Εκτελούν εν ψυχρώ, αμάχους Σύριους οι Τούρκοι στο Αφρίν και φωνάζουν για Ανθρώπινα δικαιώματα στον Εβρο…


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Αφρίν (EİHÖ), 447 μετανάστες που κινούνταν προς τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας εκτελέστηκαν από πυρά Τούρκων στρατιωτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής (αυτόματη μετάφραση): 

«Σύμφωνα με εγχώριες και διεθνείς πήγες, ένα τμήμα πολιτών της Συρίας, για να φτάσουν σε άλλα μέρη, κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας. Το τουρκικό κράτος, στους ανθρώπους αυτούς που φεύγουν από το θάνατο,επί 9 χρόνια, όχι μόνο δεν άνοιξε την πύλη του, αλλά απαντά στους ανθρώπους που βαδίζουν με σφαίρες.

Ταυτόχρονα οι άνθρωποι που έχουν χωράφια στα σύνορα με την Τουρκία δεν μπορούν να πάνε στο χωράφι τους, λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που πυροβολούν προς τους μετανάστες που κατευθύνονται στα σύνορα της Τουρκίας, δολοφόνησαν 447 μετανάστες εκ των οποίων 83 ήταν παιδιά και 56 γυναίκες. 420 άτομα επίσης τραυματίστηκαν στα 911 χιλιομέτρων σύνορα Τουρκίας Συρίας όπου το τουρκικό κράτος έστησε τείχος ντροπής.

Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν καλεί όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασκήσουν πίεση προς το τουρκικό κράτος, για να σταματήσει τις επιθέσεις του.»

Επισημαίνεται ότι πρόθεση της Τουρκίας ήταν να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» βάθους αρκετών χιλιομέτρων κατά μήκος της συγκεκριμένης περιοχής.

Η πρόσφατη αυτή αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από άλλη πηγή, πλην όμως υπάρχει το προφανές κίνητρο για κάτι τέτοιο αφενός μεν, κι αφετέρου δε με την ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες στον δυτικό κόσμο και διεθνώς να κατακλύζεται από την πανδημία COVD-19, κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε στην Τουρκία έναν μανδύα χαμηλής δημοσιότητας και κατ’ επέκταση διεθνών αντιδράσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.