορισμένων ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα και τραπεζικά δάνεια, τα οποία κινούνται σε βάρος κάθε έννοιας νόμιμης λειτουργίας, αξιοκρατίας και υγιούς ανταγωνισμού.
«Η ζωή μας -τηλεοπτική και μη-έχει καταντήσει.. survivor!»
Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης και μιλώντας προς εκπροσώπους των ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μία εποχή όπου η ζωή των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών, τηλεοπτική και μη, έχει καταντήσει… survivor, θεωρώ απολύτως αναγκαίο οι δημόσιοι φορείς και οι ανεξάρτητες αρχές να επιτελούν στο ακέραιο τον ρόλο τους, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
Και λυπάμαι που το λέω, αλλά η μέχρι σήμερα θητεία του ΕΣΡ, δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες μου και φαντάζομαι, τις προσδοκίες όλων των πολιτών. Τα ζητήματα που έχουν σχέση με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι πολλά, «καυτά» και παραμένουν ανεπίλυτα.
Ξεκινώντας από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και φτάνοντας μέχρι το γεγονός πως πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως «πιστόλια» για την πολιτική δολοφονία των μη αρεστών και υπάκουων του συστήματος, όπως εγώ, νομίζω πως το ΕΣΡ έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό να διανύσει – και το εύχομαι – αλλά μέχρι τώρα δεν βλέπω να έχει γίνει ούτε ένα βήμα…»

13 σκέψεις σχετικά με το “Νίκος Νικολόπουλος: Πρέπει να τελειώνουμε με την τηλεοπτική σαπίλα τύπου «SURVIVOR» !!!

  1. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΑΠΗΛΑ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΥΤΗ Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΑΠΗΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.

    ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΠΑΕΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΡΑΒΟΤΣΙΑΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΑΣΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΕΞΩ….

    ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ…ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΙΣΟΧΑΖΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ… ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΞΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΖΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΧΑΜΝΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΤΙΣ ΓΚΑΒΕΣ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ…ΤΖΑΤΖΟΓΡΙΕΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΡΕΛΕΣ…

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Δυστυχώς Survivor

    https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=8401c6c18b&view=fimg&th=15b4eca927f237f5&attid=0.1&disp=emb&realattid=6aa596fc3ef24343_0.1.1&attbid=ANGjdJ-hpGINdHGbjVArdgpIQVFHG9jI4msdbixr3urO5xA3go8Iy5sb10TnZwLoF10KBjytdlBlZzh4ydlcage2QnzVu5wC_WdZkTQL183j1eaFNvnDIsxZVxO96Z8&sz=w640-h192&ats=1491681058333&rm=15b4eca927f237f5&zw&atsh=1

    Και βεβαίως το Survivor είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση. Συνιστά μια προσομοίωση της κοινωνίας, έτσι όπως τη θέλει η εξουσία. Μιας κοινωνίας «ναυαγών» που αθλούνται στην πείνα.
    Δύο ομάδες, που εναλλάξ η μία φυτοζωεί, η άλλη πεινάει. Δυο ομάδες ομοιότροπες, που δεν τις χωρίζει καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφορά (περίπου όπως τα κυρίαρχα κόμματα στη σημερινή Bουλή) και τις προσδιορίζει ο αγώνας για την καρύδα (όπως αντιστοίχως για την καρέκλα).
    Η χόρτασή μου η πείνα σου,
    ο θάνατός σου η ζωή μου, είναι ο ύψιστος στόχος δύο ομάδων που συκοφαντούν κάθε έννοια συλλογικότητας, λογικής, ηθικής, πολιτικής και πολιτισμού. Δυο ομάδες ομοούσιες,
    απολύτως υποταγμένες στους κανόνες του παιχνιδιού – στους κανόνες της εξουσίας. Δυο ευκαιριακές συνθέσεις ατόμων που πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν είναι πρόσωπα, ότι δεν έχουν χρώματα και σημαίες, ότι μπορούν να αλλάζουν φανέλες,
    ότι προσαρμόζονται
    και ότι με το παράδειγμά τους μπορούν να μας εθίσουν στο αξίωμα ότι η υποταγή οδηγεί στην επιβίωση.
    Το «παιχνίδι» αυτό είναι ασφαλώς μια επικερδέστατη μπίζνα για το κανάλι που το προβάλλει (και οι φιλοδοξίες του ίσως να φθάνουν έως εκεί – στα φράγκα), αλλά η δομή του βασίζεται στην παθολογία που οι εξουσίες θέλουν να δημιουργούν στις κοινωνίες, ενώ η επιτυχία του ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα αυτών των εξουσιών – πράγμα που
    μεταθέτει την ευθύνη για αυτήν την επιτυχία στην κοινωνία. Κι αυτό δεν είναι οξύμωρο. Το Survivor δεν είναι μόνον ένας παραμορφωτικός καθρέφτης στον οποίον μεγεθύνονται κοινωνικές παθολογίες, αλλά και ένα κάτοπτρο μέσα στο οποίο μεγάλο μέρος της κοινωνίας βλέπει αυτά που συμβαίνουν στην ίδια. Και ταυτίζεται.
    Θα έλεγε κανείς, αν ήταν προβοκάτορας, ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι τόσο καταπτοημένο, ώστε να αρέσκεται πλέον να παρακολουθεί -υπό μορφήν θεάματος- τη λειτουργία των μηχανισμών που το αποβλακώνουν. Ενα Σύνδρομο της Στοκχόλμης σε μαζική κλίμακα.
    Δεν είναι κάτι το καινοφανές, ούτε είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι μιμούνται τους πιθήκους. Επίσης, δεν είναι η πρόθεσή μας στο σημείωμα αυτό να κρίνουμε τους παίκτες και τα κίνητρά τους, αλλά να παρατηρήσουμε πώς λειτουργούν τα πιόνια σε ένα παιγνίδι με τόσο μεγάλη κοινωνική απήχηση – που μόνον η αμηχανία μας (ή η αλαζονεία μας) θα μπορούσε να σνομπάρει. Οι πολίτες
    που απεχθάνονται το Survivor είναι και πάλι μια μειοψηφία. Η πλειοψηφία ή ταυτίζεται με το παίγνιον, ή διασκεδάζει την ανία της, ή καταφεύγει σε μια «ξένη» μιζέρια για να ξεφύγει από τη δική της. Σε αυτό το παιχνίδι
    δεν παίζουν κανονικοί ή κοινοί άνθρωποι, common people όπως λένε οι Αγγλοι, αλλά είδωλα μέσα απ’ τη ζωή των οποίων το lifestyle μάθαινε επί δεκαετίες τους κοινούς ανθρώπους να ζουν τη δική τους ζωή. Μπορεί σήμερα, μετά τον θάνατο του lifestyle, τα είδωλα αυτά να είναι συνήθως φθηνιάρικα, αλλά η συνταγή παραμένει η ίδια: να ψιμυθιώνει κανείς τα βάσανά του με το γκλάμουρ κατασκευασμένων όντων, με το photoshop μιας εικονικής πραγματικότητας, με ένα λαχείο που δεν θα σου κληρώσει ποτέ – ώσπου λήγοντα στον λήγοντα να λήξεις.
    Αν συγκρίνει κανείς παλαιότερα ριάλιτυ σώου με το Survivor, θα τα βρει πιο ενδιαφέροντα, απόδειξη ότι η παρακμή χρόνο με τον χρόνο οδηγεί σε όλο και πιο ευτελή προϊόντα, σε όλο και πιο ανόητες καταστάσεις – με λείο εγκέφαλο.

    Τι βλέπουμε στο Survivor; Εν πρώτοις, το «διαίρει και βασίλευε» με τον επιμερισμό των παικτών σε δύο αντιμαχόμενες (που θα μπορούσαν να ήταν σύμμαχες) ομάδες, σε δύο «σταυροφορίες χωρίς σταυρό». Ακριβώς όπως «πρέπει» να συμβαίνει στις κοινωνίες: για όσα σου κάνει ο αποπάνω να σου φταίει ο διπλανός. Ο διαρκής και βλακώδης διαχωρισμός. Σε «ιδιωτικούς» και «δημόσιους» υπαλλήλους, φέρ’ ειπείν. Οπου ο θάνατος της κατσίκας του γείτονα χορταίνει τον πρωτογονισμό όσων σκέφτονται μόνον με στερεότυπα.
    Στον κόσμο του Survivor, που παραπέμπει σε μια επιστροφή (της ελεεινής μορφής) στη φύση (της ελεεινής μορφής) -σε ένα «εξωτικό νησί» βγαλμένο μέσα από τις σελίδες των περιοδικών και τις σκηνές τηλεοπτικών σειρών-,
    δυο μπουλούκια κάνουν χύδην ψυχανάλυση το ένα στο άλλο, αγωνίζονται σε έναν γελοιωδέστατο «στίβο», που προσβάλλει κάθε είδους σχολή σωματικής αγωγής, ομιλούν τα ελληνικά των εκατό λέξεων, κακοποιούν τις λέξεις, τις έννοιες και το συντακτικό σε κάθε τους φράση, ενώ ταυτοχρόνως συνοδεύουν τα λεγόμενά τους με τηλεοπτικού τύπου χειρονομίες και άλλους πιθηκισμούς.
    Δύο αξιοθρήνητα σύνολα, τα μέλη των οποίων αποδίδουν τα ίδια στον εαυτόν τους το «ηθικό πλεονέκτημα», διαθέτοντας ταυτοχρόνως και τον κυνισμό που χρειάζεται για να αναφέρονται στη δική τους ιδιοτέλεια – έναν κυνισμό που θεωρούν ειλικρίνεια,
    και μια δολιότητα που αναγκαστικώς πρέπει να μετέλθουν για να «επιβιώσουν» ώστε να φθάσουν στην τελική φάση του παιχνιδιού. Στον κόσμο αυτό η «υποψηφιότητα» δεν παραπέμπει στην εκλογή αλλά στην απομάκρυνση, στον εξοστρακισμό. Οπου, μάλιστα, ο αποσυνάγωγος πρέπει να «δικαιώσει», να επαινέσει την καταδίκη του.
    Ο εν δυνάμει παρίας μαρτυρά τον χρυσούν κανόνα της λειτουργίας των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, όπου πάντα υπάρχει ένας κατώτερος, όπου κάποιος οδεύει προς την εξάλειψη – άρα εμείς καλά είμαστε, τουλάχιστον για την ώρα. Ωσπου να ’ρθει η ώρα μας.
    Θα μου πείτε: όλα αυτά στο Survivor; Ναι. Υποδορίως. Οπερ ακόμα πιο επικίνδυνο. Αυτά και άλλα πολλά. Που μου διαφεύγουν.
    Αυτό το παιχνίδι, η επικοινωνιακή του διαχείριση, η κατασκευή (εκτός παιχνιδιού) γεγονότων που αφορούν τη διόγκωση του ενδιαφέροντος για το παιχνίδι, η έμμεση συμμετοχή σε αυτό των διαδικτυακών κερκίδων, συνιστούν μια επιτυχία κατά τον τρόπο που τα φράγκα και η ισχύς αντιλαμβάνονται την επιτυχία.
    Το Survivor δεν είναι μια εμφανώς αισχρή κατάσταση – αν ήταν, η κοινωνία θα το απέρριπτε. Είναι μια κατάσταση αισχρή στο βάθος της, που μπορεί να εμφανίζει τον εαυτόν της ανώδυνον. Μια κατάσταση που στην επιφάνειά της περιέχει το γελοίο και το ανόητο σε δόσεις που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτεροι -στον καναπέ μας- από τους φουκαράδες που τρώνε καρύδες (εμείς τις καρύδες τις ψωνίζουμε απ’ το σουπερμάρκετ). Νιώθουμε
    επίσης ότι πρόκειται για πρόσωπα αναλώσιμα, ότι η δόξα τους είναι πεπερασμένη, ότι στο τέλος οι περισσότεροι θα καταλήξουν στα αζήτητα – στον ίδιον ορίζοντα μεταξύ κουζίνας-λίβινγκ ρουμ-κρεβατοκάμαρας που κινείται και η δική μας φτωχοζωή.
    Αλλωστε και το ίδιο το παιχνίδι, παρά το όνομά του, πέπρωται να πεθάνει – ενώ τη συνταγή του κάποτε η κόπωση του κοινού θα καταβάλει. Αλλο τι, χειρότερο πιθανόν, θα το διαδεχθεί.
    Σε μια χώρα που τα παιδιά στα σχολεία δεν βλέπουν με οπτικοακουστικά μέσα τη ζωή των ανθρώπων στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα ή στην Πόλη του 11ου μ.Χ. αιώνα, που η κοσμογραφία είναι μάθημα της μιας ώρας, σε μια χώρα που ο Τσίπρας λέει ψέματα σαν να πίνει νερό, που ο Σόιμπλε χειρουργεί στα νοσοκομεία και το Σύνταγμα κρατείται στα υπόγεια της οδού Μπουμπουλίνας, γιατί να μην «ξεχνιόμαστε με ένα Survivor»;


    από: Ellin Eccentric ellineccentric@gmail.com

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. ι μένεις ακόμα στο Συριζοβάιβορ??

    grafei o THEMOS


    09/04/201713


    Η απορία όλων -ιδίως των ξένων- είναι ΠΩΣ και δεν αντιδρούμε με μισό παξιμάδι τη βδομάδα

    Αν το να μη βλέπει κάποιος «Survivor» τη σήμερον ημέρα -ή μάλλον νύχτα- είναι είδηση, το ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ τι συμβαίνει γύρω του καθημερινά σε μια χώρα που προσπαθεί να επιβιώσει επί ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη πιο μεγάλη είδηση: Αποκλειστικό!!! Γιατί ενώ βιώνουμε κάτι που θα μπορούσε να αποκαλείται Συριζο… Survivor (Συριζοβάιβορ εν συντομία), όλοι κάνουν σαν να μη βλέπουν ότι… μείναμε «μισοί»! Ξένοι δημοσιογράφοι που ήρθαν στη μνημονιακή Αθήνα έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος της συμφοράς και της ανθρωπιστικής τραγωδίας που ζει ένας λαός, ο οποίος μόλις πριν από 13 χρόνια διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη πιο συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της UNICEF που λένε ότι σχεδόν τα μισά Ελληνάκια υποσιτίζονται. Και αναρωτιέσαι… Μα πού είναι; Πώς δεν τα βλέπουμε μπροστά μας; Πώς δεν ξεσηκωνόμαστε και… καθόοοομαστε χαζεύοντας τους Συριζαίους δεσμώτες να παίζουν με τις αξιολογήσεις-μαϊμού και τη δήθεν ανάπτυξη, με την άνεση και τη χαλαρότητα που ο Τανιμανίδης ανακοινώνει στους εξαντλημένους παίκτες ότι άλλαξαν ξαφνικά οι κανόνες του επόμενου αγωνίσματος; Αντίδραση; Καμία. Τα κεφάλια κάτω, τα στομάχια άδεια, και βουρ στον TV πατσά.

    Σαν τα παιδιά του τηλεπαιχνιδιού που μετά από δύο μήνες ξενηστικωμάρας, απλυσιάς και ύπνου υπό τις πιο άθλιες συνθήκες δεν έχουν μάλλον συναίσθηση της καθημερινής αλλοίωσης που υφίστανται εξωτερικά και ψυχολογικά, έτσι και οι 8 εκατομμύρια παίκτες του Συριζοβάιβορ φαίνεται να ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ την ένδεια, τη μιζέρια, την απώλεια αξιοπρέπειας, την έλλειψη προοπτικής. Το ότι τους βάζουν να συμμετέχουν σε αγωνίσματα με άπιαστους στόχους (π.χ. 3,5% ανάπτυξη – πού ’σαι, Ντάνο!), με έπαθλο τυρόπιτα βδομάδα παρά βδομάδα! Σαν να έχουν πέσει σε λήθαργο, σαν να τους έχουν κάνει λοβοτομή, σαν τρόφιμοι ψυχιατρικού ιδρύματος που περιφέρονται με απλανή βλέμματα και ασταθή βήματα στους διαδρόμους αυτού του απέραντου τρελάδικου. Αν κάποιος έβαζε δίπλα-δίπλα την εικόνα των Ελλήνων του 2007 και των σημερινών του 2017, θα είχε την εντύπωση ότι πρόκειται για ΑΛΛΗ χώρα και ίσως για άλλον αιώνα. Κι όμως, συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας σταδιακά, αργά και με τόσο δηλητηριώδη τρόπο, που στο τέλος δεν καταλαβαίνεις πια καμία διαφορά. Ακούς ακόμη (ουκ) ολίγους να παραμυθιάζονται λέγοντας: «Ελα, μωρέ, τι είχαμε, τι χάσαμε»!!! Σοβαρολογούμε τώρα; Αν δεν λέει τίποτα η απώλεια του 25% του ΑΕΠ, ας πούμε απλά ότι για τον μέσο Ελληνα ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ τουλάχιστον το 50% της αξίας της περιουσίας του και έως 80% ή και 100% του καθαρού εισοδήματός του. (Ναι, απώλεια του 100% υπάρχει! Είναι αυτό που λέμε ότι ζούμε πια από τα έτοιμα!!!)

    Αν φαίνεται περίεργο το φαινόμενο να προσαρμόζονται στις κτηνώδεις μνημονιακές συνθήκες άνθρωποι που άλλοτε θα… σκότωναν για το ποιος θα πρωτοπληρώσει λογαριασμό 300 ευρώ στη χάι λουξ ταβέρνα, και αν κάποιοι εναποθέτουν ακόμη τις ελπίδες τους σε μερικές αναβολές που μπορεί να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από το 2019, τότε μιλάμε για ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ. Παλλαϊκή ΠΑΡΑΝΟΙΑ και ψεύτικους αντικατοπτρισμούς, σαν αυτούς που βλέπουν όσοι έχουν ξεμείνει χωρίς νερό και τροφή στην έρημο. Ισως και να πρόκειται για πανεθνικό ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, όπως αποκαλείται η περίπτωση όπου ο απαχθείς και απομονωμένος καταλήγει, εξαντλημένος και αποχαυνωμένος, να αγαπά τον δεσμώτη-βασανιστή του. Στη φάση που είμαστε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ΔΕΣΜΩΤΗ και ΔΑΝΕΙΣΤΗ. Ολα αυτά, όμως, δεν τα καταλαβαίνει όποιος ζει μέσα στο Συριζοβάιβορ, όπως ίσως μπορεί να μην αντιλαμβάνεται και ο ταλαίπωρος Σπαλιάρας ότι με το μαύρο χάλι που έχει τώρα μόνο… 4.000 σκνίπες μπορεί να ΤΡΑΒΗΞΕΙ πάνω του. (Το ’πε κι η μάνα του.) Ετσι και ο λαός που το έπαιζε Σπαλιάρας, αλλά αποδείχθηκε ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ, όχι μόνο αποδέχεται το μαύρο χάλι του ως ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά τη βρίσκει και ανεκτή! Ε, και ο έγκλειστος, ο όμηρος των απαγωγέων, απομονωμένος βαθιά στην υπόγα, σίγουρα πιστεύει ότι εκεί μέσα τουλάχιστον δεν υπάρχει… εγκληματικότητα!!! Δεν κινδυνεύει από τίποτα, αφού τον φρουρούν 20 έως ότου πάρουν τα λύτρα. Και αυτός ο Τόσκας, τι το ’θελε να πει ότι δεν υπάρχει και τόση εγκληματικότητα στην Ελλάδα; Από τότε έχει ξεσπάσει όλος ο Ποινικός Κώδικας, λες και βάλθηκαν όλοι μαζί οι παράνομοι, εγκληματίες και… πολιτικές συλλογικότητες της βίας να τον κάνουν ρόμπα! Κρυβόταν, λέει, ο ληστής μέσα στην ντουλάπα 14 ώρες!!! Να δείτε που στο τέλος με τον νόμο Παρασκευόπουλου το πολύ-πολύ να καταδικαστεί η ντουλάπα για… υπόθαλψη εγκληματία και να την κατασχέσουν υπέρ του Δημοσίου.

    Με δυο λόγια, σαν τους μακροχρόνια κρατούμενους, σαν τους ασθενείς που έχουν πάθει δυο-τρία εγκεφαλικά και μισοζούν σαν φυτά, σαν τους πιλότους που παθαίνουν απώλεια ΟΡΙΖΟΝΤΑ και νομίζουν ότι είναι ασφαλείς στα 20.000 πόδια ενώ απέχουν 10 μέτρα από το να συντριβούν στο έδαφος, μπορεί βάσιμα να υποστηριχθεί ότι ο μέσος Ελληνας έχει πάθει κάποιου είδους εγκεφαλικό κοκομπλόκο παίζοντας στο Συριζοβάιβορ. Οπου το ΨΕΜΑ στο ΨΕΜΑ είναι η μοναδική αλήθεια, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που δηλώνεται και όπου οι παίκτες έχουν γίνει κάτι σαν ζωντανοί-νεκροί που περιφέρονται περιμένοντας το απόλυτο τίποτα. Ποια… Ανάσταση Νεκρών; Τα θαύματα έχουν και τα όριά τους. Σόρι, φίλε μου, αλλά καλύτερα μη δοκιμάσεις Ανάσταση Πρώτη Φορά Αριστεράς, γιατί θα εκτεθείς και είναι κρίμα – ειδικά τέτοιες μέρες.

    Συριζοβάιβορ: Μπήκες χωρίς να αναρωτηθείς, έμεινες… με τη θέλησή σου και ΔΙΑ λαϊκής βοής και τώρα μου λες ότι ακόμη δεν καταλαβαίνεις; Τι ακριβώς περιμένεις; Λιγότερη τροφή, περισσότερη φορολογία, μικρότερους μισθούς; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ βγαίνεις, αφού σε σκοτώνει; Αλλωστε απ’ ό,τι κατάλαβες και από τη Μάλτα, μερικοί-μερικοί στην Ε.Ε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Θα μείνεις κι άλλο στο παιχνίδι για μισό παξιμάδι; Θα πεις, τι ρωτάω τώρα εγώ… Ξέρω τι σου έκαναν, ρε φίλε, και σε άφησαν, πολιτικά, «φυτό».


    Θεμος Αναστασιαδης

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Έχει δίκιο ο Θεμος. Ζω στο εξωτερικό και όταν έρχομαι Ελλάδα δεν αναγνωρίζω τους Έλληνες πλέον. Έχουν όλοι μια απιςτευτη απάθεια και έλλειψη οράματος.Έχουν παραδοθεί και υπομένουν καρτερικά την μοίρα τους. Εχουν πάψει να ονειρεύονται και να χαμογελούν. Κρίμα γιατί ο τόπος αυτός αξίζει καλύτερη τύχη. Η Ελλάδα είναι σαν πλοίο ακυβέρνητο με επιβάτες φαντάσματα του εαυτού τους. Ελπίζω να γίνει κάτι και να αφυπνιστεί ο κόσμος σύντομα. Το παγκόσμιο σκηνικό είναι εκρηκτικό και η θέση μας εξαιρετικά αδύναμη. Φοβάμαι τα χειρότερα…

      Μου αρέσει!

  4. Έχω την εντύπωση ότι γίνεται πολύ κακό για το τίποτα. Σκουπίδια πάντοτε προβαλλόταν στη τηλεόραση. Δε γινόταν όμως αυτός ο πανικός.!! Έχω την εντύπωση ότι το 70αρι ακροαματικοτητας,πονάει. Χαλαρώστε ρε παιδιά.Δε τρέχει και τίποτα.Ενα παιχνίδι είναι.Για εμάς. Για κάποιους άλλους κέρδος.Και για κάποιους άλλους μεγαααλη χασουρα. Αυτό ναταν όλο το κακό..για μας. Τους πήρε τώρα ο πόνος όλους και πάνε στο ΕΣΡ!!

    Μου αρέσει!

  5. Ο «κοσμος» δεν εξεγειρεται γιατι αυτοι που τα οργανωναν ηταν οι επαγγελματιες μπαχαλακηδες του Συριζα που τωρα εγιναν κυβερνηση. Κανενας αλλος δεν εξεγειροταν και πριν, μονο λιγο πριν το δουν οτι θα γινουν κυβερνηση κατεβηκαν ολοι στο Συνταγμα. Αυτοι φωναζαν, αυτοι εκλειναν δρομους, αυτοι δεν πληρωναν διοδια, αυτοι εκαιγαν τις εγκυους. Οι Συριζαιοι. Δηλαδη οι παλιοι Ρηγαδες, παρεα με μια συνομοταξια πασοκων που τους κοπηκε η μασα. Αλλη απορια εχεις;

    Μου αρέσει!

  6. Τρία επίθετα θα παραθέσω: Μπόμπολας, Κόκκαλης, Κουρης. Οι ίδιοι που έκαναν παιχνίδι διαπλοκής το … Ξανακάνουν με τη σημαιά των σύριζανελ . Άρα αφού αυτοί τον στηρίζουν πως θα φύγει η συμμορία; Δύσκολο το θεωρώ. Η διαπλοκή συνεχίζεται ακάθεκτη και στηρίζει το καθεστώς που την τρέφει .

    Μου αρέσει!

  7. Οσοι εξακολουθουν να αποδιδουν στον «συριζα» ολα τα κακα πλανωνται πλανη οικτρα. Δεν ξερουν ουτε τι λενε ουτε που βρισκονται. Οσο για την «αντιπολιτευση», αυτοι ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ με χερια και ποδια, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ της διαλυσης της Ελλαδας. Το προματαρισνα της «ηρωικης» εξοδου δεν ειναι λυση. Το Συστημα στην Ελλαδα ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Πρεπει οσοι μενουν εδω να ΠΑΛΕΨΟΥΝ για την ανατροπη του. Εμπρακτα και καθημερινα. Με οποιο μεσο, οικονομικο η αλλο, μπορουν. Αλλιως δεν υπαρχει κανενα μελλον για κανεναν μας.

    Μου αρέσει!

  8. Αφού δεν τα κατάφεραν οι προηγούμενοι, και αφού είπαν ψέματα για να ανέβουν στην εξουσία οι τωρινοί και αφού ένα δημοψήφισμα ουσιαστικά κατα του ευρώ και της ΕΕ, δεν εφαρμόστηκε, τώρα τι? Δεν υπάρχει πια ελπίδα. Ο λαός μας λέει, ο πνιγμένος από τη μύτη πιάνεται. Αν κατάλαβε κάποιος κατάλαβε. Θα στείλουμε τα παιδιά μας εξω, για να μπορέσουν να τασουν κάποια μέρα και εμάς. Θα κάνουμε υπομονή και θα σκύβουμε το κεφάλι γιατί οι Έλληνες είναι πλέον είναι γέροι οχι μόνο στην ηλικία αλλά και στο τσαγανό. Μαλθακά παιδιά που είναι ευχαριστημένα ζώντας μέσα στο φατσοβιβλιο, ανταλλάσσοντας like, μένοντας με τους γονείς τους μέχρι να βγουν και αυτοί στη σύνταξη. Σαραντάρηδες και πενηντάρηδες , δήθεν πετυχημένοι, χρωστώντας σε όλους και τρώγοντας τα εναπομείναντα σε ταβέρνες και μπουζούκια. Ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ξέρουν τι είναι απόδειξη, ΔΥ που τα έχουν γράψει εδώ και καιρό, και φυσικά πολιτικοί χωρίς έμπνευση, εμπειρία και με iq σπανακιού. Καληνύχτα. Ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα….

    Μου αρέσει!

  9. πολυ καλο το σχολιο σου.Ειδικα για τις νεες Ελληνιδες θα ηθελα να πω να ξεκαβαλησουν το καλαμι πανω στο οποιο καθονται.Ολες την εχουν δει μοντελα, ολες με πανακριβα κινητα αγορασμενα απο τον μπαμπα, ολες να την εχουν δει οτι ειναι κατι, ενω στην πραξη δεν ειναι τιποτα και προερχονται απο μια χωρα αθλια, χρεοκοπημενη, μπουρδελο, στρατοπεδο παρανομων ισλαμιστων ετσι οπως την καταντησαν τα δυο γουρουνια ο Τσιπρας και ο Καμμενος.Να προσγειωθουν στην τραγικη Ελληνικη πραγματικοτητα.Ετσι οπως πανε τα πραγματα σε λιγο τα αγορια Ελληνες θα ανταγωνιζονται τους παμφθηνους Συριους και Πακιστανους Λαθρομεταναστες εργαζομενους και τα κοροτσια Ελληνιδες τις Αλβανες καθαριστριες και ολα αυτα για 300 Ευρω που απεχουν μολις 450 Ευρω απο αυτα που ειχε υποσχεθει προεκλογικα ο πολιτικος απατεωνας και τυχοδιωκτης ο Αλεξης Τσιπρας.

    Μου αρέσει!

  10. Κυριε Αναστασιαδη, ανυσηχω γιατι η Ανασταση θα αργησει οπως φαινεται για την Ελλαδα.Αυτα τα δυο δουλοπρεπη οργανα των ξενων τοκογλυφων, ο Τσιπρας και ο Καμμενος μας φυλακιζουν για παντα στα μνημονια.Αυτος ηταν απο την αρχη ο σκοπος τους και για αυτο τους επελεξαν οι ξενοι τοκογλυφοι.Παραμονες Μεγαλης Εβδομαδας ο αθεος Μαρξιστης Τσακαλωτος υπεγραψε ουσιαστικα την σταυρωση του Ελληνικου Λαου.Υπεγραψε ενα πολυ πιο βαρυ σε ολα μνημονιο απο αυτο των προηγουμενων κυβερνησεων.Στην ουσια κανει το Δημοσιο να απαλλαγει απο το κοστος της καταβολής συνταξεων αφου με τις μειωσεις που φερνει στελνει τους συνταξιουχους στα γρηγορα στον αλο κοσμο.Με θορυβησε καπως η δηλωση του Βασιλη Λεβεντη που ειπε μετα απο συναντηση του με τον Μητσοτακη οτι εκεινος βλεπει την πτωση Τσιπρα τελος του 2017 η αρχες του 2018.Μα στα αληθεια πιστευει οτι μεχρι τοτε θα υπαρχει Ελλαδα;Καθε μερα που περναει ο Τσιπρας με τον Καμμενο εκτελουν ολο και πιο πολυ τους Ελληνες.Σαν συγχρονες Μαριες Αντουανετες γευονται και νεμονται την εξουσια και αδιαφορουν για το θανατο των Ελληνων.Οι Ξενοι Δημοσιογραφοι που ηρθαν στην Ελλαδα εφριξαν, μετεφεραν στις χωρες την χειροτερη εικονα για την Ελλαδα καθως οπως ειπαν παντου στην Αθηνα υπαρχουν αστεγοι, ανεργοι και παρανομοι μεταναστες απο Ισλαμικες κυριως χωρες.Ενα κοκτειλ ικανο να κανει την Ελλαδα το νεο Κοσοσβο του 2017 και μαλιστα εν μεσω θερους.Μια ειναι η λυση.Να προκαλεσει εκλογες η αντιπολιτευση, σε ενα απο τα λιγα που εχει δικιο ο Κωστας Σημιτης.Η Ανασταση θα υπαρχει σε ολες τις αλλες χωρες πλην της Ελλαδας του Καμμενου και του Τσιπρα.Καλη Ανασταση κυριε Αναστασιαδη σε εσας την οικογενεια σας και το αγαπητο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που μαχεται την χουντα Μερκελ, Τσιπρα, Καμμενου.

    Μου αρέσει!

  11. Η Ελλάδα πληρώνει σε συντάξεις το μεγαλύτερο ποσοστό επί του ΑΕΠ στον κόσμο. 18%. Από φόρους είναι το 10% του ΑΕΠ. Ο μέσος όρος στον κόσμο είναι στο 3%. Η 2η σε ποσοστό ΑΕΠ στον Ευρώπη είναι στο 5%. Τα μισά από εμάς. Θέλετετ δεν θέλετε, για να υπάρξει μέλλον και για να ισορροπήσει η χώρα, θα πρέπει να φτάσουμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν άλλα 9 δις. Έχουμε φτάσει σε σημείο όλοι οι φόροι που πληρώνουν όλα τα νομικά πρόσωπα, δηλαδή όλες οι εταιρίες, να φτάνουν ίσα ίσα να καλύψουν τις συντάξεις της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

    Μου αρέσει!

  12. Αγαπητε Θεμο καλησπερα και χρονια πολλα.Κυριακη των Βαιων σημερα για εμας τους Ορθοδοξους και οχι για τις αθεες … του ΣΥΡΙΖΑ.Οι Συριζαιοι μαζι με τους ΑΝΕΛ καθημερινα ξεσκιζουν τον Ελληνικο Λαο με μνημονια απο την μια και απο την αλλη παντελως αγνωστοι και τυχαρπαστοι τυποι σαν τον αθλιο Μπαλαουρα του ΣΥΡΙΖΑ, ριχνουν πυροτεχνηματα συνδεοντας το Αγιο Φως με παγανιστικες τελετες.Θεωρει ο καθεστωτικος και μνημονιακος Μπαλαουρας μεγαλο εξοδο να παει το Πρωθυπουργικο Τζετ να φερει απο το Ιεροσολυμα το Αγιο Φως ως ειθισται, ενω και αυτος οπως και τα αλλα ρεμαλια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρουν εξοδο να μεταφερει το Πρωθυπουργικο τζετ τα παιδια του Τσιπρα στην καπιταλιστικη Ντισνευλαντ για να παιξουν η να μεταφερει στην Βενεζουελα τον Παππα για να κανει δουλειες με το καθεστως του φασιστα Μαδουρο.Για τους Ελληνες που πεθαινουν και αυτοκτονουν οι σαπιοι κυβερνητικοι παραγοντες δεν λενε κουβεντα.Για το οτι εβαλαν φαρδια πλατια την υπογραφη τους στο τριτο και στο τεταρτο μνημονιο δεν λενε το παραμικρο.Οπως δεν λενε κουβεντα για το χαος και την εξαθλιωση που εφεραν στην Ελληνικη κοινωνια η οποια ειναι αιτια να ειναι η Ελλαδα του Τσιπρα και του Καμμενου τελευταια χωρα σε ολα στην Ευρωπαικη Ενωση.Καλη Ανασταση θεμου για εμας τους Ορθοδοξους, ο Μπαλαουρας ας προσευχηθει στην Θεα Σιβα για κατι πιο εξωτικο και μη παγανιστικο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.